Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Alles in 1 pakketten vormen een bundel voor TV, bellen en internet. Een dergelijk pakket kan je afsluiten bij verschillende providers en hiermee zorg je ervoor dat je al je diensten overzichtelijk hebt overgebracht bij één partij, in plaats van verschillende abonnementen bij verschillende providers. Een dergelijk pakket heeft natuurlijk leuke voordelen voor de klant, maar er zijn ook nadelen te noemen. Wat zijn de nadelen van een alles 1 in pakket vergelijken? Dat lees je hier.

 

Wat is alles in 1?

Het alles in 1 pakket; je hebt er vast wel eens van gehoord. Grote aanbieders slaan je om de oren met de beste aanbiedingen, gratis zenders, sneller internet en noem maar op. Een alles in 1 pakket wordt ook wel het triple play pakket genoemd en hierin zitten TV, bellen en internet. In de loop van de tijd is dit in sommige gevallen zelfs het 4 in 1 pakket geworden, omdat ook mobiele telefonie een grote rol is gaan spelen. Binnen een alles in 1 pakket kies je voor een abonnement voor al deze onderdelen bij slechts één aanbieder. Omdat de concurrentie tussen aanbieders onderling aanzienlijk is, kan jij profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen én heb je toch nog wel wat te kiezen. Zo zijn er diverse alles in 1 pakketten; één voor iedere voorkeur.

 

Het kán goedkoper

Uit onderzoek blijkt dat bijna iedereen jaarlijks nog teveel betaalt voor vaste abonnementskosten, zoals die voor de televisie, bellen en het internet. Het kán goedkoper en steeds meer mensen kiezen er ook voor; het alles in 1 pakket. Hoewel zo’n pakket enkele interessante voordelen biedt aan klanten, zijn er ook wel degelijk nadelen te noemen. Allereerst is het belangrijk om duidelijk voor ogen te hebben wat je kan verwachten in een alles in 1 pakket. Waarover praten we bijvoorbeeld als we het hebben over televisie, bellen en internet?

Televisie Bellen Internet
– Aantal zenders

– Interactieve TV

– Terugkijken

– On Demand

– Sport- en filmzenders

– Kosten vaste lijn p/minuut

– Mobiele telefonie

– Nummerbehoud (gratis)

– Voicemail op email

– ADSL

– Glasvezel

– Kabel

 

– Snelheid (Mbps)

Waarop baseer je een alles in 1 pakket?

Ben je al jaren een tevreden klant bij één provider? Dan ben je ongetwijfeld niet op zoek naar een nieuw alles in 1 pakket. Juist mensen die het ergernis niet volledig mee eens zijn, gaan op internet op zoek naar verbeterede voorwaarden, een gunstig abonnement en zelfs een alles in 1 pakket bij één specifieke aanbieder. Blijven vergelijken tussen aanbieders is daarnaast altijd belangrijk, want er is (bijna) altijd een betere optie te vinden. Aanbieders delen ook het liefste aanbiedingen uit aan niet-bestaande klanten en hiervan kan jij profiteren. Waarop zou je moeten letten wanneer je over wilt gaan op een alles in 1 pakket?

  • De prijs: Heb je al je abonnementen voor TV, bellen en internet nog los afgesloten? Een combinatie van deze drie abonnementen zorgt vaak voor een gunstige prijs. Door aanbiedingen kunnen alles in 1 pakketten onderling ook nog gunstiger uitpakken.
  • Internetsnelheid: Dacht je dat je al snel internet had? Andere aanbieders kunnen het beter. Let op de Mbps die een aanbieder je belooft. Dit is de algemene internet snelheid die je mag verwachten binnen een alles in 1 pakket. Niet onbelangrijk!
  • Televisie zenders: Kan je geen genoeg krijgen van televisie? Aanbieders bieden het liefst een zo ruim mogelijk aanbod van televisie zenders aan, of juist niet natuurlijk. Wat je wens ook is, aanbieders hebben verschillende pakketten voor je klaar liggen. Daarnaast zijn extra televisie zenders ook aantrekkelijke triggers voor potentiële nieuwe klanten. Denk daarbij aan populaire sport- of filmzenders.


Nadelen van een alles in 1 pakket

Hoewel de alles in 1 pakketten alleen maar voordelen lijken te hebben, zijn er ook nadelen. Ja, je sluit een pakket af bij slechts één aanbieder. De voordelen daargelaten, ben je in deze situatie natuurlijk wel afhankelijk van die ene aanbieder. Dat betekent dat een algehele storting vaak gevolgen heeft voor alle onderdelen van je pakket; TV, bellen én internet. Je bent afhankelijk van dat ene bedrijf om de storing te verhelpen en bent dus tijdelijk afhankelijk van één snelle service. Hoewel algehele storingen vandaag de dag niet meer zo vaak voorkomen, kan je er altijd nog last van hebben.

Een tweede nadeel is het gebrek aan loyaliteit. Ben je tevreden bij één aanbieder, dan wil je ook graag eens een beloning voor je loyale gedrag. Een alles in 1 pakket is bij veel aanbieders echter gericht op nieuwe klanten en minder op bestaande klanten. Zo krijgen vaste klanten in veel gevallen geen speciale aanbiedingen meer, maar kunnen nieuwe klanten nog profiteren van alle extra’s. Overigens geldt dit nadeel natuurlijk niet voor klanten die vanaf drie losse abonnementen overstappen op een alles in 1 pakket.


 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds populairder in Nederland. Niet alleen particulieren

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene