Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Het gebeurt eigenlijk nog nauwelijks dat iemand alleen een abonnement wil afnemen voor de vaste lijn. Om die reden biedt eigenlijk geen enkele provider je de mogelijkheid dit afzonderlijk af te sluiten. Je kiest dan altijd een televisie- en/of een internetabonnement erbij. Het is zelfs zo dat veel mensen ervoor kiezen hun vaste lijn volledig te laten vervallen, omdat de mobiele telefoon alles vaak goedkoper heeft overgenomen. Toch zijn er nog genoeg redenen op je vaste lijn te behouden. Ten eerste kun je er altijd van op aan en heb je geen problemen met ontvangst en ten tweede biedt je anderen dan altijd een goedkopere manier aan om jou te kunnen bereiken. Hier lees je over de beltarieven die je betaalt bij verschillende providers.

 

De kosten

De prijzen die je on het onderstaande overzicht vindt zijn dus niet inclusief contractkosten. Je vindt alleen de prijs die je bij de verschillende providers betaalt per minuut dat je iemand belt via je vaste lijn. De telefoniecontracten maken altijd deel uit van een pakket van telefoon plus internet of telefoon plus televisie en daarvoor betaal je een vast bedrag per maand. Bij KPN, bijvoorbeeld, voeg je een vaste lijn toe aan je basis internetpakket voor €1 per maand extra. De kosten zijn dus laag. Naast de onderstaande tarieven kun je je uitgaven uitbreiden door extra opties toe te voegen aan het telefonie gedeelte van je contract.

 

Alleen bellen abonnement provider Prijs
KPN €0,12 starttarief + €0,12 per minuut naar mobiel en vast
NLE €0,1 starttarief + €0,1 per minuut naar mobiel en vast
Tele2 €0,11 starttarief + €0,11 per minuut naar mobiel en vast
Telfort €0,12 starttarief + €0,12 per minuut naar mobiel en vast
T-Mobile €0,11 starttarief + €0,11 per minuut naar mobiel en vast
XS4ALL €0,11 starttarief + €0,11 per minuut naar mobiel en vast

 

  • De goedkoopste optie: bij NLE betaal je het laagste beltarief per minuut. Dit doe je als onderdeel van een internet en bellen pakket. Voor een extra €5 per maand kun je kiezen om onbeperkt te bellen naar het buitenland, naar vaste lijnen of naar mobiele telefoons.
  • Gemiddelde prijs: gemiddeld betaal je in Nederland dus voor elke minuut bellen vanaf je vaste lijn €0,11 per minuut. Dit is niet duur, maar als je bedenkt dat je voor je mobiele contract al vooruitbetaald hebt voor je belminuten zijn het extra uitgaven. Bij T-Mobile, XS4ALL en Tele2 betaal je elk dit tarief en heb je de keuze uit een aantal mogelijkheden om je telefoniecontract aan te passen op jouw behoefte.
  • De duurste optie: KPN vraagt het meeste geld per minuut voor een telefoontje met je vaste lijn, namelijk €0,12 per minuut. Ook heb je daar weinig andere keuzes wat betreft het uitbreiden of aanpassen van je mogelijkheden. KPN speelt hiermee in op de veranderende markt en de verminderde interesse in een goed contract voor je vaste lijn.

 

Keuzes die de prijs beïnvloeden

De prijzen per minuut liggen niet ver uit elkaar en dit is niet een keuze waar je lang wakker over hoeft te liggen. De variatie in prijzen wordt echter voornamelijk beïnvloedt door keuzes die je rondom deze tarieven maakt. De grootste bijdragers vind je beneden.

  • Extra opties: er zijn aanzienlijk minder extra opties voor je vaste lijn contract als je bijvoorbeeld hebt bij je telefoniecontract of je internetcontract. De meeste opties hebben te maken met onbeperkt bellen naar mobiele telefoons, vaste lijnen of het buitenland. Hier betaal je dan een vast bedrag voor per maand, waardoor je algehele maandelijkse tarief omhoog zal gaan.
  • De provider: wat betreft de telefonietarieven per minuut is er niet echt één provider die eruit springt. Tenzij je je vaste lijn echt nog heel veel gebruikt, dan is NLE de goedkoopste keuze. Wat wel een groot verschil maakt zijn de instellingen die je maakt voor het andere onderdeel van je contract en daarin kunnen de beschikbare providers aanzienlijk in prijs verschillen. Dit zijn keuzes omtrent je internetsnelheid of je zenderpakket, bijvoorbeeld.
  • Wel of geen vaste lijn: als laatste kan het verstandig zijn je af te vragen of een vaste lijn nog wel van belang is voor jou. Als je een goed mobiel contract hebt en voldoende belminuten, dan heb je allicht geen vaste lijn meer nodig. Er wordt ook steeds meer via wifi gebeld, via Skype bijvoorbeeld, vooral naar het buitenland. Als je echter een apart nummer wilt gebruiken om door te geven aan bedrijven, als je bereikbaar wilt zijn voor iedereen of als je veel naar het buitenland belt, kan een goed contract voor je vaste telefoon je geld besparen.

 

Vergelijk offertes

De beste manier om zeker te stellen dat je het juiste contract afsluit voor jouw vaste lijn is door leveranciers en mogelijkheden met elkaar te vergelijken. Dit doe je hier met onze onafhankelijke vergelijkingstool in een handomdraai. Vul precies in waarnaar je op zoek bent en de tool zal alle informatie voor je verzamelen. Maak vervolgens een vergelijking en je zal nooit te veel betalen voor je telefoniecontract.

 

 

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij