Alles in 1 en alles apart

Wanneer je alles gaat regelen omtrent je televisie, internet en telefonie kun je kiezen uit twee mogelijkheden: alles in 1 of alles apart. Allebei de opties hebben zo hun eigen voordelen en nadelen. Bij een alles in 1 pakket heb je alles in één keer geregeld en heb je een fijn overzicht doordat alles op dezelfde factuur staat. Als je alles apart regelt, kun je alles precies zo kiezen zoals jij wilt en weet je dus zeker dat alles is zoals jij wilt. Lees dus snel verder om te kijken wat het beste en voordeligste is voor jou.

Prijsoverzicht

Je hebt al een alles in 1 pakket vanaf €30,-. Dit is dan een pakket van T-Mobile. Je hebt dan een internetsnelheid van 50 mb. Daarnaast heb je toegang tot 207 verschillende televisiezenders en kun je vier televisies aansluiten op je abonnement. Tot slot kun je onbeperkt bellen. Wanneer je een los internetabonnement afsluit bij T-Mobile, heb je dezelfde voorwaarden qua internet. Je hebt dan dus een snelheid van 50 mb. Dit kan via glasvezel of ADSL. Wanneer je dan ook nog losse televisie en telefonie erbij wilt hebben, ben je sowieso al duurder uit dan wanneer je een alles in 1 pakket kiest.


Alles in 1Alleen bellenAlleen televisieAlleen internet
T-Mobile€30,-€10,-€15,-€30,-
KPN€55,40€10,-€14,-€47,50
Oxxio€46,45XX€33,95

Zoals je in de tabel hierboven kunt zien, is het dus goedkoper om een alles in 1 pakket te kiezen in plaats van alles los te regelen. Soms is het ook niet mogelijk om alles dan te regelen zoals jij wilt. Zo is het bij KPN niet mogelijk om interactieve televisie af te sluiten zonder internet. Je bent dan gedwongen om een Digitenne af te sluiten, maar dit is beperkt qua zenders, kwaliteit en functionaliteit ten opzichte van televisie kijken via internet. Bij Oxxio is het zelfs helemaal niet mogelijk om alleen televisie af te sluiten. Dit gaat altijd samen met internet. Ook is het bij Oxxio niet mogelijk om alleen een telefoonabonnement af te sluiten. Je kunt er vaak wel voor kiezen om een abonnement af te sluiten met internet en televisie zodat je wel nog je telefoonabonnement los kunt regelen.

Bij KPN is het dus wel mogelijk om alles los te regelen en bij T-Mobile kan dit ook. Dit is echter wel een stuk duurder dan wanneer je kiest voor een alles in 1 pakket. Dit kost namelijk €30,- per maand en wanneer je alles los afsluit kost het je €55,- per maand. Wanneer je alles los regelt, kun je dus wel verschillende providers mixen. Wil je namelijk een telefoonabonnement van KPN, maar internet van T-Mobile? Je betaalt dan €40,- per maand. Doordat er steeds minder mensen live televisie kijken, hebben ook minder mensen behoefte aan een televisieabonnement. Dit kan dan een fijne oplossing zijn.


VoordelenNadelen
Alles in 1De voordelen van een alles in 1 pakket is dat je op deze manier alles overzichtelijk bij elkaar op één factuur hebt staan.Het nadeel van een alles in 1 pakket is dat alles via dezelfde provider loopt. Heb je dus te maken met een storing, dan is de kans groot dat je geen gebruik kunt maken van zowel je televisie als je internet of telefoon.

Daarnaast ben je met een alles in 1 pakket vaak ook voordeliger uit dan wanneer je alles los regelt omdat je gebruik kunt maken van kortingen of speciale acties. Doordat alles bij dezelfde provider is, kun je deze kortingen krijgen en hoef je maandelijks minder te betalen.
Daarnaast kun je vaak alleen maar kiezen uit bestaande pakketten. Hier kunnen dan ook onderdelen in zitten waar je wel voor betaalt terwijl je deze eigenlijk helemaal niet gebruikt. Een alles in 1 pakket kan dus minder flexibel zijn dan wanneer je alles los regelt.
Alles apartHet voordeel van alles apart regelen is dat je zo alles precies kunt samenstellen zoals jij zelf wilt. De voordelen en kenmerken van je internet, televisie en telefoon abonnementen kun je helemaal zelf bepalen zodat je zeker weet dat alles is geregeld zoals jij wilt.Het grote nadeel van alles apart regelen is dat je vaak duurder uit bent dan wanneer je een alles in 1 pakket neemt. Dit komt omdat je vaak kortingen krijgt wanneer je bepaalde elementen bundelt, zoals televisie en internet.

Wanneer je een heel fijn telefoonabonnement hebt, maar hier geen televisie of internet voor thuis mee kunt regelen, kun je toch gewoon je telefoonabonnement behouden. Zo kun je goede deals uitzoeken en een zo goedkoop mogelijk pakket zelf samenstellen.Ook kan het vrij onoverzichtelijk zijn wanneer je alles los hebt geregeld. Je hebt dan namelijk allemaal losse abonnementen lopen bij verschillende providers en je krijg elke maand nieuwe losse facturen.

Goed om te weten

Een valkuil van alles los regelen is dat het misschien goedkoper lijkt dan een alles in 1 pakket. Je kunt namelijk voor elk onderdeel een goedkope deal scoren: voor televisie, internet en telefonie. Dat kan ook wel zo zijn, maar over het algemeen geldt dat alles in 1 pakketten een stuk voordeliger zijn. Daarnaast kost het veel meer tijd om alles los te regelen en kan het nog een heel speurwerk zijn om voor alle onderdelen een zo voordelig mogelijke deal te vinden, waardoor een alles in 1 pakket over meestal ook gemakkelijker is om af te sluiten.

Tips om geld te besparen

Een goede en eenvoudige manier om geld te besparen wanneer je een nieuw abonnement afsluit, is door verschillende opties goed met elkaar te vergelijken. Door allemaal verschillende abonnementen naast elkaar te zetten, weet je namelijk zeker dat je niet onnodig veel geld betaalt. Je kunt simpelweg kiezen voor de goedkoopste variant die hoort bij jouw behoeftes. Wil je twee televisies of supersnel internet? Hier hoef je niet meer teveel voor te betalen wanneer je alle opties naast elkaar zet zodat je kunt gaan voor de goedkoopste optie. Zo kun je dus heel gemakkelijk geld besparen op jouw abonnementen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …