Alles in 1 KPN Snelheid

KPN is één van de grootste en bekendste aanbieders van internet, telefonie, televisie en mobiele telefonie in Nederland. De provider biedt verschillende soorten alles in 1 abonnementen aan waarin deze diensten gecombineerd worden aangeboden. Voor een vaste prijs per maand kun je dan gebruik maken van een vast aantal televisiezenders, vaste telefonie en internet met een bepaalde snelheid. De snelheid van de internetverbinding is afhankelijk van het pakket dat je kiest. Er zijn verschillende abonnementen met verschillende snelheden die door KPN worden aangeboden. Indien gewenst kun je ook een combinatie nemen met een mobiel abonnement voor je smartphone.

De snelheid van het internet dat door KPN geleverd kan worden is afhankelijk van een aantal factoren. Dit heeft onder andere te maken met de afstand tot de centrale waarvandaan de dienst geleverd wordt. Woon je midden in een stad, dan is de kans groter dat je hogere snelheden kunt ontvangen dan wanneer je op een boerderij afgelegen buiten een dorpje woont. Hieronder lees je meer over de snelheden die door KPN geboden kunnen worden, zie je een prijsoverzicht, vertellen we je over de voor- en nadelen, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen.

Prijsoverzicht

Als klant van KPN kun je kiezen uit verschillende snelheden in het alles in 1 abonnement dat je hebt. De pakketten kunnen naar wens samengesteld worden in de zogenaamde KPN Hussel abonnementen. Daarin kun je kiezen voor internet met een snelheid van 50 Mbit per seconde, 100 Mbit per seconde of zelfs 200 Mbit per seconde. De onderstaande tabel toont een overzicht van de verschillende KPN alles in 1 abonnementen, de snelheden die geleverd kunnen worden en de prijs die je maandelijks betaald voor een abonnement.


Actieprijs, eerste zes maandenPrijs per maandInternetsnelheid
KPN Hussel 50€ 35,-€ 52,5050 Mbps
KPN Hussel 100€ 35,-€ 57,50100 Mbps
KPN Hussel 200€ 35,-€ 60,-200 Mbps

De snelheden voor de internetverbinding zijn van invloed op de prijs die je betaald voor het abonnement. De bovengenoemde KPN alles in 1 abonnementen zijn inclusief een vaste telefoonlijn en digitale televisie. De digitale televisie bestaat uit een pakket van 65 televisiezenders. De diensten worden aangeboden via een glasvezelverbinding, waardoor het mogelijk is om snelheden tot wel 200 Mbit per seconde te behalen. In de eerste 6 maanden betaal je ook nog eens minder voor het abonnement. Ongeacht welk pakket je kiest, betaal je die periode slechts € 35,- per maand.

Het is mogelijk om de abonnementen verder uit te breiden. Zo kan er bijvoorbeeld voor een bedrag van € 9,99 per maand gekozen worden voor onbeperkte telefonie in Nederland. Je betaalt dan geen kosten per minuut zoals je zonder deze uitbreiding zou doen. Kiezen voor deze mogelijkheid kan zeer aantrekkelijk zijn voor mensen die veel bellen met de vaste telefoonlijn. Zou je niet kiezen voor onbeperkte telefonie, dan is de kans groot dat de maandelijkse belkosten een stuk hoger liggen dan de € 9,99 per maand.

Het televisieaanbod bestaat uit 65 televisiezenders en ook hier is het mogelijk om te kiezen voor een uitbreiding. Zo kun je kiezen voor extra zenderpakketten of bijvoorbeeld voor de mogelijkheid om televisie op te nemen. Naast de maandelijkse kosten zoals die in de tabel getoond worden, betaal je ook nog eenmalige kosten. Dit zijn kosten voor het activeren en aansluiten van het alles in 1 abonnement bij KPN. In veel gevallen wordt je huidige abonnement bij een andere provider door KPN voor jou beëindigd.

Voor- en nadelen van vergelijken

De abonnementen van KPN voor internet, telefonie en televisie zijn zeer uitgebreid. Als klant heb je de keuze uit verschillende internetsnelheden waarmee je dagelijkse bezigheden kunt uitvoeren. Er zijn verschillende voor- en nadelen verbonden aan een abonnement zoals dat van KPN. Hieronder lees je enkele voor- en nadelen van een KPN alles in 1 pakket.

Voordelen KPN alles in 1 pakketNadelen KPN alles in 1 pakket
Internet, telefonie en televisie gecombineerd in 1 pakket voor een vast bedrag per maand Goedkoper dan losse abonnementen De mogelijkheid om het abonnement te combineren met een mobiel abonnementDe abonnementen zijn niet overal beschikbaar, doe daarom een postcodecheck vooraf Bij een storing kun je niet alle diensten tegelijk gebruiken

Goed om te weten

De abonnementen van KPN zijn zeer aantrekkelijk en bieden veel mogelijkheden. Voordat je daadwerkelijk de keuze maakt om over te stappen naar de provider, is het goed om een aantal zaken te weten. Zo is het belangrijk om te weten wat de huidige contractdatum is van de provider waarbij je nu bent aangesloten. Heb je een abonnement voor internet, telefonie en televisie of losse abonnementen bij meerdere providers, dan kun je pas overstappen als de einddatum van deze contracten bekend is. Dit kun je online via de website van de aanbieder opvragen. Als de einddatum bekend is, dan kun je vanaf dan zonder boete maandelijks overstappen.

Voor de beschikbaarheid kun je online een postcodecheck uitvoeren. Daarmee kun je eenvoudig controleren of de abonnementen van KPN ook geleverd kunnen worden op jouw adres. Ook kun je dan zien welke snelheden er mogelijk geleverd kunnen worden. Is het mogelijk om slechts een maximale snelheid van 40 Mbit per seconde te leveren? Dan is het verstandiger om te kiezen voor een KPN Hussel abonnement met een internetsnelheid van maximaal 50 Mbit per seconde in plaats van 200 Mbit per seconde.

Tips om geld te besparen

Besparen op de kosten die je maandelijks maand voor een abonnement met internet, telefonie en televisie is ook mogelijk als je naar KPN overstapt. Besparen doe je door een goede vergelijking te maken van de mogelijkheden die er zijn. Kijk daarbij naar de snelheid die geleverd kan worden, de telefoonkosten die je gaat betalen en het aantal zenders voor televisie dat geleverd wordt. Uiteraard zijn de kosten die je gaat betalen van groot belang. Kun je gebruik maken van een kortingsperiode, kies daar dan voor. Probeer niet te kiezen voor een abonnement met een cadeau, omdat je daarvoor vaak betaald in je maandelijkse kosten.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …