Youfone Alles in 1 opzeggen

Ga je een overstap maken naar een andere provider voor internet, telefonie en televisie, dan moet het huidige abonnement worden opgezegd. Als je klant bent bij Youfone dan kan dat op verschillende manieren. Zodra je een nieuwe provider hebt uitgekozen voor het leveren van de diensten die je wilt hebben, is het mogelijk om op te zeggen. Het is afhankelijk van de nieuwe provider hoe dit geregeld wordt en of je zelf actie moet ondernemen. Om jou duidelijkheid te kunnen verschaffen lees je daarom in dit artikel meer over het opzeggen van een Youfone Alles in 1 abonnement. Verder krijg je informatie over de andere mogelijkheden die er zijn, welke kosten je kunt verwachten bij een andere provider, wat de voor- en nadelen zijn, geven we je enkele handige tips en ontdek je hoe je kunt besparen op een nieuw abonnement.

Opzeggen

Heb je het plan opgevat om over te stappen naar een andere telecomprovider voor een alles in 1 pakket en ben je klant bij Youfone, dan moet je huidige abonnement beëindigd worden. Dat kan op verschillende manieren en is voor een deel afhankelijk van de dienstverlening die door de nieuwe provider geboden wordt. In de meeste gevallen wordt je huidige abonnement bij Youfone stopgezet door de nieuwe provider. Het is verstandig om dit te controleren voordat je een overstap maakt. Let er ook op dat je niet meer gebonden bent aan een contract bij Youfone. Als dat wel het geval is, dan kun je namelijk een boete verwachten voor het voortijdig beëindigen van een contract. Je hebt de mogelijkheid om 2 maanden voor de einddatum van het contract aan te geven dat je het pakket wilt beëindigen. Als je geen contract meer hebt, dan geldt een opzegtermijn van 1 maand. Via de website van het bedrijf kun je ook zelf jouw contract beëindigen. Naderhand moeten nog wel het modem en de televisieontvanger worden teruggestuurd naar Youfone.

Prijsoverzicht alternatieven

Naast Youfone zijn er nog veel andere aanbieders van internet, telefonie en televisie op de markt. Ben je op zoek naar een nieuwe aanbieder, dan is het verstandig om een vergelijking te maken van de mogelijkheden. Vaak kun je bij een nieuwe provider gebruik maken van een aantrekkelijke korting voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden. Elke provider heeft een basispakket met daarin een minimale internetsnelheid, een vast aantal televisiezenders en vaste telefonie voor een vast bedrag per maand. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van verschillende aanbieders en de basispakketten die zij bieden. Ook zie je de korting die je ontvangt bij een overstap en de prijs die je na de kortingsperiode gaat betalen.


KortingsperiodePrijs per maandInternetsnelheidTelevisiezenders
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5050 Mbps64 zenders
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-25 Mbps80 zenders
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-100 Mbps80 zenders
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-100 Mbps80 zenders
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5050 Mbps65 zenders
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-50 Mbps60 zenders
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-20 Mbps34 zenders
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4550 Mbps60 zenders
Solcon€ 60,7550 Mbps70 zenders
Caiway€ 52,-75 Mbps70 zenders
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 Mbps50 zenders

De prijzen die in de bovenstaande tabel genoemd worden zijn de prijzen voor een basispakket met internet, telefonie en televisie. Daarbij kunnen nog de kosten komen voor bellen. Je hebt bij alle providers ook de mogelijkheid om gebruik te maken van een hogere internetsnelheid, een uitgebreider televisieaanbod met meer televisiezenders en onbeperkte telefonie naar bijvoorbeeld vaste nummers en mobiele telefoonnummers. Voor deze diensten betaal je dan wel maandelijks extra kosten die boven op de eerdergenoemde prijzen gerekend worden.

Voor- en nadelen

Een overstap maken naar een andere provider heeft verschillende voor- en nadelen. Als je klant bent bij Youfone en een keuze gemaakt hebt voor een nieuwe aanbieder, dan zijn er ook verschillende voor- en nadelen te benoemen. Over het algemeen geldt dat je vaak goedkoop uit kunt zijn bij een provider in ruil voor een lage internetsnelheid, wat dan weer een nadeel is. Als we het specifiek over een overstap van Youfone naar een andere provider hebben inclusief het opzeggen dan kunnen we de volgende voor- en nadelen benoemen.

Voordelen opzeggen YoufoneNadelen opzeggen Youfone
Je kunt bij een nieuwe provider gebruik maken van een welkomstkorting waarbij je bijvoorbeeld de eerste maanden een lager bedraag betaald In veel gevallen wordt jouw huidige abonnement beëindigd door de nieuwe aanbiederAls het abonnement bij Youfone niet automatisch beëindigd wordt, moet je dit nog zelf doen Het modem en de televisieontvanger moeten worden teruggezonden naar Youfone

Goed om te weten

Voordat je een overstap maakt van Youfone naar een andere provider is het goed om rekening te houden met een aantal zaken. Zo is het in de eerste plaats belangrijk om te weten of het überhaupt mogelijk is om over te stappen. Controleer via de website van Youfone wat de einddatum van jouw contract is zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Je kunt je huidige contract bij Youfone vanaf 2 maanden voor de einddatum stopzetten, waarna het abonnement op de einddatum beëindigd wordt. Controleer ook of het mogelijk is om de gewenste provider te ontvangen op jouw huidige adres. Dat doe je door middel van een postcodecheck online.

Tips om geld te besparen

Als je een overstap gaat maken naar een andere provider, dan zijn er verschillende manieren om geld te besparen. Voordat je een nieuw contract afsluit is het verstandig om jouw wensen met betrekking tot een alles in 1 abonnement op papier te zetten. Aan de hand van die criteria kun je de verschillende aanbieders en hun abonnementen met elkaar vergelijking. Kun je gebruik maken van een korting op de maandlasten voor een bepaalde periode? Kijk dan goed welke kosten je na die periode gaat betalen voor het abonnement.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …