Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

De meeste huishoudens kiezen tegenwoordig voor een alles in 1 pakket. Dit is namelijk veel goedkoper dan wanneer je al je abonnementen los regelt. Dat komt omdat je dan alles bij dezelfde provider hebt. Ook krijg je daardoor regelmatig kortingen krijgen. Bovendien is het gewoon een stuk gemakkelijker een alles in 1 pakket te hebben. Je hebt dan namelijk alles in één keer geregeld en al je zaken staan op dezelfde factuur. Dit is een stuk overzichtelijker dan wanneer je allerlei losse abonnementen tegelijk hebt lopen. Er zijn heel veel verschillende soorten alles in 1 pakketten, dus er zit er altijd eentje bij die geschikt is voor jou.

Prijsoverzicht

In een standaard alles in 1 pakket zit internet, televisie en telefonie bij elkaar. Je hebt al een budget alles in 1 pakket vanaf €47,50 per maand. Dit is dan met glasvezel internet met een snelheid van 50 Mb/s. Dit is genoeg om gewoon televisie te kunnen kijken of om Netflix of Uitzending Gemist te kunnen kijken zonder dat het beeld blijft haperen. Daarnaast heb je keuze uit 66 verschillende zenders, waarvan er 36 in HD kwaliteit beschikbaar zijn. Je kunt vast bellen voor €0,13 per minuut. Het maakt dan niet uit of je naar een andere vaste telefoon belt of naar een mobiele telefoon. Hier komt ook nog een starttarief van €0,13 bovenop.


Minimale maandelijkse prijs zonder kortingPrijs per jaar
Youfone€57,-€534,-
Online.nl€50,-€547,50
T-Mobile€47,50€562,50
KPN€54,50€574,-
Oxxio€50,45€575,40
Budget alles in 1€52,50€567,-
XS4ALL€67,-€670,-

De meeste budget abonnementen hebben een internetsnelheid van 50 of 100 Mb/s. Dit hangt echter ook af van je adres, want niet elk adres kan zomaar elke internetsnelheid aan. Daarnaast heb je meestal keuze uit ruim 60 televisiezenders waarvan je ongeveer de helft in HD kwaliteite kunt bekijken. Ook vast bellen is bij de meeste providers even duur, namelijk €0,13 of €0,14 per minuut. Daarnaast betaal je de kosten per minuut ook eenmalig als startkosten bij het gesprek.

De prijzen in de tabel hierboven zijn zonder kortingen. Je krijgt namelijk bijna altijd de eerste maanden een flinke korting op je maandelijkse kosten. Dit is meestal zo’n €10,- of €15,- per maand. Hoe lang deze korting geldt, verschilt per provider. Soms duurt deze korting drie maanden, soms zes of soms wel acht maanden. Je kunt dan een hoop geld besparen, want dit maakt een alles in 1 pakket nog veel goedkoper. Wanneer deze eerste maanden voorbij zijn, ga je de prijzen betalen die hierboven in de tabel genoemd worden. De jaarlijkse kosten worden ook altijd benoemd. Deze kosten zijn dus niet altijd simpelweg de maandelijkse kosten maal twaalf.

Voordelen alles in 1 budgetNadelen alles in 1 budget
Het grote voordeel van een budget alles in 1 pakket is uiteraard de prijs. Je kunt voor een hele goedkope prijs toch genieten van goed internet, televisie en telefonie. Dit hoeft namelijk helemaal niet zoveel geld te kosten.Het nadeel van een goedkoop alles in 1 pakket is dat je dan vaak ook een beperkt abonnement hebt. Waarschijnlijk heb je dan niet het snelste internet en ook niet heel veel televisiezenders die je aan kan. Met een duurder pakket is dit allemaal veel uitgebreider en beter.

Goed om te weten

Een alles in 1 pakket is natuurlijk heel handig, maar er zitten ook een paar valkuilen in. Zo kan het namelijk nog wel eens voorkomen dat er een storing is bij de provider. Als dat net de provider is waar jij bij zit, kan het zo zijn dat al jouw aangesloten apparaten dan niet te gebruiken zijn. Als je televisie, internet en telefonie hebt, kun je deze dan alle drie niet gebruiken. Dit komt doordat alles op hetzelfde kanaal bij je binnenkomt. Het komt steeds minder vaak voor dat er een storing is, maar het gebeurt natuurlijk wel nog af en toe.

Daarnaast worden de meeste alles in 1 pakketten afgesloten met een vaste telefoon. Steeds minder mensen maken hier echter gebruik van. Bijna iedereen heeft namelijk tegenwoordig een mobiele telefoon waardoor een vaste telefoon steeds meer overbodig wordt. Je betaalt hier wel gewoon geld voor als deze in je pakket zit. Mobiele telefoonabonnementen zijn zo uitgebreid dat je daarbij soms nooit aan je limiet komt. Het is dan goedkoper om alleen een mobiele telefoon te hebben in plaats van ook nog eens een vaste telefoon erbij.

Ook krijg je er bij de meeste alles in 1 pakketten leuke cadeau’s of kortingen bij. Dit kan een pakket nog goedkoper en aantrekkelijker maken. Zo krijg je bij XS4ALL bijvoorbeeld een gratis wifi versterker en een Google Chromecast. Bij KPN en Budget alles in 1 krijg je een gratis monteur en hoef je de activatiekosten op het begin niet te betalen. Bij Ziggo krijg je ook nog eens een extra televisie pakket die je een jaar mag gebruiken. Bij alle providers geldt dat je de eerste paar maanden een korting krijgt zodat je maandelijks goedkoper uit bent. Op deze manier wordt een alles in 1 pakket nog goedkoper en aantrekkelijker om aan te schaffen.

Tips om geld te besparen

Een hele gemakkelijke manier om geld te besparen wanneer je een nieuw alles in 1 pakket uit gaat zoeken, is simpelweg door te vergelijken in plaats van maar naar één provider te kijken. Zet allemaal verschillende opties van pakketten op een rijtje en zet er ook bij wat alle kenmerken van het pakket zijn. Je kunt zo heel gemakkelijk de goedkoopste eruit pikken. Zo weet je dus zeker dat je niet teveel betaalt voor je abonnement. Let er ook goed op wat er allemaal in het pakket zit. Als er heel veel televisiezenders in je pakket zitten terwijl je nooit televisie kijkt, is dit natuurlijk zonde van je geld want je betaalt daar wel extra voor. Door je wensen in te vullen en vervolgens alle pakketten goed met elkaar te vergelijken, kun je heel gemakkelijk geld besparen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Welke providers scoren het beste met hun alles in 1 pakketten?

Wanneer je een alles in 1 abonnement afsluit bij een provider, dan

Op welke dingen moet je letten bij een alles in 1 pakket?

Providers bieden hun klanten vaak een alles in 1 abonnement aan, waarbij