Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Met een alles in één pakket biedt een telecombedrijf jou meerdere diensten tegelijkertijd aan. Meestal gaat dit over internet, televisie en een vaste telefoonlijn, maar soms kun je hier ook andere onderdelen aan toevoegen, zoals mobiele telefoon en energie. Het onderbrengen van al deze diensten bij één aanbieder heeft zo zijn (financiële) voordelen, maar uiteraard zijn er ook nadelen aan verbonden. Daarom hebben we hier de valkuilen op een rijtje gezet, zodat je hier al niet meer in valt als je een nieuw alles in één pakket uitkiest.

Eén in storing, alles in storing

Gelukkig komt het steeds minder vaak voor, maar storingen vinden soms nog steeds plaats bij telecomaanbieders. Heb jij dan je internet, televisie en vaste lijn bij hetzelfde bedrijf afgesloten, dan gaan deze dus mogelijk alle drie tegelijkertijd in storing. Alles komt namelijk via en van hetzelfde kanaal bij je binnen.

Bestaat het ideale pakket?

Je hebt waarschijnlijk een goed idee van wat het ideale alles in één pakket is voor jou. Je wilt graag kabelinternet met een snelheid van minimaal 100 Mbit/s, je weet exact welke zenders je nodig hebt en je gaat je vaste lijn gebruiken om goedkoop te bellen naar het buitenland. Het is niet altijd even gemakkelijk om dan een alles in één pakket te vinden dat je alles biedt wat je nodig hebt. Door zelf je abonnementen samen te stellen heb je meer vrijheid en kies je de ideale aanbieders voor elk onderdeel.

Een vaste lijn is voor velen overbodig

Als laatste aandachtspunt bij alles in één pakketten is er de vaste lijn. Het is de vraag of je die vandaag de dag nog wel zou gebruiken. Je kunt gratis bellen met allerlei internetapplicaties, ook naar het buitenland en zelfs met een videoscherm. Daarnaast zijn mobiele telefoonabonnementen vaak zo uitgebreid dat je voor weinig geld zo veel minuten krijgt dat je die niet eens op kunt maken elke maand. Bellen met je mobiel is dan goedkoper. Er zijn weinig mensen die een vaste lijn nog echt gebruiken, tenzij je deze optie simpelweg als extra wilt hebben. Ook bedrijven aan huis hebben veel aan een vaste lijn en mensen die de mobiele telefoon het liefst zo min mogelijk gebruiken.

De voordelen van een alles in één pakket

Behalve de bovenstaande valkuilen zijn er eigenlijk alleen maar voordelen te noemen aan alles in één pakketten. We hebben de belangrijkste hier voor je op een rijtje gezet.

  • Goedkoper: omdat je met een alles in één pakket een aantal diensten tegelijkertijd afsluit bij één aanbieder, geeft deze je daar graag korting voor. Alles in één pakketten zijn soms wel €50 goedkoper per maand dan wanneer je de diensten apart af zou sluiten.
  • Gemakkelijker: alles in één pakketten zijn aanzienlijk gemakkelijker dan aparte contracten. Er is maar één contactpunt nodig en er is maar één verantwoordelijke als er een storing is. Je betaalt maar één rekening elke maand en veel aanbieders laten je jouw pakket zelfs maandelijks aanpassen. Dat geeft je toch nog wat flexibiliteit terug.
  • Cadeaus: veel aanbieders van alles in één pakketten geven je daar een leuke aanbieding of actie bij. Ze willen graag dat je bij hen een aantal diensten tegelijkertijd afsluit en een alles in één pakket doet precies dat. Uit het volgende overzicht zie je wat je dan aan aanbiedingen kunt verwachten. Dit verandert uiteraard wel regelmatig.
Soort actie Voorbeeld aanbieders Omschrijving
X maanden korting Alle De eerste 4 of 6 maanden betaal je een lager maandbedrag. Deze korting is vaak €15 tot €20 per maand.
Combikorting Oxxio, Budget Als je ook een energiecontract bij dezelfde aanbiederafsluit wordt je maandbedrag verlaagd of je krijgt een dienst gratis.
Gratis monteur KPN, Budget, Delta De eenmalige activatiekosten worden kwijtgescholden.
Gratis tv pakket Ziggo Je mag gratis een extra tv pakket uitkiezen en voor een jaar gebruiken.
Gratis Wifi versterker en Chromecast XS4ALL Met een versterker realiseer je een beter Wifi signaal in je woning en met een Chromecast maak je van je huidige televisie een smart televisie.

Wel of geen alles in één pakket kiezen?

Ook al zijn er zeker valkuilen te noemen voor alles in één pakketten, de voordelen spreken ook voor zich. Kun jij een alles in één pakket vinden dat op alle vlakken aan al jouw voorwaarden voldoet, dan bespaar je daar aanzienlijk mee elke maand. Alleen jij kunt de keuze voor een alles in één pakket maken, maar de kortingen, aanbiedingen en acties die je erbij krijgt zijn voor velen zeker interessant. Maak daarom een vergelijking, bekijk wat er door de verschillende aanbieders wordt verkocht en bepaal zelf of een alles in één pakket voor jou de beste optie is.

Vergelijk offertes

Via onze website maak je deze vergelijking snel en gemakkelijk. Bekijk alle alles in één aanbiedingen van dit moment en kies voor jou de beste deal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Laatste nieuws

Valkuilen alles in één pakketten

Met een alles in één pakket biedt een telecombedrijf jou meerdere diensten

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers in Nederland is er een onderlinge grote concurrentie

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij