Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij verschillende providers. Bij een alles in 1 pakket zit telefonie, digitale televisie en internet inbegrepen tegen een vaste prijs per maand. Een bijkomend voordeel is dat je slechts een factuur krijgt met alle kosten, dus in een oogopslag zie je wat je maandelijks kwijt bent. Daarnaast heb je ook slechts een aanspreekpunt bij problemen en klachten. Maar waar let je op bij het afsluiten van een alles in 1 abonnement?

Doe eerst een postcodecheck

Het is raadzaam om eerst een postcodecheck te doen. Hier vind je welke aanbieders op jouw adres alles in 1 pakketten aanbieden. Dit is namelijk afhankelijk van glasvezel en dit is nog niet overal in Nederland te vinden. Bij internet dat via de telefoonlijn verloopt (dsl), moet je ermee rekening houden dat je dichtbij een wijkcentrale woont anders kan het zijn dat je internet traag is.

Welke internetsnelheid past bij jouw gebruik?

Bij internet kun je uit drie pakketten kiezen. Het langzaamste pakket is 20 Megabit per seconde. Dit is voldoende om draadloos te kunnen surfen op het internet. Tevens kun je hiermee een e-mail verzenden en af en toe video’s streamen op een apparaat. Kies je voor 30 of 40 Megabit per seconde, dan kies je voor meer comfort. Grote websites laden bijvoorbeeld sneller en zowel het uploaden als het downloaden van bestanden kost minder tijd. Als laatste heb je het pakket van 50 Megabit per seconden en hoger. Voor dit pakket kun je het beste kiezen, als je veel en vaak downloadt met meerdere apparaten.

Welke televisiepakket past bij jouw gewoontes?

Na het internetpakket kies je ook een televisiepakket. Het basispakket voor je televisie bestaat uit zestig zenders. Met de huidige televisiepakketten kun je sowieso in high definition televisie kijken. Het basispakket is uitbreidbaar met extra zenderpakketten en de eventuele betaalzenders. Vaak kun je ook kiezen voor interactieve televisie, waarmee je programma’s kunt terugkijken en films kunt huren. De mogelijkheden van interactieve televisie verschillen per provider.

Wil je nog een vaste telefoonlijn?

Je hoeft niet te kiezen voor een vaste telefoonlijn, wanneer je een alles in 1 abonnement bij een provider afsluit. Je kunt veelal met programma’s als Skype en Facetime ook via het internet bellen. Kies je wel voor een vaste lijn dan heb je twee keuzes: standaard en onbeperkt bellen. Bij een standaard abonnement betaal je achteraf voor de gesprekskosten, die je gemaakt hebt in die maand. Bij onbeperkt bellen betaal je extra kosten voor je alles in 1 abonnement, maar je kunt dus wel maandelijks zoveel bellen als je wil.

Inclusief apparaten in bruikleen

Voor het internet krijg je vaak een modem en router van de provider in bruikleen. Dit houdt in dat, als je van pakket of provider overstapt, je dit modem weer moet retourneren aan de leverancier. Ook voor je televisie krijg je een apparaat in bruikleen, namelijk de decoder of een CI + module. De bruikleen is inbegrepen bij de alles in 1 pakketten. Hiervoor betaal je dus geen extra kosten.

Kies je kabel, glasvezel of dsl?

Glasvezel zorgt voor het verzenden van data via lichtsignalen. Dit leidt veelal tot een hogere internetsnelheid. Glasvezel is echter nog niet overal in Nederland uitgerold, dus check eerst of je met jouw adres hiervan gebruik kan maken. Televisie kijken met glasvezel vertraagt het internet niet. Een voordeel van kabelgebruik is dat het overal in Nederland leverbaar is. De snelheid wordt niet beïnvloed door de afstand tot een wijkcentrale en ook niet door het gebruik van interactieve televisie. Bij dsl is de telefoonlijn geschikt gemaakt voor snel internet, digitale televisie en bellen. De data wordt verstuurd middels stroomsignalen. Dsl is relatief goedkoop en overal beschikbaar, maar de afstand tot de wijkcentrale bepaalt hier de snelheid van het internet.

Verschillen in providers

Er bestaan grote verschillen in kwaliteit van diensten tussen de verschillende providers. Een storing kan altijd voorkomen, maar bij sommige providers komt dit vaker voor dan bij andere. Tevens is de kwaliteit van de klantenservice verschillend door onder andere langere wachttijden en/of een mindere klantvriendelijkheid.

Vergelijken van providers

De kosten die jij moet betalen voor een alles in 1 abonnement zijn dus van een aantal factoren afhankelijk. Gelukkig kun je via vergelijkingswebsites de alles in 1 pakketten van de verschillende providers online vergelijken. Vul de online vergelijker op de website in en deze zoekt op basis van jouw wensen en behoeften de beste deal voor je uit, waarna je meteen kunt overstappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Valkuilen alles in één pakketten

Met een alles in één pakket biedt een telecombedrijf jou meerdere diensten

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna dagelijks gebruik van mobiel bellen, internet en