Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Bij het uitkiezen van een alles in één pakket heb je vele keuzes te maken. En als je dit goed doet, dan krijg je zo het beste pakket voor de laagste prijs. Daarom is dit geen beslissing die je snel moet maken, je zit immers weer een jaar lang vast aan het pakket dat je uitkiest. De onderstaande tips helpen je dan bij het uitkiezen van een alles in één pakket dat aan al jouw verwachtingen voldoet.

Tip 1: bepaal van tevoren wat je wilt

Schrijf voor jezelf van tevoren op wat je van jouw alles in één pakket nodig hebt. Hier geven we je enkele voorbeelden ter inspiratie.

  • Internet: welke internetsnelheid heb je nodig (25 Mbit/s tot 1000 Mbit/s)? Hoe wil je je internet ontvangen (telefoonkabel, televisiekabel, glasvezelkabel)? Wil je ook van andere extra opties gebruik maken (e-mail, antivirus software, opslagruimte, Wifi hotspots)?
  • Televisie: hoeveel kanalen wil je standaard ontvangen (20 – 125)? Zijn er zenderpakketten die je nodig hebt (sport, film en series, kinderen, Duits, Hindi, Turks, erotiek)? Welke extra opties heb je nodig (opnemen, pauzeren, terugkijken, televisie kijken app, begin gemist, programma gemist)?
  • Vaste lijn: heb je een belbundel nodig (onbeperkt bellen naar nummers in Nederland, Europa of de wereld)? Wil je je huidige nummer behouden? Wil je een voicemail?

Tip 2: gebruik dit voor het instellen van de filters

Alle informatie die je bij de eerste tip hebt opgeschreven gebruik je bij het instellen van de filters van de vergelijkingssite. Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden en het is zaak dat jij alleen de resultaten ziet van de pakketten die ook daadwerkelijk bij jouw behoeften passen. Dat betekent de juiste soort internet en een gepaste snelheid, de juiste belopties voor het gebruik van jouw vaste lijn en het juiste aantal kanalen. Heb je dit goed ingesteld, dan is je vergelijking veel gemakkelijker en doeltreffender uit te voeren.

Tip 3: maak gebruik van de acties en aanbiedingen

Veel aanbieders van alles in één pakketten bieden je een leuke korting aan omdat je bij hen meerdere diensten afsluit. Het is verstandig om je hier wat verder in te verdiepen en om hier gebruik van te maken. Bij XS4ALL krijg je bijvoorbeeld een gratis Chromecast én Wifi versterker cadeau. Bij anderen krijg je de eerste 6 maanden een korting op je abonnementsgelden. Weer andere aanbieders geven je het hele jaar een gratis televisiepakket en bij anderen heb je geen eenmalige activatiekosten. Bekijk deze acties goed, bereken wat daarmee de kosten zijn die je tijdens het jaar zal maken en beoordeel zo welke aanbieder voor jou het goedkoopste is.

Tip 4: wel of geen vaste lijn?

Vraag jezelf goed af of je wel een vaste lijn nodig hebt. Er zijn namelijk steeds meer mensen die zich daarvan laten afsluiten en dat met goede redenen. Mobiele abonnementen zijn vaak net zo goed en net zo goedkoop en als je toch minuten hebt, waarom zou je dan niet met je handy bellen. Via het internet bel je gratis en gemakkelijk met anderen over de hele wereld, zelfs met bijbehorende videobeelden. Voor een telefoongesprek met een vaste lijn betaal je vaak €0,13 per minuut of voor een belbundel onbeperkt bellen betaal je €5 tot €10 per maand. In veel gevallen is dit gemakkelijk met een mobiel abonnement op te vangen.

Tip 5: maak jaarlijks een vergelijking

Om zeker te zijn dat je altijd de beste deal vindt maak je jaarlijks een vergelijking van de alles in één pakketten op de markt. Dat doe je net voordat je je huidige contract moet op gaan zeggen. Overstappen is via de meeste vergelijkingssites gratis en ze regelen dan alles voor je. Door jaarlijks een vergelijking te maken weet je niet alleen zeker dat je nooit te veel betaalt, maar maak je ook optimaal gebruik van de aanbiedingen en kortingen die op dat moment worden aangeboden.

Tip 6: kies internet met de juiste snelheid

Internet met een snelheid van 1000 Mbit/s klinkt interessant, maar in de meeste situaties zal je dat niet nodig hebben. De beste manier om uit te rekenen welke snelheid voor jou voldoende is, is door op te schrijven wat je allemaal met je internet wilt doen. Je kunt dan bijvoorbeeld kiezen uit sociale media bekijken, internetbankieren, meerdere apparaten tegelijkertijd gebruiken, online gamen, Netflix streamen, meerdere televisies aansluiten, 4K televisie kijken, enzovoorts. Voor al deze punten zoek je op hoeveel Mbit/s je minimaal nodig hebt en die tel je bij elkaar op. We hebben ook de volgende tabel voor je opgesteld, om deze beslissing nog gemakkelijker te maken.

Snelheid internet Wat kun je ermee?
50 Mbit/s Prima voor kleine huishoudens en matig internetgebruik. Wil je Netflix streamen, sociale media kijken en internetbankieren, bijvoorbeeld, dan is dit een goede snelheid voor jou.
100 Mbit/s Dit is voor gemiddelde huishoudens beter. Je kunt dan meerdere televisies tegelijkertijd gebruiken, met een aantal apparaten tegelijkertijd online staan, snel downloaden en Netflix streamen.
200 Mbit/s Als je 4K televisie hebt, er woont een online gamer in je huis, er zijn meerdere mensen die tegelijkertijd films of series willen streamen en je wilt verschillende televisies tegelijkertijd kunnen gebruiken, dan heb je internet nodig met een snelheid van 200 Mbit/s.
500 Mbit/s Voor grote gezinnen, studentenwoningen en andere situaties waarin iedereen afzonderlijk en probleemloos het internet wil kunnen gebruiken. Met 500 Mbit/s internetsnelheid zijn er geen limieten en heb je altijd snel en betrouwbaar internet, hoeveel mensen hier ook tegelijkertijd gebruik van maken.
1000 Mbit/s Er valt te zeggen dat niemand internet met een snelheid van 1000 Mbit/s nodig heeft. Hiermee download je een film in seconden, loopt je streaming perfect en ook je online gaming is vlekkeloos. In situaties waarin het internet echt heel zwaar belast wordt, bijvoorbeeld in een groot studentenhuis, kan dit een uitkomst bieden.

Vergelijk offertes

Voer via onze website een vergelijking uit en je vindt vast het beste alles in één contract voor jouw huishouden.

17 thoughts on “Beste tips alles in één pakket”

  1. “Can I simply just say what a relief to uncover someone that really knows what they’re talking about over the internet. You definitely realize how to bring an issue to light and make it important. More and more people should look at this and understand this side of the story. I can’t believe you are not more popular since you surely possess the gift.”
    עיסוי אירוטי בחיפה

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via