Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

De meeste huishoudens hebben tegenwoordig een alles in 1 pakket. Deze worden aangeboden door providers en zorgen ervoor dat je meerdere diensten in één keer af kunt sluiten, zoals je televisie, het internet en telefonie. Soms is het ook mogelijk om hier nog meer onderdelen aan toe te voegen, bijvoorbeeld een entertainmentpakket of energie. Zo’n alles in 1 pakket heeft vele voordelen, maar ook een aantal nadelen. Daarnaast is er heel veel aanbod waardoor het moeilijker is om een keuze te maken. Want welke provider is het beste en wat is het beste abonnement dat je kunt krijgen? Gelukkig heeft de Consumentenbond hier onderzoek naar gedaan zodat jij dit zelf niet meer hoeft te doen.

Prijsoverzicht

Volgens de Consumentenbond is KPN Glasvezel het beste alles in 1 pakket waar je uit kunt kiezen. Dit testen zij doordat elke maand 10.000 consumenten hun ervaringen delen. Zo weet je dus zeker dat de conclusies van de Consumentenbond betrouwbaar zijn. De klanten van KPN Glasvezel zijn over het algemeen zeer tevreden over hun alles in 1 pakket. Een andere provider die erg goed scoort is XS4ALL. De kwaliteit van het internet is zelfs net iets beter. Op alles samen scoort XS4ALL een heel klein beetje lager dan KPN.


Maandelijkse prijsJaarlijkse prijs
Budget alles in 1€45,-€450,-
Youfone€54,-€488,-
Online.nl€50,-€517,50
KPN€54,50€541,50
Oxxio€50,45€565,40
T-Mobile€47,50€582,50
XS4ALL€67,-€660,-

Meestal kun je kiezen uit drie soorten pakketten: instap, basis en premium. Hoeveel je precies nodig hebt, hangt af van hoeveel apparaten je hebt en hoeveel je hier gebruik van maakt. 20 Mbit/s is bijvoorbeeld genoeg voor basis internetgebruik zoals surfen, mailen en om soms een video te streamen. De meeste basispakketten hebben minstens rond de 50 Mbit/s. Je internet is dan iets sneller en beter dan die van een instappakket. De duurdere pakketten zitten meestal rond de 100 Mbit/s. Dit is heel snel internet en geschikt om vaak mee te streamen via Videoland of Uitzending Gemist of om bestanden mee te downloaden.

Daarnaast hebben de duurdere pakketten vaak ook meer toegang tot televisiezenders dan goedkopere pakketten. Ook kun je dan vaak twee of meer televisies aansluiten zodat je op verschillende plekken in huis kunt kijken. Verder heb je dan vaak nog handige functies zoals live televisie pauzeren en opnemen. De vaste telefoon zit ook in een alles in 1 pakket, maar hier betaal je niet heel veel voor. Meestal is dit slechts een paar euro per maand en dan betaal je voor de belkosten die je maakt.

Voordelen alles in 1 pakketNadelen alles in 1 pakket
Een alles in 1 pakket is een stuk goedkoper dan wanneer je alles los regelt. Dit doen providers natuurlijk zodat je alles bij hen afsluit. Dit scheelt jou maandelijks een hoop kosten omdat je een stuk goedkoper uit bent. Daarnaast krijg je ook vaak een leuke korting bij je abonnement of een leuk cadeau. Hierdoor ben je nóg goedkoper uit.Een van de nadelen van een alles in 1 pakket is dat hier onderdelen in zitten die je eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Zo zit er vaak een vaste telefoon bij, terwijl deze steeds minder vaak gebruikt worden. Daarnaast heb je misschien wel toegang tot heel veel verschillende televisiezenders, terwijl je helemaal niet meer zoveel televisie kijkt. Voor deze functies betaal je dan wel elke maand, terwijl je ze niet gebruikt.
Een alles in 1 pakket is veel gemakkelijker om af te sluiten dan allemaal losse abonnementen. Daarnaast heb je maar één contactpunt en betaal je maar één rekening elke maand. Alles staat overzichtelijk op dezelfde factuur en vaak kun je je bundel ook nog eens aanpassen wanneer jij maar wilt.Een ander nadeel van een alles in 1 pakket is dat alles loopt via dezelfde provider. Wanneer zij dus last hebben van een storing, bestaat de kans dat je helemaal niks meer kunt gebruiken. Je kunt dan niet meer televisie kijken en je internet doet het ook niet.

Goed om te weten

Het afsluiten van een alles in 1 pakket kan nogal ingewikkeld zijn. Waar moet je nou voor kiezen? En wat wil je vooral niet? De Consumentenbond helpt je hierbij en vertelt waar je op moet letten. Zo is het verstandig om te beginnen met een postcodecheck. Hiermee kun je precies zien welke aanbieders precies alles in 1 pakketten aanbieden op jouw adres. Dit verschilt namelijk per woonplek. Zo is glasvezel nog niet overal beschikbaar en opereren de aanbieders van glasvezel nog niet overal. Je woonplek kan ook flink wat invloed hebben op je internetsnelheid. Wanneer je internet hebt via een DSL verbinding, is het belangrijk om niet te ver weg van een wijkcentrale te wonen. Hoe dichterbij je bij een wijkcentrale woont, hoe beter je internet is.

De Consumentenbond geeft ook advies over bepaalde dingen nadat je je alles in 1 pakket hebt afgesloten. Zo vertelt het je bijvoorbeeld hoe je zo veilig mogelijk gebruik kunt maken van het internet. Zo is een beveiliging heel belangrijk en een virusscanner is ook onmisbaar. Daarnaast geeft het je advies over wat je moet doen wanneer er een storing is en je niet kunt internetten, televisie kijken of bellen. Ook geeft het je een aantal tips om de snelheid van je internetverbinding te optimaliseren. De Consumentenbond geeft je ook advies over welke rechten en plichten je allemaal hebt jegens je provider. Tot slot vertellen ze hoe je het meeste uit je internet en televisie kan halen.

Tips om geld te besparen

De beste en eenvoudigste tip om geld te besparen wanneer je een nieuw alles in 1 pakket uit gaat zoeken is simpelweg om te vergelijken. Er is namelijk ontzettend veel aanbod waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Door alle abonnementen met elkaar te vergelijken weet je dus zeker dat je zo goedkoop mogelijk uit bent. Wanneer je dit niet doet en voor het eerste pakket dat je ziet te kiezen, kan het namelijk zo zijn dat je een veel duurder abonnement te pakken hebt.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Valkuilen alles in één pakketten

Met een alles in één pakket biedt een telecombedrijf jou meerdere diensten

Beste tips alles in één pakket

Bij het uitkiezen van een alles in één pakket heb je vele

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via