Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Thuis maken we allemaal wel gebruik van internet, kijken we naar onze favoriete programma’s op televisie en wordt er in veel gevallen ook gebruik gemaakt van vaste telefonie. Deze diensten worden dan ook vaak samen aangeboden door providers in een alles in 1 bundel. In Nederland zijn er veel verschillende providers die een alles in 1 bundel met internet, telefonie en televisie kunnen aanbieden. Standaard levert elke partij een basisabonnement. Dat is een alles in 1 bundel met vaste telefonie, een vast aantal televisiezenders en de laagste internetsnelheid die door de betreffende provider geleverd kan worden.

Wil je liever een hogere internetsnelheid, onbeperkte telefonie kunnen gebruiken of extra zenderpakketten toevoegen aan je abonnement? Dan is dat ook mogelijk en betaal je voor de diensten die je extra neemt ook extra kosten. De abonnementen die geboden worden aan nieuwe klanten zijn vaak aantrekkelijk geprijsd door middel van aanbiedingen. Nieuwe klanten kunnen dan bijvoorbeeld de eerste maanden gebruik maken van een korting op de kosten of een welkomstcadeau krijgen. Hieronder lees je meer over de verschillende aanbieders, prijzen die gevraagd worden voor abonnementen, waar je op moet letten bij een aanvraag, de voor- en nadelen van een alles in 1 bundel en hoe je kunt besparen op de kosten.

Prijsoverzicht

Voor een alles in 1 pakket betaal je een vast bedrag per maand. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt de prijs uiteraard per aanbieder en per abonnement. Daarnaast kunnen er ook extra kosten gerekend worden voor bepaalde diensten of toevoegingen aan een abonnement. Elke provider biedt een abonnement aan met een basissnelheid voor internet, vaste telefonie en een vast aantal televisiezenders. Deze basisabonnementen zijn ook de voordeligste abonnementen om voor te kiezen. In de onderstaande tabel tonen we een overzicht van verschillende providers en de alles in 1 bundels die zij aanbieden als basispakket.


KortingsperiodePrijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5064 zenders50 Mbps
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-80 zenders25 Mbps
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-80 zenders100 Mbps
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-80 zenders100 Mbps
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5065 zenders50 Mbps
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-60 zenders50 Mbps
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-34 zenders20 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4560 zenders50 Mbps
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-43 zenders50 Mbps
Solcon€ 60,7570 zenders50 Mbps
Caiway€ 52,-70 zenders75 Mbps
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 zenders50 Mbps

De prijzen die getoond worden in de tabel zijn de prijzen voor een basisabonnement. Zoals je kunt zien zijn er veel aanbieders waarbij het mogelijk is om de eerste maanden gebruik te maken van een korting op de maandelijkse kosten. Wil je meer televisiezenders kunnen gebruiken dan dat er in het standaardabonnement zitten, wil je gebruik kunnen maken van onbeperkte telefonie naar vaste en mobiele telefoonnummers of wil je een hogere internetsnelheid kunnen ontvangen? Dan is dat allemaal mogelijk tegen betaling van extra kosten.

Voor- en nadelen

Een alles in 1 bundel is in verschillende opzichten erg handig, maar er kleven helaas ook nadelen aan een dergelijk abonnement. Naast de onderlinge verschillen die er zijn tussen leveranciers en de bundels die zij aanbieden, zijn er ook algemene nadelen voor een alles in 1 bundel. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van enkele voordelen en ook nadelen van een pakket voor internet, telefonie en televisie.

Voordelen alles in 1 abonnementNadelen alles in 1 abonnement
Alle diensten in 1 abonnement voor een vast bedrag per maand Afhankelijk van de aanbieder betaal je de eerste maanden een lager tarief 1 vast aanspreekpunt voor hulp en ondersteuningBij storing kun je geen van de diensten gebruiken Niet elke aanbieder kan op elk adres leveren

Goed om te weten

Het is goed om een aantal punten op een rij te hebben voordat je een keuze maakt voor een alles in 1 bundel bij 1 vaste provider. Als je op dit moment nog geen alles in 1 bundel hebt, dan is het zeker aantrekkelijk om hiervoor te kiezen. Controleer in alle gevallen of je kunt overstappen vanaf je huidige abonnement. Kijk hiervoor naar de einddatum van het contract dat je hebt met de provider. Als deze einddatum in de nabije toekomst ligt, dan kun je vanaf dat moment maandelijks overstappen. De overstap en het opzeggen van je huidige abonnement worden vaak door de nieuwe provider geregeld.

Controleer altijd of het mogelijk is om een bepaalde provider op jouw adres te ontvangen. Dit kun je doen door het uitvoeren van een postcodecheck. Aan de hand van jouw adres kun je zien welke providers er kunnen leveren op jouw adres. Het is dan ook verstandig om te kijken naar de maximale snelheid voor internet die er geleverd kan worden door een aanbieder. Op die manier voorkom je dat je onnodig een abonnement neemt met een hoge snelheid waar je geen gebruik van kunt maken.

Tips om geld te besparen

Om te besparen op een alles in 1 bundel kun je gebruik maken van een aantal handige tips. Kijk in de eerste plaats niet alleen naar de prijzen die gevraagd worden, maar ook naar de diensten zelf. Maak een lijstje met wensen die je hebt en ga aan de hand daarvan op zoek naar abonnementen. Maak een vergelijking van verschillende aanbieders aan de hand van het aantal televisiezenders, de snelheid van het internet die geleverd kan worden op jouw adres en de eiegenschappen van vaste telefonie bij de providers. Kijk vervolgens naar de prijzen en ook naar de aanbiedingen die er geboden worden. Reken in het geval van een aanbieding uit wat de kosten zijn over een heel jaar om zo tot een goedkope keuze te komen. Probeer bij een abonnement waarbij je een cadeau ontvangt te regelen dat je gebruik kunt maken van een korting op de maandelijkse kosten in plaats van het cadeau te ontvangen. In veel gevallen betaal je namelijk voor dit cadeau via de maandlasten.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met