Alles in 1 instapsnelheid

Internet, telefonie en televisie worden vaak gecombineerd aangeboden in een alles in 1 abonnement. Deze diensten kunnen geleverd worden via een telefoonlijn, via een glasvezelaansluiting of via de televisiekabel. De kabel, of coaxaansluiting, is al lang niet meer alleen bedoeld voor het doorgeven van een televisiesignaal. Door de eigenschappen van de kabel is het mogelijk om digitale signalen te versturen zodat bellen, digitaal televisiekijken en internetten mogelijk is. De aanbieders voor kabelabonnementen in Nederland zijn Ziggo en Delta als het gaat over de grote spelers op de markt. Ziggo is in het grootste deel van Nederland beschikbaar en Delta voornamelijk in de provincie Zeeland.

Beide providers bieden verschillende abonnementen waarbij de snelheden sterk uiteenlopen. De snelheden voor de abonnementen zijn van invloed op de prijs die je bepaald en kunnen uiteenlopen van 50 Mbit per seconde tot wel 1000 Mbit per seconde. Hieronder lees je over de verschillende mogelijkheden, zie je een prijsoverzicht, vertellen we je enkele voor- en nadelen van alles in 1 via kabel, ontdek je waar je op moet letten en kom je te weten hoe je kunt besparen bij het aanvragen van een dergelijk abonnement.

Prijsoverzicht

Abonnementen via de kabel voor internet, telefonie en televisie worden voornamelijk aangeboden door Ziggo en Delta. De verschillen in abonnementen zijn terug te vinden in de snelheden en het aanbod qua televisiezenders. Deze verschillen bepalen ook de prijs die je gaat betalen op maandelijkse basis. Verder is er een groot verschil tussen de abonnementen als het aankomt op beschikbaarheid. Kabelaanbieders zijn vaak alleen beschikbaar in een bepaalde regio. Landelijk gezien biedt Ziggo de meeste dekking en is Delta voornamelijk in Zeeland verkrijgbaar. Als er een bepaalde provider beschikbaar is via de kabel, dan kan er geen andere aanbieder gekozen worden.

De prijzen voor abonnementen verschillen per aanbieder. Zowel Delta als Ziggo bieden beiden abonnementen met een basissnelheid, vaste telefonie en de minimale snelheid die zij kunnen leveren over een kabelaansluiting. In de onderstaande tabel is een vergelijking gemaakt van de abonnementen die aangeboden worden. Het gaat hier om pakketten met de basisdiensten, een uitgebreidere variant, abonnementen met snel internet en pakketten met de hoogst mogelijke snelheid die geleverd kan worden via de kabel.


Prijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
Ziggo Start€ 54,-80 zenders50 Mbps
Delta Flexpakket Basis€ 55,5050 zenders100 Mbps
Ziggo Complete€ 69,-80 zenders250 Mbps
Delta Flexpakket 250€ 62,-50 zenders250 Mbps
Ziggo Max€ 89,50125 zenders500 Mbps
Delta Flexpakket 400€ 66,-50 zenders400 Mbps
Ziggo Giga€ 99,50125 zenders1000 Mbps
Delta Flexpakket 1000€ 77,5050 zenders1000 Mbps

De prijzen die hierboven te zien zijn, zijn de prijzen die je per maand voor een bepaald abonnement betaald. Afhankelijk van de provider en het abonnement, kun je in veel gevallen gebruik maken van een aanbieding. Daarmee kun je bijvoorbeeld in de eerste maanden korting krijgen op het abonnement waardoor je minder kosten hebt. De kosten die hierboven getoond worden zijn ook exclusief eventuele eenmalige kosten voor bijvoorbeeld het aansluiten van een abonnement. Verder heb je als klant de mogelijkheid om naast een hogere internetsnelheid ook te kiezen voor meer televisiezenders, extra zenderpakketten voor televisie of onbeperkte telefonie. Voor deze extra diensten worden dan wel extra kosten in rekening gebracht waardoor het maandbedrag verhoogd zal worden.

Voor- en nadelen alles in 1 via de kabel

Alles in 1 abonnementen via de kabel hebben verschillende voor- en nadelen. Hieronder zie je een aantal van deze voor- en nadelen.

Voordelen alles in 1 via de kabelNadelen alles in 1 via de kabel
De diensten worden geleverd via een stabiel systeem waardoor de betrouwbaarheid zeer hoog is Snelheden kunnen oplopen tot wel 1000 Mbit per seconde Een kabelaansluiting is in nagenoeg elke woning aanwezigProviders hebben een monopolie op bepaalde gebieden waardoor je geen vrije keuze hebt uit kabelaanbieders

Goed om te weten

Een abonnement voor alles in 1 via een kabelaanbieder is niet beschikbaar op elk adres. Over het algemeen hebben huizen wel een kabelaansluiting, maar zijn de aanbieders beperkt. Dat komt doordat de aanbieders beperkt zijn en alleen kunnen leveren in bepaalde gebieden. In de praktijk betekent het dat Ziggo in het grootste deel van Nederland ontvangen kan worden en dat Delta alleen beschikbaar is in grote delen van de provincie Zeeland. Om erachter te komen welke provider bij jouw internet, telefonie en televisie via de kabel kan leveren, kun je een vergelijking maken met een postcodecheck. Zo kun je aan de hand van jouw adres de mogelijkheden en aanbieders bekijken.

Wil je overstappen dan is het ook verstandig om de contractdatum van het abonnement bij jouw huidige provider op te vragen. Dat kun je vaak online via de website van het bedrijf doen. Als de contractdatum is afgelopen, dan heb je de mogelijkheid om maandelijks over te stappen naar een kabelaanbieder. Meestal worden jouw huidige abonnementen dan opgezegd door de nieuwe provider. Controleer dit wel goed voordat je een overstap maakt. Verder is het ook goed om te weten welke andere mogelijkheden er zijn. Is jouw woning voor zien van een aansluiting voor glasvezelinternet, dan kan het interessant zijn om te kiezen voor een abonnement bij een glasvezelprovider. Hiermee kunnen ook hoge snelheden behaald worden.

Tips om geld te besparen

Wil je geld besparen, maak dan een goede vergelijking van de providers die kunnen leveren op jouw adres. Vergelijk dan niet alleen de aanbieders die via de kabel kunnen leveren, maar ook providers die via de telefoonlijn en via een glasvezelaansluiting abonnementen voor internet, telefonie en televisie bieden. De kans bestaat namelijk dat je een hoop geld kunt besparen door een goede vergelijking te maken en te kiezen voor een andere aanbieder. Heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van een aanbieding waarbij je een bepaald aantal maanden lagere maandlasten hebt, maak daar dan gebruik van. Probeer niet te kiezen voor een aanbieding met een cadeau, omdat je vaak betaalt voor het cadeau via het maandbedrag.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …