Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Maak je gebruik van een mobiele telefoon, dan ontvang je maandelijks een vast aantal minuten, sms’jes en MB’s voor het gebruik van data. Mobiele providers in Nederland geven vaak ook de mogelijkheid om gebruik te maken van dagbundels. Dat zijn bundels die je kunt aan- of uitzetten en waar je per dag gebruik van kunt maken en voor betaald. Er zijn veel verschillende aanbieders van mobiele abonnementen die ook vaak de mogelijkheid bieden om een alles in 1 abonnement met internet, televisie en vaste telefonie voor thuis af te nemen. Afhankelijk van de aanbieder kun je bij een combinatie van beide abonnementen gebruik maken van kortingen of andere voordelen.

Een dagbundel kan gebruikt worden om bijvoorbeeld extra minuten, sms’jes of data te gebruiken boven op de maandelijkse eenheden. Je kunt ook gebruik maken van dergelijke pakketten als je bijvoorbeeld naar het buitenland gaat en buiten de Europese Unie gebruik wilt maken van internet, telefonie en sms op je mobiele telefoon. Hieronder lees je meer over verschillende dagbundels, over de kosten, over de voor- en nadelen van een dagbundel, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen als je gebruik wilt maken van dergelijke diensten.

Prijsoverzicht

Verschillende providers betekent ook verschillende abonnementen en voorwaarden. Als je gebruik wilt maken van een dagbundel om bijvoorbeeld in landen buiten de Europese Unie gebruik te kunnen maken van internet, telefonie en sms, dan betaal je daarbij de verschillende aanbieders ook verschillende tarieven voor. Binnen de Europese Unie kun je overigens gewoon gebruik maken van dezelfde bundel die je thuis ook in jouw abonnement hebt zitten. Buiten de Europese Unie gelden er vaak andere regels en betaal je per minuut, per sms of per MB een bepaald bedrag. Deze tarieven zijn zeer verschillend per provider en per land. In de onderstaande tabel zie je een voorbeeld van twee dagbundels die je hiervoor bij Vodafone zou kunnen afsluiten.


PrijsMinutenSms’jesData
Vodafone Alles in 1 Wereld€ 5,-303030 MB
Vodafone Alles in 1 Wereld XL€ 8,50100100100 MB

In tegenstelling tot andere aanbieders, is het bij Vodafone mogelijk om een aparte bundel af te sluiten zodat je een bepaald minuten, MB’s of sms’jes kunt gebruiken in landen die buiten de Europese Unie vallen. Deze bundels kunnen gebruikt worden als je kiest voor een Vodafone Start of een Vodafone Red abonnement. Je kunt de bundels gemakkelijk in gebruik nemen. Dat doe je door het sturen van een sms naar 4000 met de tekst “Alles op Reis Wereld Aan” of “Alles XL Wereld Aan” om de bundel te activeren. Je maakt vervolgens direct gebruik van de bundel.

Vanaf het tijdstip dat je de bundel activeert, kun je hem gebruiken voor de rest van de dag. Dat is dan tot en met 23:59 Nederlandse tijd. Maak je even geen gebruik van de bundel, dan kun je ze ook eenvoudig stopzetten. Dat doe je door het sturen van een sms naar het nummer 4000 met daarin de tekst “Alles op Reis Wereld Uit” of “Alles XL Wereld Uit”. Je hoeft dit overigens niet elke dag aan- en uit te zetten. De volgende dag kun je gewoon weer gebruik maken van de bundel met dezelfde aantal minuten, sms’jes en MB’s. Gebruik je meer dan 100 MB per dag zoals er bij de bundel geleverd wordt, dan betaal je vervolgens € 2,- per 200 MB die je gebruikt. Je betaalt geen kosten als je een dag geen gebruik maakt van de dienst en de kosten betaal je aan het eind van de maand boven op de gebruikelijke rekening.

Voor- en nadelen dagbundel

Wil je gebruik maken van een dagbundel zoals die door Vodafone aangeboden wordt, dan heeft dat voor- en ook nadelen. Je kunt bijvoorbeeld voordeliger bellen buiten de Europese Unie, maar hebt wel extra kosten. Hieronder zie je enkele voor- en nadelen van een dagbundel bij een mobiel abonnement.

Voordelen dagbundelNadelen dagbundel
Eenvoudig aan- en uit te zetten per sms Overal ter wereld tegen een aantrekkelijk tarief kunnen bellen, sms’en en internetten Je betaalt alleen als je de bundel gebruikt. Maak je er een dag geen gebruik van, dan kost je dat ook niksHogere kosten dan wanneer je binnen je gebruikelijke bundel belt, sms’t of internet Kosten buiten de bundel zijn ook een stuk hoger

Goed om te weten

Maak je gebruik van een mobiel abonnement en heb je behoefte aan een bundel die je wilt gebruiken voor bijvoorbeeld internet of telefonie in het buitenland. Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. In de eerste plaats betaal je bij alle providers hetzelfde tarief als je reist naar landen binnen de Europese Unie. Dat betekent dat je gewoon gebruik kunt maken van de bundel die je anders ook in Nederland zou gebruiken. Reis je naar een land buiten de Europese Unie, dan is een dagbundel aantrekkelijk.

De dagbundels die door providers aangeboden worden verschillen erg van elkaar. Zo betaal je bij de ene provider bijvoorbeeld per dag voor een vast aantal minuten, sms’jes en MB’s en bij de andere provider betaal je juist per minuut, sms of MB. Let hier goed op bij het uitkiezen van een abonnement en kijk met name naar het totaalplaatje. Vergelijk de kosten die je maakt voor landen waar je naar toe zou kunnen reizen om de best mogelijke tarieven en prijzen te nemen.

Tips om geld te besparen

Maak je gebruik van een mobiel abonnement en heb je behoefte aan een dagbundel of wil je een nieuw abonnement afsluiten waarbij je dagbundels kunt gebruiken? Dan kun je geld besparen door een vergelijking te maken. Bedenk wat jouw wensen zijn met betrekking tot het aantal minuten, sms’jes, MB’s en de prijs die je wilt betalen en doe dit ook voor de kosten in het buitenland. Maak vervolgens een vergelijking van verschillende providers en de dagbundels die zij bieden. Kijk naar de prijzen die je over een bepaalde periode kwijt zou zijn als je gebruik zou maken van de dagbundels om een totaalplaatje te krijgen en zo de goedkoopste aanbieder uit te kiezen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Valkuilen alles in één pakketten

Met een alles in één pakket biedt een telecombedrijf jou meerdere diensten

Welke providers scoren het beste met hun alles in 1 pakketten?

Wanneer je een alles in 1 abonnement afsluit bij een provider, dan

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via