Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Als je tegenwoordig alleen een abonnement wilt uitkiezen voor je televisie zal je teleurgesteld worden. De meeste providers geven je die optie niet. Als je er vervolgens over na gaat denken is dit ook wel vrij logisch, want digitale televisie wordt uitgezonden via een internetverbinding. Zonder internet kun je dus geen televisie meer ontvangen. Het is niet mogelijk om je internet van de ene en je televisie van de andere provider uit te kiezen. Dit maakt het lastig om aan te geven hoeveel je precies voor een televisieabonnement alleen zal betalen. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt over het financieren van je televisieabonnement.

 

De kosten

Aangezien een televisieabonnement alleen niet bestaat, is het ook niet mogelijk de prijzen hiervan te geven. Wat we wel kunnen doen is je de prijzen geven van zowel een internet- en televisieabonnement als van alleen een internetabonnement. Daarmee kun je zien wat het verschil in prijs is. Dit geeft je een idee van hoeveel je betaalt voor het televisiegedeelte van het contract. De prijzen zijn inclusief btw, maar kunnen voor jou afwijken. Dat komt doordat er verscheidene extra opties, instellingen en mogelijkheden zijn waar je uit kunt kiezen. Op die manier kun je je contract afstemmen op je persoonlijke behoeften. Uit het overzicht beneden krijg je echter wel een goed beeld van wat deze prijzen per provider inhouden.

 

Provider en abonnement Prijs
KPN alleen internet €39 – €51,50 per maand
KPN internet en televisie €49 – €74 per maand
NLE alleen internet €32,45 – €60 per maand
NLE internet en televisie €39,95 – €67,50 per maand
Tele2 alleen internet €22 – €35 per maand
Tele2 internet en televisie €30 – €55 per maand
Telfort alleen internet €27,50 – €50 per maand
Telfort internet en televisie €40 – €55 per maand
T-Mobile alleen internet €27 – €52,50 per maand
T-Mobile internet en televisie €42,50 – €65 per maand
XS4ALL alleen internet €36 – €63,50 per maand
XS4ALL internet en televisie €51 – €81 per maand
Gemiddelde prijzen alleen internet €30 – €52 per maand
Gemiddelde prijzen internet en televisie €42 – €66 per maand

 

  • De goedkoopste optie: als je een contract gaat afsluiten voor televisie en internet, dan is Tele2 de goedkoopste provider. Je betaalt bij hen €30 per maand, wat ver onder het landelijke gemiddelde ligt. Hiervoor krijg je dan internet met een snelheid van 20 Mb/s, en 35 televisiezenders en 34 radiozenders. Dit is geen geweldig aanbod, maar voor die prijs mag je zeker niet klagen. Voor veel mensen kan dit prima voldoende zijn.
  • Gemiddelde prijzen: gemiddeld in Nederland betaal je dus voor een internet en televisieabonnement €42 – €66 per maand. Bij T-Mobile krijg je bijvoorbeeld voor een maandbedrag van €55 per maand glasvezel internet met een up- en downloadsnelheid van 100 Mb/s, 57 televisiezenders en 95 radiozenders en een gratis extra HD ontvanger. Daarnaast krijg je gratis Fox Sports Eredivisie ter waarde van ca. €7,50 per maand en 6 maanden €10 korting.
  • De duurste optie: Bij XS4ALL vind je het duurste abonnement. Toch is het verstandig deze niet direct om de prijs te negeren. Bij dit pakket krijg je namelijk internet via glasvezelkabel met een snelheid van 500 Mb/s, 71 televisiezenders en 114 radiozenders en betaal je de eerste 6 maanden maar €40. Dit pakket is alleen te kiezen voor huizen die zijn aangesloten op het glasvezelkabelnetwerk. Dit kun je gemakkelijk met een postcodecheck achterhalen.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

Zoals al eerder even aangehaald kan het zijn dat jouw contract een andere prijs laat zien dan dat in de tabel boven wordt gegeven. Het is namelijk mogelijk je abonnement uit te breiden met een aantal extra opties. Je kunt dus door bepaalde keuzes te maken zelf invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijs die je zal betalen.

  • De provider: natuurlijk is de inhoud van het contract belangrijk, maar het is ook interessant om de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Een provider die slecht scoort op klantenservice is niet zo handig als je daar twee grote contracten bij wilt gaan afsluiten. Daarnaast verschillen niet alleen de prijzen per provider, maar ook wat je daarvoor terugkrijgt.
  • Extra opties: sneller internet, meer kanalen, programma’s kunnen opnemen, extra televisies aansluiten en HD-beeldkwaliteit; dit zijn allemaal opties die je kunt aanvinken waardoor je maandelijkse uitgave hoger zal worden. Het is geen slecht idee om voordat je gaat vergelijken eens te kijken wat je echt nodig hebt en dit op te schrijven. Wijk hier vervolgens niet vanaf door aanbiedingen en acties die je tegenkomt. Je betaalt nog steeds te veel als je voor een service betaalt die je eigenlijk niet nodig hebt.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om de juiste prijs/kwaliteit verhouding te vinden voor jouw contract is door providers met elkaar te vergelijken. Onze vergelijkingstool kan je snel aan de gewenste informatie helpen en dit handig rangschikken. Zo kun je in één oogopslag zien wat de Nederlandse televisieproviders voor jou in voorraad hebben.

Lees ook: tv en internet vergelijking

 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke alles in 1 abonnementen genaamd Apple One.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via