Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

We maken allemaal gebruik van internet, telefonie en televisie om dagelijks in contact te staan met de buitenwereld. Er zijn dan ook veel verschillende aanbieders van diensten op de markt waarbij je een abonnement kunt afsluiten. Wil je het gemak ervaren van een goed abonnement, dan kun je het best kiezen voor een alles in 1 pakket. Daarbij zijn internet, telefonie en televisie gecombineerd in 1 abonnement. Je betaalt een vaste prijs en kunt alle diensten afnemen met daarbij vaak ook nog extra’s. Dat heeft onder andere als voordeel dat je geen klant hoeft te zijn bij verschillende partijen en dat je vaak ook een stuk voordeliger uit bent. Hier lees je over de verschillende aanbieders van alles in 1 abonnementen, de prijzen die je kunt verwachten, de voor- en nadelen, enkele aandachtspunten en hoe je kunt besparen op je abonnement.

Prijsoverzicht

Voor het gebruik van een alles in 1 abonnement betaal je vaak een vaste prijs per maand. De kosten die je hiervoor betaald verschillen per provider. Daarbij maakt het ook nog uit welke extra’s je afneemt en wat de eigenschappen zijn van de diensten die je gebruikt. In Nederland zijn er veel verschillende providers waaruit je kunt kiezen, mits deze ook beschikbaar zijn op het adres waar je woont. Niet elke provider kan aangesloten worden namelijk. Daar komt ook bij dat de daadwerkelijke snelheid van de internetverbinding kan variëren per locatie. Woon je in een woonwijk, dan is de kans groot dat de internetsnelheid een stuk hoger ligt dan wanneer je afgelegen woont.

De kosten die je betaald verschillen per provider en per abonnement. Elke aanbieder heeft een basispakket waarbij je een standaard internetsnelheid, telefonie en een standaardpakket voor de televisie ontvangt met een bepaald aantal televisiezenders. Voor dit basispakket betaal je dan ook de laagste prijs. Als je gebruik wilt maken van extra diensten zoals bijvoorbeeld onbeperkte telefonie of meerdere televisiezenders, dan komen die kosten nog over de basisprijs. Een basispakket is in de regel goed genoeg voor de gemiddelde gebruiker. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van verschillende providers, de kosten van een basispakket, de maximale internetsnelheid en het aantal televisiezenders dat je bij het pakket ontvangt.


Prijs per maandInternetsnelheid (Downloadsnelheid)Aantal televisiezenders
T-Mobile€ 47,5050 Mbps64 zenders
Ziggo€ 54,-25 Mbps80 zenders
Online.nl€ 50,-100 Mbps80 zenders
Budget alles in 1€ 45,-100 Mbps80 zenders
KPN€ 52,5050 Mbps65 zenders
XS4ALL€ 67,-50 Mbps60 zenders
Tele2€ 35,-20 Mbps34 zenders
Oxxio€ 50,4550 Mbps60 zenders
Solcon€ 60,7550 Mbps70 zenders
Caiway€ 52,-75 Mbps70 zenders
YouFone€ 45,-50 Mbps43 zenders
Delta€ 55,5050 Mbps50 zenders


De prijzen die in de bovengenoemde tabel te vinden zijn, zijn de prijzen voor een basispakket met internet, telefonie en televisie. Je ontvangt dan de laagst mogelijke snelheid die door de betreffende provider wordt aangeboden, standaard telefonie en de standaard televisiezenders. Als je graag een hogere internetsnelheid wilt, dan is dat bij alle providers mogelijk. Daarvoor betaal je uiteraard een meerprijs. Hetzelfde geldt voor een uitgebreid pakket met meerdere televisiezenders en voor bijvoorbeeld onbeperkte telefonie.

Voor- en nadelen

We willen allemaal graag met plezier gebruik kunnen maken van de diensten die in dit artikel genoemd worden. Toch zijn er ook voor- en nadelen aan een alles in 1 abonnement te benoemen. Als we naar de onderlinge aanbieders kijken dan kan het bijvoorbeeld een voordeel zijn dat er voor een bepaalde provider veel minder kosten per maand betaald hoeft te worden, terwijl het nadeel daarvan is dat je een veel lagere internetsnelheid terugkrijgt. Andersom kun je dan een hogere snelheid ontvangen met als nadeel dat je meer betaald. In de onderstaande tabel hebben we algemene voor- en nadelen van een alles in 1 abonnement benoemd.

Voordelen alles in 1 pakketNadelen alles in 1 pakket
Doordat je alle diensten in 1 pakket hebt, betaal je 1 vast bedrag per maand Een alles in 1 pakket is vaak goedkoper dan losse abonnementen Voor een overstap hoeft er maar 1 abonnement gestopt te wordenBij een storing kun je niet alle diensten tegelijk gebruiken

Goed om te weten

Ben je op zoek naar een alles in 1 abonnement voor internet, telefonie en televisie en wil je de beste aanbieder vinden die bij jou past? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. In de eerste plaats is het van belang dat het betreffende abonnement ook beschikbaar is op jouw adres. Kijk hiervoor met een postcodecheck wat de mogelijkheden zijn. Over het algemeen genomen is de looptijd van een abonnement 1 jaar. Als je de keuze hebt voor een langere looptijd, dan kan dat aantrekkelijk zijn omdat de kosten voor het pakket dan vaak lager zijn. Controleer ook welke internetsnelheid je daadwerkelijk op jouw adres kunt ontvangen. Als je een pakket afsluit met een snelheid van maximaal 200 Mbit per seconde en je kunt maximaal 40 Mbps ontvangen, dan is een abonnement met een snelheid van maximaal 50 Mbit per seconde een betere keuze.

Tips om geld te besparen

Om ervoor te zorgen dat je niet alleen de beste provider uitkiest, maar ook nog eens de beste prijs gaat betalen, is het verstandig om een vergelijking te maken van de mogelijkheden. Bekijk aan de hand van jouw postcode en huisnummer welke providers er beschikbaar zijn op jouw adres en wat de mogelijkheden zijn. Maak vervolgens een vergelijking van de abonnementen en kijk daarbij niet alleen naar de prijzen. De (daadwerkelijke) internetsnelheid, kosten voor telefonie en het aantal televisiezenders zijn belangrijke factoren om mee te nemen in de vergelijking. Let ook op eventuele aanbiedingen. Een abonnement kan bijvoorbeeld goedkoop lijken, terwijl dat in sommige gevallen slechts voor een bepaald aantal maanden is. Kies je voor een abonnement waarbij je een cadeau ‘krijgt’, onderzoek dan wat de kosten zijn zonder het cadeau. Vaak kun je in plaats van het cadeau, waar je eigenlijk voor betaald, ook lagere maandelijkse kosten betalen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene

Op welke dingen moet je letten bij een alles in 1 pakket?

Providers bieden hun klanten vaak een alles in 1 abonnement aan, waarbij

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds populairder in Nederland. Niet alleen particulieren