Welke alles in 1 provider is het beste?

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende providers die een alles in 1 abonnement aanbieden. Dit houdt in dat alles omtrent je internet, vaste telefoon en televisie in één abonnement wordt geregeld. Je hoeft dan dus niet meer te klooien met drie verschillende abonnementen, maar hebt gewoon alles in één keer geregeld. Daarnaast is het ook nog eens veel goedkoper om alles in één pakket te stoppen, waardoor je dus veel voordeliger uit bent. Er zijn veel verschillende pakketten en providers waar je uit kunt kiezen, dus lees snel verder om te kijken welke het beste bij jou past.

Prijsoverzicht

De prijs van het alles in 1 pakket dat het beste bij jou past, hangt vaak af van je woonplaats. Niet elk pakket is namelijk beschikbaar op elke woonplek. Dit komt omdat de verbindingen overal in Nederland anders zijn en dus ook de snelheden. Zo heeft iemand die in de stad woont vaak een betere verbinding dan iemand die achteraf woont. Dan heb je namelijk vaak niet bijvoorbeeld de snelste internetverbinding. Alle providers beginnen met een basisprijs, een basispakket. Hierbij krijg je dan een goede internetverbinding, toegang tot de meest gebruikte zenders op televisie en een lage prijs per minuut om te bellen. Meestal is dit gewoon prima voor de gemiddelde gebruiker die niet teveel waarde hecht aan internet of televisie.


Prijs per maandInternetsnelheid (downloadsnelheid)Aantal televisiezenders
T-Mobile€32,5050 Mbps71 zenders
Ziggo€34,9525 Mbps80 zenders
Online.nl€30,-100 Mbps81 zenders
Budget alles in 1€35,-100 Mbps68 zenders
KPN€33,2550 Mbps61 zenders
XS4ALL€33,5050 Mbps64 zenders
Tele2€26,-20 Mbps35 zenders
Oxxio€28,45100 Mbps61 zenders
Solcon€50,7550 Mbps82 zenders
Caiway€37,5075 Mbps74 zenders
YouFone€30,-100 Mbps50 zenders
Delta€31,50100 Mbps74 zenders

Hoe duurder de pakketten worden, hoe sneller de verbinding, hoe meer zenders je hebt en hoe meer extra’s er in je pakket zitten. Wanneer je veel waarde hecht aan een hoge internetsnelheid, kom je vaak ook uit bij een duurder pakket. Een hoge internetsnelheid is erg fijn wanneer je veel online televisie kijkt via Netflix of Videoland of wanneer je regelmatig bestanden download via internet. Als je niet heel veel waarde hecht aan de snelheid van het internet of je televisie en je liever gewoon zo goedkoop mogelijk uit bent, kijk je dus naar de laagste prijs.

Voorbeelden van alles in 1 pakketten die heel goed scoren, zijn KPN Glasvezel en XS4ALL Glasvezel. Zo is de kwaliteit van het internet, de televisie en telefonie over het algemeen heel goed. Dit is ook zo bij XS4ALL. Deze klanten zijn vaak erg tevreden en stappen niet vaak over naar een andere provider. Delta is ook een goede provider, maar heeft een stuk minder klanten dan bijvoorbeeld KPN. Het is daarentegen wel een stabiele aanbieder die prima kwaliteit levert. Solcon is nog zo’n aanbieder die nog redelijk onbekend is, maar wel elk jaar bekender wordt en ook nog eens stijgt in de ranglijsten door de goede kwaliteit die ze leveren. T-Mobile scoort over het algemeen lager dan de rest, maar nog steeds prima. Ze leveren goede kwaliteit, maar hebben het vaakst te maken met internetstoringen of televisie storingen.

Voor- en nadelen

Elke pakketten hebben zo zijn eigen voor- en nadelen. Bij een goedkoper pakket is natuurlijk de prijs het voordeel, maar het nadeel is dan weer dat je misschien niet een super snelle internetverbinding hebt en niet toegang hebt tot heel veel zenders. Bij een duurder abonnement is dit dan wel weer het geval, maar dan heb je weer te maken met hogere maandlasten. Elke provider heeft ook zo zijn verschillende voor- en nadelen, maar deze komen redelijk overeen met elkaar. Vandaar dat deze voordelen en nadelen hieronder staan beschreven in een tabel.

Voordelen alles in 1 pakketNadelen alles in 1 pakket
Het voordeel van een alles in 1 pakket is dat je alles in één keer hebt geregeld en niet allemaal losse abonnementen hebt lopen. Dit scheelt ook in de prijs, want een alles in 1 pakket is vaak voordeliger.Het kan wel eens voorkomen dat er een storing is bij de provider. Omdat alles via dezelfde provider loopt, kan het zo zijn dat er dan helemaal niks meer werkt. Je hebt dan geen internet, geen televisie en je kunt niet bellen.

Goed om te weten

Wanneer je een alles in 1 abonnement uit gaat kiezen, zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Kies je voor een contract dat één jaar duurt of een contract dat twee jaar duurt? Vaak ben je namelijk met een contract dat twee jaar duurt iets goedkoper uit. Het is handig om dit van tevoren uit te rekenen zodat je zeker de beste deal kunt krijgen. Als je een contract neemt van één jaar, dan heb je weer het voordeel dat je elk jaar de prijzen kunt vergelijken waardoor je zeker weet dat je altijd de beste prijs hebt.

Een valkuil van een alles in 1 abonnement is de service. Deze moet namelijk goed en snel reageren wanneer je een probleem of een klacht hebt. Daarnaast heeft het geen nut om voor een duur alles in 1 pakket te kiezen met heel snel internet, wanneer jouw adres hier geen toegang tot heeft. Check dus altijd goed hoe snel de internet op jouw adres kan zijn voordat je een duur pakket aanschaft.

Tips om geld te besparen

De providers die een alles in 1 pakket aanbieden, willen natuurlijk zoveel mogelijk klanten en doen dus hun uiterste best om jou te lokken. Dit doen zij bijvoorbeeld door middel van dure cadeau’s. Hier staat echter tegenover dat de prijs van je abonnement dan ook een stuk duurder is. Reken dus goed uit of dit wel rendabel is en of dat het waard is voor jou. Misschien kun je namelijk ook wel gewoon kiezen voor lagere maandelijkse kosten en dat je dan nog goedkoper uit bent wanneer je het cadeau zelf koopt. Vaak is het ook iets wat handig is, maar wat je niet per se nodig zult hebben. Laat je dus niet al te gemakkelijk verleiden. Een andere manier om geld te besparen is door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Elke aanbieder heeft namelijk verschillende prijzen en zo kun jij een pakket kiezen wat niet alleen het beste bij jou past, maar ook nog eens het meest voordelig is.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …