Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Alles in 1 abonnementen worden in verschillende samenstellingen aangeboden door een groot aantal providers. Met een alles in 1 bundel betaal je een vaste prijs per maand voor het gebruik van internet, telefonie en televisie. Een voordeel hiervan is onder andere dat je 1 vast aanspreekpunt hebt en niet te maken hebt met drie verschillende bedrijven. Standaard bieden de providers een basisabonnement aan. Dat is een abonnement met internet, telefonie en televisie waaraan de minimale eisen gesteld worden die door de betreffende provider geleverd kunnen worden. Dit betekent een minimale snelheid voor het internet, een vast aantal televisiezenders en telefonie zonder extra’s.

Uiteraard is het wel mogelijk om een hogere snelheid, meerdere zenderpakketten of bijvoorbeeld onbeperkte telefonie af te nemen bij de providers. Daar betaal je dan wel extra maandelijkse kosten voor. Als je op zoek bent naar een alles in 1 abonnement, dan is het verstandig om een vergelijking te maken van de mogelijkheden die er zijn. Hieronder lees je over verschillende aanbieders en de prijzen en eigenschappen van basisabonnementen die zij bieden voor internet, telefonie en televisie. Daarnaast vertellen we wat de voordelen en de nadelen zijn van een alles in 1 basisabonnement, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen.

Prijsoverzicht

Basisabonnementen voor internet, telefonie en televisie worden vaak door providers aangeboden voor een vast bedrag per maand. Bij dit maandbedrag zijn alle diensten inbegrepen die standaard worden aangeboden door de provider. Het gaat dan om een minimale internetsnelheid die geleverd kan worden op jouw adres, een standaard aanbod van televisiezenders en vaste telefonie zonder extra’s. De basisabonnementen zijn de voordeligste alles in 1 pakketten die geboden worden door de provider. Vaak kun je zelfs nog van een extra korting gebruik maken in de eerste maanden om nog goedkoper uit te zijn. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van een groot aantal providers, de alles in 1 basispakketten die zij aanbieden, de internetsnelheid, het aantal televisiezenders en de prijs die je maandelijks voor het abonnement zult betalen.


KortingsperiodePrijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5064 zenders50 Mbps
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-80 zenders25 Mbps
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-80 zenders100 Mbps
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-80 zenders100 Mbps
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5065 zenders50 Mbps
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-60 zenders50 Mbps
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-34 zenders20 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4560 zenders50 Mbps
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-43 zenders50 Mbps
Solcon€ 60,7570 zenders50 Mbps
Caiway€ 52,-70 zenders75 Mbps
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 zenders50 Mbps

Dit zijn de opties voor de voordeligste abonnementen als het aankomt op internet, telefonie en televisie bij de bekendere providers in Nederland. Het gaat hier om de basispakketten die, uiteraard, uitgebreid kunnen worden als dat gewenst is. Je zou dan bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een hogere internetsnelheid, onbeperkte telefonie of extra zenders voor de televisie. Voor deze diensten betaal je dan wel extra maandelijkse kosten.

Voor- en nadelen

Alles in 1 basisabonnementen zijn aantrekkelijk in meerdere opzichten. Als klant betaal je een vast bedrag per maand en kun je gebruik maken van alle diensten die je wilt gebruiken. Omdat er voordelen en nadelen aan een basisabonnement verbonden zijn, hebben we een aantal van deze punten voor je op een rij gezet in de onderstaande tabel.

Voordelen alles in 1 basisNadelen alles in 1 basis
Je bent voordelig uit en betaald een vast bedrag per maand bij 1 aanbieder De diensten die geleverd worden zijn voldoende dagelijks gebruikJe krijgt een minimaal aanbod aan televisiezenders en een lagere internetsnelheid dan in andere abonnementen

Goed om te weten

Wil je kiezen voor een alles in 1 basisabonnement bij een provider, dan is het goed om op de hoogte te zijn van een aantal zaken. Kijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om een overstap te maken vanaf je huidige provider. Dit doe je door de einddatum van jouw contract te controleren bij jouw provider. Als je kunt opzeggen, dan heb je vaak een maand opzegtermijn bij de huidige dienstverlener. Dit is geen ramp, omdat je vaak ook met een aansluitperiode bij de nieuwe provider te maken hebt. Het abonnement kan vaak worden opgezegd door de nieuwe aanbieder, maar controleer dit wel voor de zekerheid.

Let er ook op dat het abonnement waarvoor je wilt kiezen ook beschikbaar is op jouw adres. Providers kunnen niet altijd op elk adres leveren en om dat te controleren kun je een controle uitvoeren. Dit doe je met behulp van een postcodecheck waarmee je aan de hand van jouw adres kunt zien welke aanbieders er kunnen leveren op het gewenste adres. Aan de hand van deze controle is het vaak ook mogelijk om te achterhalen wat de daadwerkelijke snelheid is die er geleverd kan worden op jouw adres. Dat is van belang bij het maken van een keuze zodat je niet te veel betaald voor een abonnement waarbij je slechts een deel van de snelheid kunt gebruiken.

Tips om geld te besparen

Een alles in 1 basisabonnement is uiteraard al een uitgeklede versie van een alles in 1 pakket. Toch is het mogelijk om te besparen bij het maken van een keuze voor een provider met een dergelijk abonnement. Dat doe je door het maken van een vergelijking aan de hand van jouw persoonlijke wensen en behoeften. Stel een aantal criteria op en vergelijk providers en de basisabonnementen voor internet, telefonie en televisie die zij bieden met elkaar aan de hand van deze punten. Kijk ook naar de maandelijkse kosten en eventuele kortingen. Let op de totale kosten die je over een heel jaar betaald inclusief kortingen en eventuele bijkomende serviceskosten. Zo kun je een vergelijking maken van alle aanbieders en besparen op de kosten die je zult gaan betalen voor het abonnement.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij