Ziggo

Ziggo is een grote telecom aanbieder in Nederland en omdat ze de enige zijn die internet aanbiedt via de coax kabel kunnen ze ook met zekerheid zeggen dat dit snel en betrouwbaar is. Daarom zal je via Ziggo hogere snelheden aantreffen dan bij andere aanbieders en is deze snelheid altijd gegarandeerd. Om die reden is Ziggo voor veel mensen een duidelijke aanrader. Voor anderen, waar de snelheid van het internet niet de belangrijkste factor is, kan Ziggo aan de dure kant zijn. Lees hier verder over de opties en de prijzen voor een alles in één pakket bij Ziggo.

De kosten

Ziggo biedt de abonnees vier verschillende alles in één basispakketten aan. We hebben de prijzen en kenmerken samengevat in de volgende tabel.

Ziggo pakket Inhoud Prijs
Start 50 Mbit/s internet 1 televisie met 80+ zenders Geen extra zenderpakketten Vast bellen Maandelijks aan te passen €39,95 per maand eerste 3 maanden €51 maandelijks daarna Eerste jaar een gratis tv-pakket
Complete 250 Mbit/s internet 1 televisie met 80+ zenders Geen extra zenderpakketten Vast bellen Allerlei gratis extra’s Maandelijks aan te passen €39,95 per maand eerste 5 maanden €66 maandelijks daarna Eerste jaar een gratis tv-pakket
Max 500 Mbit/s internet 1 televisie met 125+ zenders Geen extra zenderpakketten Vast bellen Allerlei gratis extra’s Maandelijks aan te passen €39,95 per maand eerste 5 maanden €86,50 maandelijks daarna Eerste jaar een gratis tv-pakket
Giga 1000 Mbit/s glasvezelinternet 1 televisie met 125+ zenders Geen extra zenderpakketten Vast bellen Allerlei gratis extra’s Maandelijks aan te passen €39,95 per maand eerste 5 maanden €98,50 maandelijks daarna Eerste jaar een gratis tv-pakket

Waar moet je op letten?

Het eerste wat je opvalt als je bij Ziggo tussen de aangeboden pakketten gaat kijken is dat deze erg uitgebreid zijn, maar ook dat ze duurder zijn dan gemiddeld. Het is inderdaad zo dat je hier stabiel internet voor terug krijgt, dat je in sommige gevallen meer dan 125 zenders krijgt en dat je een gratis zenderpakket mag uitkiezen. Echter, als je al deze extra toeters en bellen niet nodig hebt, dan is dat weggegooid geld. Een tweede punt om over na te denken is de snelheid van het internet. Voor veel huishoudens is 100 Mbit/s meer dan genoeg en Ziggo biedt zelfs 10 keer meer aan. Voordat je een abonnement gaat afsluiten van €100 per maand is het geen slecht idee om je even af te vragen of je dat ook echt nodig hebt.

Welke extra opties krijg je bij Ziggo?

Een voordeel van Ziggo is dat je voor de pakketten die je bestelt al een aantal extra opties krijgt. Zo kun je bij de duurdere abonnementen terugkijken, opnemen en pauzeren, krijg je Movies & Series XL en Ziggo Sport. Wil je nog meer, dan heb je de volgende mogelijkheden.

  • Extra televisies toevoegen: voor €2 per televisie kun je de Ziggo zenders ook op andere toestellen kijken. Op die manier mag je maximaal twee televisies toevoegen.
  • Extra zenderpakketten: ook Ziggo biedt extra zenderpakketten aan. Dit zijn dan voornamelijk sportzenders en filmkanalen. Er zijn ook speciale pakketten voor Turkse, Hindi en Duitse kanalen en erotiekzenders.
  • Beveiliging: Ziggo biedt je de mogelijkheid antivirus software aan te schaffen voor maximaal 20 apparaten. De prijs daarvoor is €4 tot €7 extra per maand.
  • Extra opties vaste lijn: voor een extra €12 per maand bel je met je Ziggo vaste lijn gratis naar alle vaste- en mobiele nummers in Nederland. Deze optie is maandelijks opzegbaar. Daarnaast weet je altijd exact hoe hoog je telefoonrekening gaat zijn.

Is een vaste lijn echt nodig?

Voor €12 per maand kun je met Ziggo onbeperkt bellen met je vaste lijn. Kies je deze optie niet, maar wel een vaste lijn, dan kosten telefoontjes je €0,13 per minuut. Het is de vraag of dit het geld waard is. Want tegenwoordig bel je gratis via allerlei online applicaties én zijn de mobiele abonnementen zo goed dat veel mensen hun beltegoed niet eens op krijgen. Er zijn ook situaties waarin een vaste lijn wel waardevolle extra mogelijkheden biedt. Omdat je Ziggo abonnement maandelijks aan te passen is, kun je de vaste lijn altijd uitproberen. Blijkt dat je daar weinig mee doet, dan schakel je hem alsnog uit.

Hoe onderscheidt Ziggo zich van de rest?

Ziggo is op verschillende manieren anders dan de rest van de aanbieders. Ze bezorgen namelijk snel internet bij je thuis en dat internet is betrouwbaar. Via de coax kabel krijg je ook daadwerkelijk de snelheid die je beloofd bent. En bij een Ziggo gemiddeld pakket is deze al 250 Mbit/s. Een ander verschil tussen Ziggo en de rest is dat de pakketten die je krijgt al flink zijn uitgebreid. Als dit onderdelen zijn die je toch al wilde hebben, dan is het mogelijk dat Ziggo goedkoper is. Bij hen sluit je dan een basispakket af terwijl je bij een andere aanbieder extra opties zou moeten toevoegen. Het nadeel daarvan is wel dat je je abonnement nooit goedkoper kunt maken door bepaalde opties op te zeggen. En dat kan bij andere aanbieders dus wel.

Vergelijk offertes

Ben je ook een nieuw alles in één abonnement aan het zoeken, dan doe je dit het beste door alle opties te bekijken. Alleen als je weet wat de verschillende aanbieders verkopen kun je daar de juiste keuze uit maken. Daarom geven we je hier de mogelijkheid om een vergelijking te maken en snel een alles in één abonnement uit te kiezen dat bij je past.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …