Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Wil jij ook graag internet ontvangen via glasvezelkabel? Dan ben je niet de enige. Glasvezelkabels zijn nog niet in het hele land beschikbaar, maar dit is zeker de toekomst voor het internet. Met glasvezel krijg je sneller internet ongeacht de drukte op het netwerk. Daarnaast is het internet veel stabieler, ook als je er meerdere apparaten op aansluit. Bufferen hoort dus tot het verleden. Omdat het internet sneller is, kun je dus ook sneller downloaden. In tegenstelling tot kabelinternet kun je net zo snel uploaden als downloaden als je glasvezelkabel hebt. Je kunt nu ook gebruik maken van de voordelen van een alles in 1 pakket met internet via glasvezelkabel en hier lees je hoeveel je daarvoor betaalt.

glasvezel prijzen

De kosten

Alles in 1 pakketten zijn erg populair op dit moment. De meeste providers bieden deze optie aan en vaak met leuke kortingen en acties. De beste manier om de juiste provider te vinden voor jou is door aanbiedingen te vergelijken op een vergelijkingswebsite. Ben je specifiek geïnteresseerd in sneller internet via glasvezelkabels? Dan kun je ook daar alleen op vergelijken. Natuurlijk moet je wel eerst controleren of deze optie beschikbaar is voor jouw postcode. Nog niet heel Nederland kan namelijk internet via glasvezelkabels ontvangen. In het onderstaande overzicht vind je de beste glasvezelkabel deals van dit moment.

Alles in 1 glasvezel provider Contractdetails Prijs per maand
Telfort 50 Mb/s, 100 Mb/s, 200 Mb/s €42,50 – €55
Tele2 50 Mb/s, 100 Mb/s €52 – €58
Online.nl 50 Mb/s, 100 Mb/s, 200 Mb/s €55 – €65
KPN 80 Mb/s, 100Mb/s, 500 Mb/s €55 – €83
XS4ALL 80 Mb/s, 90 Mb/s, 500 Mb/s €62,50 – €86
T-Mobile 50 Mb/s, 100 Mb/s €50 – €57,50
Fiber 50 Mb/s, 100 Mb/s €55 – €80
Stipte 50 Mb/s 100 Mb/s, 500 Mb/s €65 – €85
Gemiddeld €54 – €64,50
  • De goedkoopste optie: bij Telfort kun je internet via glasvezelkabel krijgen voor €42,50 per maand als deel van een alles in 1 pakket. Dit pakket geeft je echter een downloadsnelheid van 50 Mb/s, maar een uploadsnelheid van maar 5 Mb/s. Als je dezelfde uploadsnelheid zoekt, dan betaal je bij Telfort €50 per maand voor 100 Mb/s en €55 voor 200 Mb/s. Dit is nog steeds goedkoop en voor glasvezel een zeer goede deal.
  • Gemiddelde prijzen: in Nederland betaal je dus gemiddeld €54 €55 voor internet via glasvezelkabel als deel van een alles in 1 pakket. De prijs die jij betaalt is uiteraard afhankelijk van de andere opties waar je voor kiest in je pakket. Behalve over het internet, heb je ook keuzes te maken wat betreft de televisie en je vaste lijn. Over het algemeen ligt de prijs voor glasvezel internet dus niet erg hoog en kun je hier voor een tientje extra per maand (ten opzichte van kabel internet) al gebruik van maken.
  • De duurste optie: bij XS4ALL vind je de duurste optie. Voor €86 per maand krijg je dan een alles in 1 Pro pakket. Je kunt up- en downloaden met een 500 Mb/s snelheid, maar dat is natuurlijk niet het enige. Ook wat betreft de televisie en de telefonie kun je dan van interessante extra mogelijkheden gebruik maken. Zo kun je je televisie live pauzeren en tot 200 uur programma’s opnemen, krijg je een gratis wifiversterker en krijg je 5 extra telefoonlijnen, mocht je dit willen.

Keuzes die de prijs bepalen

Door te kiezen voor glasvezelinternet heb je al één van de vele keuzes gemaakt die je hebt wanneer je een alles in 1 pakket wilt aanschaffen. Hierdoor zal je maandelijkse prijs iets omhooggaan, maar kun je wel van snel en stabiel internet gebruik maken. Daarnaast ben je volledig voorbereid op de toekomst wanneer heel Nederland internet via glasvezelkabel zal gaan ontvangen. Er zijn nog enkele andere keuzes die je te maken hebt waarmee je invloed kunt uitoefenen op de eindprijs.

  • De provider: zoals je boven ziet liggen de prijzen per provider nogal uiteen. Dit is niet vreemd, want de ene provider biedt je bepaalde extra opties die de andere provider besluit weg te laten. Wanneer je je alles in 1 pakket kiest, is het verstandig niet alleen naar prijs te kijken, maar ook naar de kwaliteit van de provider en de klantenservice.
  • De rest van de opties: naast de snelheid van het internet heb je vele andere opties waar je beslissingen over moet maken. Het is goed om glasvezelsnelheid te vergelijken, maar vergeet daarnaast niet te kijken naar bijvoorbeeld het aantal kanalen dat je krijgt of hoeveel het tarief is om te bellen naar mobiele telefoons.

Vergelijk offertes

Het maken van een goede vergelijking van alle providers die glasvezelinternet aanbieden kan dus zeker geen kwaad. Je kunt hier een begin maken en onze onafhankelijke vergelijkingstool gebruiken. Je zal dan snel een overzicht ontvangen van wat er voor jou mogelijk is op het gebied van glasvezel alles in 1 pakketten. Zo kun je een weloverwogen beslissing maken en het glasvezel pakket kiezen dat het beste aansluit bij jouw specifieke wensen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie

Beste tips alles in één pakket

Bij het uitkiezen van een alles in één pakket heb je vele