Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Aangezien we vandaag de dag allemaal interactieve televisie ontvangen, is het aansluiten van een televisie niet meer zo simpel. Er is geen sprake meer van een antenne die je in de muur steekt en vervolgens in je televisie. Digitale ontvangers werken via het internet en als je televisie wilt krijgen moet je hier dus altijd een internetabonnement bij afsluiten. Dit kun je alleen doen bij dezelfde provider, het is niet mogelijk om deze twee abonnementen afzonderlijk af te sluiten. De prijzen voor het aansluiten van je tv betaal je dus tegelijkertijd met de prijzen die je betaalt als je een televisie en internetabonnement afsluit bij één van de Nederlandse providers. Hier lees je over hoeveel je hiervoor betaalt.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor een internet en televisieabonnement wordt bepaald door een aantal factoren. De snelheid van het internet heeft bijvoorbeeld invloed, maar ook de hoeveelheid zenders die je wilt ontvangen, de beeldkwaliteit en het aantal schermen dat je wilt aansluiten kan de prijs beïnvloeden. Daarom kan de prijs die jij zal betalen iets afwijken van wat je in de onderstaande tabel terugziet. Het mooie van dit soort abonnementen is wel dat je deze volledig kunt afstemmen op je eigen behoeften en wensen. Doe je dit goed, dan zal je dus eigenlijk nooit te veel betalen.

 

Provider internet en televisie abonnement Prijs
KPN €49 – €74 per maand
NLE €39,95 – €67,50 per maand
Tele2 €30 – €55 per maand
Telfort €40 – €55 per maand
T-Mobile €42,50 – €65 per maand
XS4ALL €51 – €81 per maand
Gemiddelde prijzen internet en televisie €42 – €66 per maand

 

  • De goedkoopste optie: bij Tele2 betaal je maar €30 per maand voor je internet- en televisieabonnement. Dit is vergeleken met het landelijke gemiddelde ook erg laag. Je krijgt hier dan ook maar 35 televisiezenders en 34 radiozenders voor terug en internet met een snelheid van 20 Mb/s. Toch kan dit voor veel mensen al ruim voldoende zijn. De kosten voor de eerste tv-aansluiting zitten bij de maandprijs inbegrepen, maar voor een extra prijs van €3 per maand kun je hier ook een tweede tv op laten aansluiten.
  • Gemiddelde prijzen: in Nederland betaal je gemiddeld voor een internet- en televisieabonnement €42 – €66 per maand. Als je wilt weten wat je daarvoor terugkrijgt kun je als voorbeeld het Internet en TV Extra abonnement van Telfort nemen. Voor €50 per maand krijg je dan internet via glasvezelkabel dat een up- en downloadsnelheid kan bereiken van 100 Mb/s. Daarnaast krijg je 71 televisiezenders en 114 radiozenders en betaal je de eerste 3 maanden slechts €36,50. Kun jij geen glasvezel ontvangen, dan is er hetzelfde abonnement via ADSL-kabel voor €47,50 per maand.
  • De duurste optie: het meeste geld betaal je voor het XS4ALL Pro pakket, namelijk €81 per maand. Hiervoor krijg je echter razendsnel internet via glasvezelkabel met een up- en downloadlimiet van 500 Mb/s. Je kunt kijken naar 71 verschillende televisiezenders, luisteren naar 114 radiozenders en je betaalt de eerste 6 maanden maar €40. Dat betekent een korting van bijna €250 op jaarbasis. Heb je nog geen toegang tot het glasvezelnetwerk, dan is er een contract voor €72,50 per maand waarmee je vrijwel dezelfde opties krijgt, maar internet via ADSL-kabel ontvangt met een snelheid van 160 Mb/s.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

In bovenstaande tabel worden de prijzen gegeven van de basispakketten die de providers aanbieden. Deze kun je vervolgens zelf uitbreiden waardoor je invloed kunt uitoefenen op de eindprijs en waardoor je je contract precies om jouw eigen wensen heen kunt modelleren.

  • Extra opties: nadat je je basispakket hebt gekozen kun je deze uitbreiden door extra zenders toe te voegen, extra televisies aan te sluiten of voor een hogere beeldkwaliteit te kiezen. Ben je een sport fan, dan kun je een sportpakket uitkiezen, bijvoorbeeld maar er zijn ook pakketten voor films, series, kinderen en erotiek. Hoe meer extra opties je toevoegt, hoe meer je uiteraard betaalt.
  • De provider: de prijzen onderling tussen de providers verschillen ook en bij de ene provider krijg je voor een hoger bedrag minder terug dan bij de ander. Toch is het belangrijk niet alleen naar de prijs te kijken, maar ook naar wat de provider jou kan aanbieden. Lees daarom goed de recensies door en kijk hoe ze scoren op bijvoorbeeld klantenservice, wachttijden, kwaliteit van beeld en professionaliteit. Dit is niet onbelangrijk als je twee grote contracten bij één provider gaat afsluiten.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om het contract te vinden dat het beste bij je past is door een uitgebreide vergelijking te maken van providers en hun contracten. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Bedenk van tevoren wat je minimaal nodig hebt, vul dit in en je krijgt een compleet overzicht van de providers die dit kunnen aanbieden en hun prijzen. Zo vind je het televisiecontract dat aansluit bij jouw kijkgedrag zonder dat je hiervoor te veel betaalt.


 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Welke providers scoren het beste met hun alles in 1 pakketten?

Wanneer je een alles in 1 abonnement afsluit bij een provider, dan

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene