Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Ben je van plan een woning te kopen en wil je zeker zijn dat je je hier goed voor verzekerd? Of heb je een mooie caravan op het oog en je wilt deze verzekeren? Bij Interpolis krijg je de kans om je eigen alles in 1 polispakket af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je een interessante korting krijgt op je polissen en dat je dan alle verzekeringen onder één verzekeraar hebt ondergebracht. Dat is natuurlijk veel gemakkelijker wanneer je vragen hebt of een schadeclaim wilt melden. Hier vind je informatie over hoe dit precies in zijn werk gaat.

 

De kortingen

Als je bijvoorbeeld een huis koopt, dan zal je merken dat je een groot aantal verzekeringen moet afsluiten. Ga je twee keer per jaar op vakantie, dan weet je met een doorlopende reisverzekering dat je spullen veilig zijn en dat je medische kosten gedekt zijn als je in het buitenland iets overkomt. Verder sluiten de meeste mensen later in het leven ook een rechtsbijstandverzekering af of een aansprakelijkheidsverzekering. Bij Interpolis kun je al deze verzekeringen, en meer, combineren in één handige polis. Hier is dan vervolgens een korting aan verbonden. Hieronder vind je een overzicht met deze kortingen en daarna een toelichting hierop.

 

Aantal rubrieken Korting
Verzekering in 1 rubriek 0 procent
Verzekering in 2 rubriek 3 procent
Verzekering in 3 rubriek 6 procent
Verzekering in 4 rubriek 9 procent
Verzekering in 5 rubriek 12 procent

 

De verschillende rubrieken

Je hebt de keuze uit een 17-tal verzekeringen die zijn ondergebracht in 5 rubrieken. Vervolgens krijg je de mogelijkheid zelf je polis samen te stellen door verzekeringen uit verschillende rubrieken uit te kiezen. Kies je verzekeringen uit 2 rubrieken, dan krijg je 3 procent korting op deze polissen en kies je verzekeringen uit 4 rubrieken dan krijg je 9 procent korting op de totale premie. De verschillende rubrieken dekken verschillende situaties in het leven.

  • Verkeer: onder de rubriek verkeer vallen de verzekeringen die te maken hebben met het aanschaffen van een voertuig. Hier vind je dus verzekeringen voor je auto, motor, scooter, oldtimer, camper en aanhangwagen. Ook is er de mogelijkheid een verzekering af te sluiten voor voertuighulp.
  • Recreatie: in de recreatie rubriek vind je verzekeringen die te maken hebben met op vakantie gaan. Hier kun je dus een reisverzekering, een annuleringsverzekering, een caravanverzekering en een bootverzekering vinden.
  • Rechtsbijstand: de rubriek rechtsbijstand bestaat uit alleen een rechtsbijstandsverzekering.
  • Wonen: ga je een huis kopen, dan kun je in de categorie wonen een inboedelverzekering kiezen, een woonhuisverzekering en een buitendedeur verzekering.
  • Personen: de laatste rubriek is de rubriek die personen heet. Hier vind je de aansprakelijkheidsverzekering en de ongevallenverzekering.

 

Het voordeel

Het wordt al snel duidelijk dat iemand die een huis heeft, een auto bezit en die regelmatig op vakantie gaat al uit drie rubrieken een verzekering kan vinden. Verder wordt bij het aanschaffen van een woning of auto ook vaak aangeraden dat je een rechtsbijstandverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering afsluit. In dat geval kun je dus al verzekeringen vinden in 5 rubrieken waarvoor je vervolgens 12 procent korting ontvangt. Deze korting krijg je over de prijs die je anders voor alle verzekeringen samen bij Interpolis zou moeten betalen.

 

Wanneer is de alles in 1 polis geschikt?

De alles in 1 polis van Interpolis is natuurlijk uitermate geschikt als je toch al van plan was deze verzekeringen af te gaan sluiten. Of wanneer je je verzekeringen opnieuw wilt bekijken en aanpassen op je nieuwe leefsituatie. Wat opvalt is dat er bijvoorbeeld geen ziektekostenverzekering wordt aangeboden en dit is iets dat iedereen verplicht nodig heeft. Je kunt nog steeds het beste een goede vergelijking maken van alle verzekeringen die je nodig hebt en prijzen met elkaar vergelijken. Het kan maar zo zijn dat je toch nog goedkoper uit bent als je al je verzekeringen bij verschillende verzekeraars afsluit door de beste prijzen en aanbiedingen bij elkaar te zoeken.

 

Nadelen van de alles in 1 polis

Natuurlijk is het handig om alle polissen in één pakket te voegen en de korting is aantrekkelijk, maar er zijn ook nadelen verbonden aan de alles in 1 polis.

  • Geen keuze: door alles bij Interpolis neer te leggen, geef je jezelf niet de mogelijkheid te kijken wat andere verzekeraars je kunnen bieden. Misschien vind je daar wel belangrijke extra opties die je bij Interpolis niet hebt, of krijgt de klantenservice bij een andere verzekeraar een betere score. Er is dus de kans dat je zo niet de verzekeringen afsluit die het beste passen bij jouw situatie.
  • Te veel afsluiten: natuurlijk is het goed om jezelf te verzekeren, maar of je zo veel verzekeringen nodig hebt is ook te bezien. Ga je niet meer dan 21 dagen per jaar op vakantie, dan kun je net zo goed een kortlopende reisverzekering afsluiten. Ook is een aansprakelijkheidsverzekering handig, maar kan het zijn dat jij deze helemaal niet nodig hebt. Kijk dus kritisch naar je situatie en vergeet niet dat je meer bespaart door een verzekering over te slaan dan wanneer je een extra rubriek toevoegt.

 

Offertes vergelijken

Wil je de Interpolis alles in 1 aanbieding vergelijken met wat je bij andere verzekeraars kunt vinden? Als je onze onafhankelijke vergelijkingstool gebruikt krijg je een handig overzicht van alle mogelijkheden voor jou.

 

 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds populairder in Nederland. Niet alleen particulieren

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene