Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Wat betreft je internet-, telefonie- en televisieabonnementen heb je ruime keuzemogelijkheden. De meeste grote providers bieden alle drie de diensten aan en laten je deze op verschillende manieren met elkaar combineren en aanpassen. Zo kun je een alles in 1 abonnement afsluiten waarmee je alle drie de diensten onder één contract samenvoegt. Maar je kunt ook een combinatie maken van twee componenten of alle componenten afzonderlijk afsluiten. Vaak is dit laatste wel duurder en het grote voordeel van het onderbrengen van meerdere onderdelen bij één provider is dat je korting krijgt en dat je maar één contactpunt nodig hebt voor al je problemen. Heb je zelf geen televisieabonnement nodig, maar ben je alleen op zoek naar een abonnement waarmee je internet ontvangt en een vaste lijn? Lees dan hier verder voor de kosten die daarmee gepaard gaan.

 

De kosten

Bij de meeste providers kun je je abonnementen precies zo combineren en uitbreiden zoals je wilt. Wat betreft het internet zal er sprake zijn van verschillende snelheden waar je uit kunt kiezen en het soort kabel waardoor je dit ontvangt. Ook met je vaste lijn heb je verscheidene opties, zoals goedkoper bellen naar mobiele telefoons of een speciaal tarief voor het buitenland. De onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen waarmee je rekening kunt houden als je alleen internet en bellen met elkaar wilt vergelijken. Voor jou kunnen de prijzen enigszins afwijken omdat je verschillende instellingen kunt kiezen.

 

Internet en bellen provider Prijs
KPN €40 – €45 per maand
NLE €32,45 – €60 per maand
Tele2 €27 – €35 per maand
Telfort €27,50 – €42,50 per maand
T-Mobile €29,50 – €52,50 per maand
XS4ALL €41 – €68,50 per maand
Gemiddelde prijzen €33 – €50

 

  • De goedkoopste optie: Bij Tele2, Telfort en T-Mobile kun je allen een abonnement afsluiten voor onder de €30 per maand. Tele2 is het goedkoopste. Voor €27 per maand krijg je internet met een 20 Mb/s download snelheid en een gratis draadloos modem. Voor €5 extra per maand kun je onbeperkt bellen naar meer dan 30 Europese landen. Het pakket van Telfort is nagenoeg hetzelfde. Bij T-Mobile krijg je voor €29,50 per maand sneller internet (50 Mb/s), maar is er geen mogelijkheid korting te krijgen om te bellen naar het buitenland.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld gezien betaal je dus voor een bellen en internet pakket €33 – €50 per maand. Bij KPN krijg je bijvoorbeeld voor €40 per maand internet met 40 Mb/s downloadsnelheid en gratis internet beveiliging op 2 apparaten. Wat betreft het bellen zijn er weinig mogelijkheden. Bij NLE kun je voor €43,50 per maand glasvezelinternet krijgen met een up- en downloadsnelheid van 100 Mb/s inclusief een gratis wifiversterker. Bellen binnen Nederland doe je met lage tarieven en je kunt voor €5 per maand onbeperkt bellen naar het buitenland.
  • De duurste optie: van de bovengenoemde providers is XS4ALL de duurste. Voor €68,50 kun je dan wel razendsnel glasvezelinternet krijgen met een up- en downloadsnelheid van 500 Mb/s. Bovendien betaal je de eerste 6 maanden maar €44 per maand, wat een flinke korting is. Onbeperkt bellen naar het buitenland kan, maar tegen een zeer hoog tarief van €22,50 per maand.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Omdat je zoveel verschillende mogelijkheden hebt, kun je jouw abonnement precies zo samenstellen als je zelf wilt. Dit heeft ook als grote voordeel dat je tot op zekere hoogte de prijs zelf in de hand hebt. En door de volgende keuzes goed te overwegen kun je zelfs geld besparen.

  • De leverancier: doe altijd een grondige vergelijking van leveranciers voordat je een beslissing maakt. De prijzen onderling verschillen aanzienlijk, maar wat je hiervoor terugkrijgt ook. De goedkoopste optie hoeft dus niet altijd de beste optie te zijn, maar tegelijkertijd hoef je ook nooit te veel te betalen.
  • Internetsnelheid: als op jouw postcode glasvezelkabel aanwezig is, dan kun je supersnel internet ontvangen. Is dit belangrijk voor jou, dan kan dit een groot pluspunt voor je zijn. Met glasvezel kun je even snel uploaden als downloaden, is je internet altijd stabiel en zal bufferen nog nauwelijks voorkomen. Voor snel internet betaal je echter maandelijks gauw een tientje meer. Als jij het internet niet te zwaar gebruikt, heb je dit in principe niet nodig.
  • Telefoniemogelijkheden: waarschijnlijk heb je ook wensen wat betreft de mogelijkheden met de vaste lijn. KPN, bijvoorbeeld, geeft je erg weinig opties, omdat je daar een vaste lijn kiest als extra optie bij je internetpakket. Bij andere providers, zoals XS4ALL, is bellen naar het buitenland duur. Vergelijk al deze punten dus goed met elkaar en stem ze af op je eigen behoeften.

 

Vergelijk offertes

Door providers met elkaar te vergelijken kun je flink wat geld besparen op je pakket. En het mooie eraan is dat je dan een pakket zal uitkiezen die precies aansluit op jouw behoeften. Wacht daarom niet en gebruik onze onafhankelijke vergelijkingstool om nu te zien wat er voor jou mogelijk is.

 

 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie