Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Een alles in 1 pakket is natuurlijk hartstikke handig, maar kan ook redelijk duur zijn. Daar staat wel tegenover dat het goedkoper is dan wanneer je alles los regelt. Dat komt omdat je alles afsluit bij dezelfde provider waardoor zij jou een fijne korting kunnen geven. Hierdoor ben je maandelijks veel minder geld kwijt dan wanneer je de volle mep moet betalen. De pakketten zijn er in verschillende prijscategorieën, van goedkoop naar duur. Je kunt het net zo goedkoop maken als je zelf wilt, dus er zit er altijd eentje bij die geschikt is voor jou. Lees snel verder om te kijken welk pakket het beste bij jou past.

Prijsoverzicht

De meeste alles in 1 pakketten bestaan uit internet, televisie en telefonie. Er zijn echter ook providers waarbij het mogelijk is om een alles in 1 pakket aan te schaffen zonder telefonie. Je bent dan maandelijks nog iets goedkoper uit, maar dit scheelt meestal maar een paar euro. Je betaalt met je pakket namelijk voor de kwaliteit van het internet. Glasvezel is het beste en snelste internet dat je kunt hebben. Dit hoeft echter niet duurder te zijn dan kabel internet. Er zijn genoeg providers die glasvezel internet op een goedkope manier aanbieden. Verder zijn er ook nog providers waarbij je zelf je pakket samen kunt stellen. Zo weet je dus zeker dat je een abonnement hebt waar je helemaal tevreden mee bent en dat je niet betaalt voor functies of kwaliteit waar je niet optimaal gebruik van maakt.


Maandelijkse prijs zonder kortingPrijs per jaar
Tele2€36,-€402,-
Youfone€57,-€534,-
Online.nl€50,-€547,50
T-Mobile€47,50€562,50
KPN€54,50€574,-
Oxxio€50,45€575,40
Budget alles in 1€52,50€567,-

De meeste budget alles in 1 pakketten hebben een internetsnelheid vanaf de 20 Mb/s tot de 100 Mb/s. Dit is ruim voldoende om gewoon Netflix te kunnen kijken zonder dat hij blijft haperen of bestanden te downloaden zonder dat het heel erg lang duurt. Verder heb je meestal keuze uit ruim zestig verschillende televisiezenders waarvan ongeveer de helft in HD kwaliteit beschikbaar is. Hoe meer zenders je hebt, hoe meer geld je meestal maandelijks betaalt. Je kunt ook kiezen voor een extra zenderpakket. Soms is het zelfs voordeliger om een goedkoop abonnement te kiezen en deze uit te breiden met wat extra zenders dan om een duurder abonnement te kiezen.

Voordelen budget alles in 1 pakketNadelen budget alles in 1 pakket
Het fijnste aan een budget alles in 1 pakket is uiteraard de prijs die je maandelijks betaalt. Je bent namelijk een hoop minder geld kwijt dan wanneer je een gemiddeld of een heel uitgebreid pakket kiest.Het nadeel van een budget alles in 1 pakket is dat de kwaliteit van het internet waarschijnlijk minder goed is dan die van een duurder pakket. Tegenwoordig wordt er altijd wel een prima kwaliteit geleverd en wellicht is dit ook goed genoeg voor jou, zeker wanneer je alleen woont of met iemand samen woont. Wanneer je huishouden groter wordt en dus meerdere apparaten tegelijk gebruik willen maken van het internet, kan het zo zijn dat de kwaliteit achteruit gaat. Netflix blijft dan bijvoorbeeld hangen, de beeldkwaliteit van de televisie is minder goed of het duurt heel lang om bestanden te downloaden op de computer.
Er zijn ook providers die je een combikorting geven wanneer je je alles in 1 pakket combineert met je mobiele abonnement. Op deze manier kun je maandelijks nog meer besparen en ben je dus nog goedkoper uit. Daarnaast is het erg handig om alles bij dezelfde provider afgesloten te hebben.Een ander nadeel van een budget alles in 1 pakket is dat de inhoud van het pakket waarschijnlijk een stuk beperkter is dan een duurder pakket. Allereerst is de internetsnelheid een stuk minder hoog. Daarnaast heb je waarschijnlijk ook minder televisiezenders dan bij een duurder pakket. Tot slot krijg je weinig extra’s zoals een extra zenderpakket of een abonnement bij Spotify.

Goed om te weten

In een standaard alles in 1 pakket zit je televisie, internet en vaste telefoon. De vaste telefoon wordt echter steeds minder gebruikt door de meeste mensen door de komst van de mobiele telefoon. De abonnementen hiervan zijn heel goedkoop en ruim waardoor de meeste mensen nooit aan hun limiet komen. Hierdoor is het overbodig om ook nog een vaste telefoon te gebruiken. Wanneer dit in je pakket zit, betaal je hier echter wel voor. Het bedrag is meestal maar een aantal euro per maand. Je betaalt namelijk vooral voor de echte gesprekskosten. Dit is meestal tussen de €0,10 en €0,14 per minuut van het gesprek, afhangend van de provider waar je bij zit. Daarnaast betaal je dit bedrag ook nog eens als starttarief.

Er zijn providers die bekend staan om hun goedkope pakketten of die dit zelfs in hun naam hebben. Zij prijzen dit altijd aan en maken hier veel reclame voor. Je bent dan geneigd om meteen voor die specifieke provider en het goedkope pakket te kiezen. Laat je hier echter niet door foppen, want dit betekent niet dat zij ook daadwerkelijk de goedkoopste pakketten hebben. Er zijn namelijk ook genoeg providers die ook hele goedkope abonnementen aanbieden zonder dat zij hier heel erg mee te koop lopen.

Tips om geld te besparen

Een goede manier om een zo goedkoop mogelijk alles in 1 pakket te scoren is door verschillende opties met elkaar te vergelijken. Er zijn namelijk genoeg mensen die kiezen voor de eerste de beste optie die ze tegenkomen die hen bevalt. De kans dat je dan duurder uit bent is vrij groot. Er zijn namelijk meestal nog wel goedkopere opties. Door alles op een rijtje te zetten, de prijs en de inhoud van het pakket, heb je een goed overzicht van alle alles in 1 pakketten die je kunt kopen. Je weet dan dus zeker dat je de goedkoopste optie te pakken hebt en dus zo min mogelijk geld betaalt. Maandelijks bespaar je dan een hoop kosten dan wanneer je niet alle opties met elkaar zou vergelijken.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen checken, spelletjes spelen en contacten onderhouden via

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met

Checklist alles in 1 pakket

Er worden een groot aantal alles in één pakketten aangeboden door verscheidene