Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

netflix prijzenNetflix is een streamingsdienst waarmee je als je er lid van bent op elk apparaat dat internet kan ontvangen films, series en documentaires kunt kijken op elk moment van de dag. Netflix bepaalt zelf het aanbod, maar deze is zeer breed en wordt regelmatig ververst. Voor een bepaald bedrag per maand heb je dus altijd en overal toegang tot de laatste programma’s en films. In Nederland gebruiken ruim een miljoen mensen Netflix en wereldwijd zijn er meer dan 100 miljoen leden. In feite is het dus een grote videotheek waar je als je lid bent zoveel gebruik van kunt maken als je wilt. Hier lees je over hoeveel je hiervoor betaalt.

› Wat gaat Netflix jou kosten? Doe de check en ontdek de prijs!

 

De prijzen

Netflix heeft recentelijk de prijzen verhoogd, maar als je er veel gebruik van maakt zijn deze nog steeds niet prijzig. Je kunt namelijk de laatste series en films al kijken zonder dat je hiervoor een extra pakket hoeft aan te schaffen van je televisieprovider. De prijs die jij maandelijks betaalt is afhankelijk van het abonnement dat je kiest. Dit wordt voornamelijk bepaald door het aantal schermen dat je tegelijkertijd kunt gebruiken en de beschikbaarheid van HD of Ultra HD. Alle Netflix abonnementen kun je elk moment up- of downgraden en zijn altijd opzegbaar. De onderstaande tabel geeft je de meest recente prijzen, inclusief btw.

Soort abonnement Details Prijs per maand
Eerste maand Basic, standaard of premium Gratis
Basic 1 scherm, altijd opzegbaar, eerste maand gratis, geen HD, geen Ultra HD €7,99
Standaard 2 schermen, altijd opzegbaar, eerste maand gratis, HD-televisie, geen Ultra HD €10,99
Premium 4 schermen, altijd opzegbaar, eerste maand gratis, HD-televisie, Ultra HD-televisie €13,99
  • De goedkoopste optie: het basic abonnement van Netflix is dus het goedkoopste en voor €8 per maand krijg je dan al toegang tot bekroonde films, documentaires en series. Deze kun je pauzeren en eventueel ook downloaden naar je computer of tablet. Je kunt dus altijd televisiekijken zonder reclame. Bij het basic abonnement kun je maar één scherm tegelijk gebruiken en krijg je geen HD-kwaliteit. Voor de eerste maand betaal je niets.
  • Het standaard abonnement: voor €11 per maand kun je het Netflix standaard abonnement afsluiten. Je krijgt dan televisie in HD-kwaliteit en kunt dit op 2 schermen tegelijkertijd bekijken. Ultra-HD of 4K is bij deze optie niet mogelijk. De eerste maand is gratis.
  • De duurste optie: bij Netflix is het Premium abonnement het duurste. Je kunt dan wel op vier schermen tegelijk televisiekijken en krijgt zowel HD-televisie als Ultra HD-televisie. De eerste maand is wederom gratis en daarna betaal je €14 per maand.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Tijdens het afsluiten van je Netflix abonnement kom je een aantal keuzes tegen waarmee je invloed kunt uitoefenen op de prijs. Door goed bij deze opties stil te staan zorg je dus dat je niet te veel betaalt.

  • Wel of geen Netflix: een Netflix abonnement kost je dus €8 – €14 per maand. Vraag jezelf af waarvoor je jouw abonnement wilt gebruiken. Soms kun je bijvoorbeeld bij je televisieprovider ook een extra zenderpakket aanvragen voor een lagere prijs per maand. Je bent dan afhankelijk van de zenders die in dat pakket zitten, maar als je niets anders nodig hebt zou het zonde zijn om maandelijks te veel te betalen voor een Netflix abonnement.
  • Het soort abonnement: het type abonnement dat je kiest is voornamelijk afhankelijk van de beeldkwaliteit en het aantal schermen dat je tegelijkertijd wilt kunnen gebruiken. Vergeet niet dat je altijd kunt upgraden en daarom is het vaak verstandiger om eerst voor een goedkoper abonnement te kiezen. Grote huishoudens zijn misschien geneigd om voor meerdere schermen te kiezen, maar dit is tegelijkertijd ook niet sociaal. Als beeldkwaliteit voor jou belangrijk is, dan kun je eerst kiezen voor een standaard abonnement en HD-televisie ontvangen.

Interessante bespaartips

Gebruik de volgende tips om zoveel mogelijk voordeel te halen uit je Netflix abonnement.

  • Samen afsluiten: je kunt je Netflix abonnement afsluiten met een stel vrienden en de maandelijkse kosten delen. De programma’s en films zijn ook op je laptop te downloaden wat betekent dat je niet altijd samen hoeft te kijken. Ook kun je dan kiezen voor een duurder abonnement met 4 schermen wat theoretisch betekent dat je op 4 verschillende locaties televisie kunt kijken.
  • Verander je televisieabonnement: nadat je Netflix hebt aangeschaft heb je veel minder televisiezenders nodig. Daarom is dit een goed moment om eens kritisch naar je televisieabonnement te kijken en je af te vragen of je deze niet kunt reduceren. Extra pakketten kun je dan vaak wel afzeggen en misschien is interactieve televisie dan ook niet zo belangrijk meer. Zo kun je de kosten voor je Netflix abonnement compenseren.

Vergelijk offertes

De Netflix abonnementsprijzen staan vast, maar soms krijg je Netflix als deel van een televisieabonnement of andere aanbieding. Gebruik daarom hier onze onafhankelijke vergelijkingstool zodat je de beste manier kunt vinden waarop jij je Netflix abonnement kunt aanschaffen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds populairder in Nederland. Niet alleen particulieren

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna dagelijks gebruik van mobiel bellen, internet en