Wifi hotspots Ziggo

Als je een internetcontract zoekt, dan heb je verschillende opties wat betreft de aanbieder. Ziggo is dan een goede optie, want zij verkopen kabelinternet. Dat komt je woning binnen via de coax (televisie) kabel en Ziggo is de enige landelijke aanbieder die je dit kan verkopen. Kabelinternet is sneller en stabieler dan standaard DSL internet en bij Ziggo heb je dan de keuze uit verschillende snelheden. Is internetsnelheid belangrijk voor je, dan is dit dus een aanbieder om in overweging te nemen. Een ander groot voordeel van Ziggo is de twee miljoen Wifi hotspots waar je gebruik van kunt maken.

Wat zijn de Wifispots van Ziggo?

Iedereen die bij Ziggo een internetcontract afsluit krijgt een modem met twee draadloze netwerken. Eén daarvan is je eigen netwerk en deze beheer je zelf. Dit is dus ook het netwerk waar je je eigen toestellen op inlogt en die je beveiligt. Het andere netwerk is de Wifispot. Deze staat los van je eigen netwerk, maar worden gebruikt zodat andere Ziggo klanten in de buurt toegang kunnen krijgen tot het internet. Met een internetcontract van Ziggo krijg je automatisch toegang tot de Wifispots en dit zijn er meer dan 2 miljoen in Nederland. Op veel plaatsen kun je dus volop van wifi gebruik maken.

Wifispots en veiligheid

Het klinkt misschien een beetje riskant, het aanbieden van al deze Wifispots via de modems van de klanten van Ziggo. Maar Ziggo heeft er uiteraard voor gezorgd dat je volledig veilig van deze optie gebruik kunt maken en dat op verschillende manieren:

  • De verbinding die je maakt met de Wifispots is versleuteld. Niemand kan meekijken en je internetgedrag wordt niet gevolgd. Hierdoor zijn Wifispots juist veiliger dan andere open netwerken en kun je ze zorgeloos gebruiken bijvoorbeeld om te internet bankieren.
  • Voor de Wifispots krijg je een aparte gebruikersnaam en wachtwoord. Zonder deze inloggegevens kun je niet van het netwerk gebruik maken. Je kunt deze gegevens vinden in Mijn Ziggo.
  • De privénetwerken van Ziggo zijn volledig gescheiden van de Wifispots netwerken van Ziggo. Je privénetwerk is waarschijnlijk sterker, dus als je thuis bent maak je daar het beste standaard gebruik van. Beide netwerken hebben hun eigen beveiliging en aparte IP-adressen.

Kun je deze dienst ook uitzetten?

Het is mogelijk om aan te geven bij Ziggo dat je van jouw modem geen Wifispot wilt maken. Deze optie staat standaard aan, dus uitzetten moet je dan via Mijn Ziggo zelf doen. Zet je jouw Wifispot uit, dan kun je ook geen gebruik meer maken van de andere Wifispots in Nederland, dus denk hier goed over na. Je kunt het altijd via Mijn Ziggo weer inschakelen, mocht je dat willen. Deze dienst is gratis, dus door hem uit te zetten bespaar je verder geen geld.

De voordelen van de Wifi hotspots van Ziggo

Ter afsluiting vatten we hier in het kort samen wat de voordelen zijn van het kabelinternet en de Wifispots van Ziggo.

  • Kabelinternet is snel, betrouwbaar en stabiel.
  • Er zijn meer dan 2 miljoen Wifispots in Nederland waar je gebruik van kunt maken.
  • Je hoeft maar één keer in te loggen en je apparaat wordt automatisch verbonden met de Wifispot in de buurt.
  • Voor het gebruik van de Wifispots van Ziggo betaal je niets extra.
  • Het kabelinternet en de Wifispots van Ziggo zijn volledig veilig.

Vergelijk offertes

Wil jij een alles in één contract afsluiten, ben je geïnteresseerd in Ziggo internet of wil je weten welke andere internetcontracten er worden aangeboden? Maak dan via onze website een vergelijking en je ziet in één oogopslag wat voor jou de goedkoopste opties zijn.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …