Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Thuis maak je gebruik van internet, televisie en in sommige gevallen ook van vaste telefonie. Deze diensten worden allemaal aangeboden door providers die ook de mogelijkheid bieden om een alles in 1 abonnement te nemen. Met een alles in 1 abonnement betaal je een vast bedrag per maand voor het afnemen van internet, telefonie en televisie bij 1 aanbieder. Er zijn veel verschillende aanbieders van deze diensten in Nederland die elk verschillende abonnementen aanbieden. In de meeste gevallen worden er basispakketten aangeboden met een minimaal aantal televisiezenders, vaste telefonie en een minimale internetsnelheid. Dit is de minimale internetsnelheid die door het bedrijf bij jou geleverd kan worden.

Als je gebruik wilt maken van een hogere internetsnelheid of bijvoorbeeld meer televisiezenders wilt ontvangen, dan is dat ook mogelijk. Je betaalt dan een hoger bedrag en kunt kiezen voor verschillende extra diensten. Vaak is het mogelijk om bij een overstap of het aanvragen van een nieuwe aansluiting gebruikte maken van een aanbieding waarbij bijvoorbeeld de abonnementskosten voor de eerste maanden tegen een gereduceerd tarief in rekening worden gebracht. Hier lees je over verschillende aanbieders, de prijzen die gevraagd worden voor abonnementen, voor- en nadelen van alles in 1 abonnementen, waar je op moet letten bij een aanvraag en ontvang je tips om te besparen op een pakket.

Prijsoverzicht

Alles in 1 abonnementen worden door veel verschillende providers aangeboden. Deze providers hebben allemaal een aantal zaken gemeen zoals het aanbieden van een alles in 1 abonnement met telefonie, internet en televisie voor een vast bedrag per maand, een vaste prijs voor een basisabonnement en de mogelijkheid om gebruik te maken van extra diensten. Basisabonnementen zijn abonnementen met een de laagst mogelijke internetsnelheid die geleverd kan worden op jouw adres. Daarbij zit vaste telefonie en televisie zonder extra’s. Voor een overzicht van de mogelijkheden zie je hieronder een tabel met daarin verschillende aanbieders met de mogelijkheden voor een alles in 1 abonnement.


Prijs per maandInternetsnelheidTelevisiezenders
T-Mobile€ 47,5050 Mbps64 zenders
Ziggo€ 54,-25 Mbps80 zenders
Online.nl€ 50,-100 Mbps80 zenders
Budget€ 45,-100 Mbps80 zenders
KPN€ 52,5050 Mbps65 zenders
XS4ALL€ 67,-50 Mbps60 zenders
Tele2€ 35,-20 Mbps34 zenders
Oxxio€ 50,4550 Mbps60 zenders
Youfone€ 45,-50 Mbps43 zenders
Delta€ 55,5050 Mbps50 zenders
Solcon€ 60,7550 Mbps70 zenders
Caiway€ 52,-75 Mbps70 zenders

De abonnementen zoals die hierboven getoond worden zijn alles in 1 abonnementen met de laagst mogelijke snelheid bij de betreffende provider, een standaardpakket voor televisie en standaardtelefonie. Het is in de meeste gevallen ook mogelijk om gebruik te maken van upgrades. Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hogere internetsnelheid, meer televisiezenders of extra’s zoals onbeperkte telefonie. Voor deze upgrades betaal je extra kosten die boven op de basisprijs voor een abonnement komen. De meeste providers maken het ook mogelijk om gebruik te maken van aanbiedingen. In veel gevallen krijg je dan de eerste paar maanden korting op de abonnementskosten waardoor de totale kosten over een compleet jaar gezien een stuk lager kunnen uitvallen.

Voor- en nadelen

Alles in 1 abonnementen kunnen handig zijn in verschillende opzichten. Toch zitten er ook nadelen gekoppeld aan een alles in 1 abonnement. Per abonnement en aanbieder zijn er ook verschillen waardoor er onderling ook voor- en nadelen zijn. In de onderstaande tabel staan een aantal voordelen en ook nadelen van een alles in 1 abonnement bij 1 provider.

Voordelen alles in 1 abonnementNadelen alles in 1 abonnement
In veel gevallen betaal je de eerste maanden een gereduceerd tarief Je hebt slechts 1 aanspreekpunt/leverancier van meerdere diensten Je betaalt 1 vast bedrag per maandBij storingen heb je vaak geen beschikking over alle diensten die je afneemt

Goed om te weten

Voordat je een keuze maakt voor een alles in 1 aanbieder of besluit om over te stappen naar een andere provider, is het goed om op de hoogte te zijn van een aantal punten. In de eerste plaats is het van belang dat je weet of het mogelijk is om over te stappen van je oude, naar een nieuwe provider. Daarvoor kun je het beste via de website van jouw huidige provider controleren wat de einddatum is van het huidige contract. Zodra deze einddatum bereikt is kun je namelijk maandelijks het abonnement beëindigen en overstappen naar een andere provider.

Het stopzetten van het huidige abonnement wordt vaak gedaan door de nieuwe provider. Je hoeft daarvoor in de meeste gevallen zelf niets te doen, maar controleer dit voor de zekerheid wel. Het is meestal wel noodzakelijk dat jouw huidige modem en ontvanger voor digitale televisie worden teruggezonden naar de provider. Om een goede keuze te maken voor een nieuwe aanbieder, kun je het beste een vergelijking maken. Daarbij kijk je ook aan de hand van jouw postcode en adres of het mogelijk is om een bepaalde provider te kunnen ontvangen op jouw adres.

Tips om geld te besparen

Een overstap maken naar een andere provider wordt in de meeste gevallen gedaan om te kunnen besparen op de maandelijkse lasten. Daarnaast zijn er nog andere tips die je kunt gebruiken om geld te besparen op een alles in 1 abonnement. Maak altijd een vergelijking voordat je een keuze maakt voor een aanbieder. Kijk hierbij naar de prijzen en eventuele aanbiedingen die er geboden worden. Kun je een korting krijgen op de maandlasten voor een bepaalde periode, bereken dan de totale kosten over een heel jaar gezien. Een andere manier om te besparen is door te kiezen voor een pakket met een lagere internetsnelheid. Vaak kiezen mensen voor een hoge snelheid, terwijl er in de praktijk veel minder geleverd kan worden. Controleer daarom de daadwerkelijke snelheid die een provider bij jou kan leveren en maak aan de hand daarvan een keuze. Kan er bijvoorbeeld maximaal 40 Mbps geleverd worden, dan is het verstandiger om te kiezen voor een abonnement met een snelheid van 50 Mbps in plaats van 100 Mpbs.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Beste tips alles in één pakket

Bij het uitkiezen van een alles in één pakket heb je vele

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via