Alles in 1 mobiel tv en internetsnelheid

Alles in 1 abonnementen bestaan in de regel uit pakketten waarbij internet, vaste telefonie en televisie thuis geleverd kan worden. In veel gevallen heb je de mogelijkheid om een combinatie te maken van een alles in 1 abonnement, met daarbij een mobiel abonnement. De meeste providers die vaste diensten leveren, kunnen namelijk ook een mobiel abonnement voor je smartphone aanbieden. Dit kan als voordeel hebben dat je bijvoorbeeld een lager bedrag per maand gaat betalen of gebruik kunt maken van verschillende extra’s. Bij het uitkiezen van een dergelijk abonnement is het goed om van een aantal zaken op de hoogte te zijn.

Je zoekt een abonnement uit omdat je een redelijke prijs wilt betalen voor een goede internetsnelheid, mobiele telefonie, vaste telefonie en uiteraard televisie. De verschillende providers hebben ook verschillende abonnementen die zij aanbieden waarin de prijzen voornamelijk bepaald worden door de internetsnelheid die geleverd kan worden. Je leest hier meer over de mogelijkheden die er zijn bij verschillende aanbieders, krijgt inzicht in de prijzen die gevraagd worden voor dergelijke abonnementen, we vertellen je welke voor- en nadelen je kunt verwachten, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen.

Prijsoverzicht

Bij veel providers heb je de keuze uit een alles in 1 abonnement voor internet, telefonie en televisie. Daarnaast kun je in veel gevallen ook kiezen voor een abonnement voor mobiele telefonie. Afhankelijk van de aanbieder kan dat in combinatie met een smartphone of alleen een Sim Only abonnement. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van prijzen die gevraagd worden voor een basisabonnement voor internet, telefonie en televisie in combinatie met een Sim Only abonnement voor de mobiele telefoon bij de betreffende provider.


KortingsperiodePrijs per maandInternetsnelheid5G Sim Only
T-Mobile3 maanden € 52,50€ 67,50100 MbpsOnbeperkt bellen en sms + onbeperkt internet
Ziggo & Vodafone3 maanden € 59,95€ 74,-50 MbpsOnbeperkt bellen en sms + 20 GB data
KPN Hussel6 maanden € 52,-€ 74,50100 MbpsOnbeperkt bellen en sms + 2 GB data

Naast de bovengenoemde abonnementen worden er door de verschillende providers ook andere abonnementen aangeboden. In deze tabel worden de gemiddelde abonnementen getoond die het meest worden afgenomen. Voor het alles in 1 abonnement betekent het dan dat je een vast aantal televisiezenders ontvangt, gebruik kunt maken van vaste telefonie en een bepaalde internetsnelheid kunt gebruiken. Je hebt de mogelijkheid om bij de providers te kiezen voor hogere internetsnelheden waarvoor je dan maandelijks ook meer betaald. Ook is het mogelijk om te kiezen voor onbeperkte telefonie naar vaste en mobiele telefoonnummers voor een vast bedrag per maand. Deze keuze kan een flinke besparing opleveren op de maandelijkse kosten als je veel belt met de vaste telefoonlijn.

Wil je meer zenders of speciale zenderpakketten voor bijvoorbeeld films, kinderzenders of sportzenders? Dan is dat ook mogelijk tegen een extra maandelijkse vergoeding. Uiteraard kun je ook voor andere abonnementen voor jouw mobiele telefoon kiezen met meer data in de bundel of in combinatie met een mobiele telefoon. Voordeel van een KPN Hussel abonnement inclusie mobiele telefonie, is dat je € 5,- voordeel krijgt op de abonnementskosten. Bij Ziggo en Vodafone krijg je ook korting op de maandelijkse kosten, kun je gratis een extra zenderpakket gebruiken en krijg je voor de mobiele telefonie het dubbele aantal gigabytes aan data tot je beschikking.

Voor- en nadelen

Een abonnement waarin je internet, vaste telefonie, televisie en mobiele telefonie met elkaar combineert heeft voor- en nadelen. Kijkend naar de providers onderling zijn er uiteraard verschillen in prijzen en in eigenschappen die geboden worden met betrekking tot de onderlinge diensten. In het algemeen genomen kunnen we een aantal voor- en nadelen van een alles in 1 abonnement met mobiel onderscheiden. Deze worden hieronder getoond.

Voordelen alles in 1 met mobielNadelen alles in 1 met mobiel
Je neemt alle diensten af bij 1 aanbieder en betaald ook 1 prijs Je kunt vaak gebruikmaken van korting op je abonnementskostenProviders voor vaste diensten kunnen niet op elk adres leveren

Goed om te weten

Voordat je een aanvraag doet voor een abonnement zoals hier eerder genoemd is, is het goed om van een aantal zaken op de hoogte te zijn. Wil je overstappen vanaf een andere provider naar een nieuwe aanbieder, kijk dan vooraf of dat ook mogelijk is. Bekijk op de website van jouw huidige providers wat de einddatum is voor de contracten die afneemt met betrekking tot mobiele telefonie en alles in 1 abonnementen. Als de contractdatum al is afgelopen, dan kun je maandelijks overstappen. Is dat niet het geval, dan kun je vaak alleen overstappen door een boete te betalen.

Het is ook belangrijk om een controle uit te voeren waarmee je de beschikbaarheid van de aanbieders controleert. Bekijk aan de hand van jouw adres welke providers er kunnen leveren als het aankomt op internet, telefonie en televisie. Voor het mobiele abonnement hoeft dit niet uit te maken omdat de providers daarvoor landelijke dekking bieden. Kies dan ook alleen voor een aanbieder als deze ook alle diensten kan leveren. Met de postcodecheck kun je ook ontdekken welke snelheid er daadwerkelijk geleverd kan worden op jouw adres. Is het mogelijk om bijvoorbeeld maximaal 40 Mbit per seconde aan internetsnelheid te leveren op jouw adres, dan is het zonde om te kiezen voor een alles in 1 abonnement met een snelheid van bijvoorbeeld 100 Mbit of hoger.

Tips om geld te besparen

Besparen op de kosten die je maandelijks gaat betalen kan door een vergelijking te maken. Je maakt dan aan de hand van de wensen en behoeften die jij hebt een vergelijking van de verschillende providers en de abonnementen die er zijn. Tel de kosten die je over een heel jaar kwijt bent bij elkaar op inclusief eventuele kortingen, de vaste prijs per maand en eenmalige kosten om te ontdekken bij welke provider je het minst betaald. Kies niet voor een abonnement met een zogenaamd cadeau omdat je hiervoor vaak betaalt in de maandelijkse kosten. Je kunt besparen om dit te weigeren en eventueel een korting op de maandlasten te krijgen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …