Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Providers bieden hun klanten vaak een alles in 1 abonnement aan, waarbij internet, televisie en telefonie inbegrepen zijn. Er zitten nogal wat verschillen in de pakketten, die de providers aanbieden. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Dit blog geeft je een aantal tips waarop je moet letten om een geschikt alles in 1 pakket voor jezelf te kiezen.

Stap een: postcode check

Controleer altijd als eerste wat in jouw regio wordt aangeboden. Glasvezel is nog niet overal in Nederland aangelegd, waardoor het goed mogelijk is dat je aan een glasvezel abonnement helemaal niks hebt. Bij internet dat via de telefoonlijn verloopt (dsl), moet je ermee rekening houden dat je dichtbij een wijkcentrale woont. Hoe groter de afstand is tot het kastje, des te trager is je internet.

Stap twee: welke internetsnelheid past bij jou?

Je moet ervoor waakzaam zijn dat hoe sneller de internetverbinding is, des te meer betaal je voor je abonnement. Wat betreft internetsnelheden heb je drie pakketten: het instappakket, het normale pakket en het premium pakket. Welke snelheid het beste bij jou past, is afhankelijk van twee variabelen: hoeveel gebruik je internet en hoeveel apparaten die draaien op internet heb je in huis? Kijk je bijvoorbeeld veel Netflix of stream je, dan is een snellere internetverbinding aan te raden. Bij twijfel is het raadzaam om eerst voor een tragere snelheid te gaan. Is dit naderhand niet voldoende, kun je snel via de klantenservice je pakket alsnog upgraden.

Stap 3: ga na wat voor een televisiepakket bij jou past

Een basispakket aan televisie bestaat uit circa zestig televisiezenders. Dit aantal kan verschillen per provider. Kijk daarnaast welke zenders worden aangeboden in high definition en of je televisie decoder HD aan kan. Je basis pakket kan uitgebreid worden met extra kanalen en tevens met programma’s en films, waarbij je een klein bedrag extra betaalt om deze te kunnen kijken. Ook bieden de providers de mogelijkheid om programma’s terug te kijken, op te nemen of op pauze te zetten. Dit samen heet ook wel interactieve televisie en de opties hiervan verschillen per aanbieder. Sommige providers bieden ook een app aan voor op je smartphone, tablet of laptop, zodat je overal televisie kunt kijken.

Stap 4: wel of geen vaste lijn?

Internet en televisie hoeven niet gecombineerd te worden met een vaste telefoonlijn. Deze kun je ook uit je pakket laten, wanneer je een abonnement hebt op je mobiele telefoon of wanneer je vaker via het internet belt. Let er wel op dat losse internet- en televisieabonnementen veelal duurder zijn dan een alles in 1 abonnement. Kies je wel voor een vaste telefoonlijn, dan heb je twee opties: je betaalt achteraf voor de door jou gemaakte telefoonkosten of je betaalt voor onbeperkte belminuten.

Stap 5: let goed op welke apparatuur je te leen krijgt

Voor het internet krijg je veelal van de provider een modem toegestuurd, wat meteen ook fungeert als wifi router. Voor de televisie krijg je een televisiedecoder en vaak ook een CI Module. Deze apparaten moet je retourneren aan de provider, wanneer je een ander apparaat krijgt of wanneer je van provider overstapt.

Stap 6: Let op de aangeboden service

Het komt nogal voor dat providers storingen hebben in hun internet of televisie. Dit kan wel eens gebeuren, maar het storingspercentage moet niet te hoog liggen. Ook moet de klantenservice snel en vaardig reageren op vragen en klachten en zeker klantvriendelijk zijn. Deze diensten kun je via klantenreviews en bij de consumentenbond altijd checken.

Stap 7: Let op de duur van je contract

Bij een alles in 1 abonnement kun je wat betreft contractduur kiezen uit een of twee jaar. Meestal is een tweejarig contract goedkoper dan een jaarlijks contract. Reken dit altijd eerst goed door, want kies je voor een jaar dan kun je wel jaarlijks de prijzen vergelijken van de verschillende aanbieders waardoor je altijd de scherpste prijs hebt.

Stap 8: Laat je niet verleiden

Wat veel providers doen, is hun toekomstige klanten verleiden met een cadeau. Ze bieden je dan een duur cadeau aan tegenover hogere abonnementskosten. Reken ook dit voor jezelf na. Vaak is het zo dat je beter voor de lagere abonnementskosten kunt kiezen, omdat je dan geld bespaart. Van deze besparing kun je dan zelf alsnog het cadeau kopen.

Stap 9: Wie doet de installatie?

Als je overstapt naar een alles in 1 abonnement moet je erop letten wie de installatie van het nieuwe modem en televisie decoder doet. Moet je dit zelf doen of komt er een monteur voor langs? En als een monteur komt, is dit gratis of moet je zelf de installatiekosten betalen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Beste tips alles in één pakket

Bij het uitkiezen van een alles in één pakket heb je vele

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke alles in 1 abonnementen genaamd Apple One.

Op welke dingen moet je letten bij een alles in 1 pakket?

Providers bieden hun klanten vaak een alles in 1 abonnement aan, waarbij