Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

De meeste internet-, telefonie- en televisieproviders geven je veel vrijheid om bij hen één of meerdere contracten af te sluiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een contract voor alleen één van deze diensten, voor een combinatie van twee diensten of een alles in 1 contract. Hoe meer componenten je combineert hoe voordeliger het meestal wordt. Het enkel afsluiten van een telefoniecontract is nagenoeg niet meer nodig, maar je kunt wel besluiten om te zoeken naar goede aanbiedingen wat betreft je internet. Hier vind je een overzicht van de prijzen die je betaalt als je alleen een contract afneemt voor internet bij verschillende Nederlandse providers.

 

De kosten

De prijs die je betaalt voor een internetcontract wordt voornamelijk bepaald door de snelheid van het internet dat je daarmee zal ontvangen. De laagste snelheid is 20 Mb/s en de hoogste is 500 Mb/s. Deze snelheid wordt vervolgens weer bepaald door het type kabel dat je hebt. Je kunt door middel van een postcodecheck kijken of jij internet via een glasvezelkabel kunt ontvangen. Is dit het geval dan zal je sneller internet krijgen, dat stabieler is en waarbij je even snel kunt uploaden als downloaden. Is internetsnelheid niet zo belangrijk voor je, dan kies je door een ADSL-kabel en betaal je dus ook aanzienlijk minder. Het onderstaande overzicht geeft je een indicatie van de prijzen die je kunt vinden op de markt op dit moment.

 

Alleen internet abonnement provider Prijs
KPN €39 – €51,50 per maand
NLE €32,45 – €60 per maand
Tele2 €22 – €35 per maand
Telfort €27,50 – €50 per maand
T-Mobile €27 – €52,50 per maand
XS4ALL €36 – €63,50 per maand
Gemiddelde prijzen €30 – €52 per maand

 

  • De goedkoopste optie: bij Tele2 kun je al een contract afsluiten enkel voor je internet voor €22 per maand. Je zal dan internet krijgen met een 20 Mb downloadsnelheid en een 2 Mb uploadsnelheid. Zoals bij de meeste providers huur je hier een modem bij. Voor een extra bedrag per maand kun je kiezen voor internetbeveiliging of voor extra verbindingssets.
  • Gemiddelde prijzen: in Nederland betaal je gemiddeld dus voor een internetcontract €30 – €52 per maand. Bij KPN kun je voor een maandelijks tarief van €44 internet ontvangen via glasvezelkabel en met een up- en downloadsnelheid van 100 Mb/s. Je krijgt hierbij een modem, gratis internetbeveiliging op twee apparaten en de mogelijkheid een wifiversterker toe te voegen of een dongel aan te schaffen.
  • De duurste optie: het duurste contract vind je bij XS4ALL. Je betaalt dan €63,50 per maand (de eerste 6 maanden betaal je maar €44 per maand) en krijgt hiervoor glasvezelinternet met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Internetbeveiliging en een modem zijn gratis.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Er zijn enkele manieren waarop je zelf invloed kunt uitoefenen op de uiteindelijke prijs die je zal betalen voor je abonnement. Ook al zijn er aanzienlijk minder opties dan wanneer je een uitgebreider pakket kiest, als je de volgende keuzes goed overweegt betaal je nooit te veel.

  • Kies de beste provider: de beste provider voor jouw internet vind je alleen als je grondig marktonderzoek doet. Dat betekent dat je alle contracten die binnen jouw wensen vallen met elkaar vergelijkt op punten die voor jou belangrijk zijn. Denk hierbij aan snelheid, extra opties, klantenservice en kwaliteit. Houd hierbij ook in je achterhoofd dat de beste provider niet altijd de goedkoopste provider is.
  • De snelheid: het klinkt natuurlijk geweldig dat je glasvezelinternet kunt ontvangen met een snelheid van 500 Mb/s, maar vraag jezelf af of je dit ook echt nodig hebt. De meeste huishoudens hebben aan 50 Mb/s genoeg en voor meer snelheid betaal je ook snel meer geld. Maak dus een analyse van wat je dagelijks doet met het internet en kies een snelheid en een kabelsoort die hierbij aansluit.
  • Extra opties: als laatste zijn er de extra opties waaruit je kunt kiezen. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk om gratis internetbeveiliging te ontvangen? Of misschien wil je wel een gratis wifiversterker. Onder deze opties valt ook de mogelijkheid je internetabonnement te combineren met je mobiele telefoonabonnement. Vaak kun je dan gebruik maken van leuke aanbiedingen. En als laatste zijn er de kleine letters, bijvoorbeeld wat betreft de opzegtermijn, de ondersteuning als je problemen hebt en de maandelijkse downloadlimiet. Deze kun je beter vooraf goed analyseren dan dat je achteraf moet uitvinden dat je toch niet tevreden bent.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om het abonnement te vinden dat perfect aansluit bij jouw wensen en internetgebruik is door een vergelijking te maken van wat de verschillende providers aanbieden. Dit doe je gemakkelijk met onze vergelijkingstool. Schrijf van tevoren op wat je minimaal nodig hebt en voer dit in. Je zal worden gepresenteerd met een aantal resultaten die je kunt gebruiken bij het maken van je beslissing. Alleen als je een contract afsluit dat het beste voldoet aan jouw wensen, zal je automatisch de beste prijs betalen.

 

 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna dagelijks gebruik van mobiel bellen, internet en

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met