Informatie en advies over alles in 1 pakketten
Vergelijk gratis alles in 1

Iedereen maakt thuis wel gebruik van internet en televisie. In vele gevallen combineren we deze diensten met een abonnement voor vaste telefonie waarmee het mogelijk is om naar vaste en mobiele nummers te bellen. Dergelijke alles in 1 abonnementen worden door veel Nederlandse providers aangeboden in verschillende uitvoeringen. De verschillen zijn in de basis voornamelijk terug te vinden in de snelheden die er geleverd worden voor het internet. Daarnaast kunnen er verschillen zitten in aantal televisiezenders en de voorwaarden voor vaste telefonie zoals het tarief dat je per minuut betaalt. Naast deze vaste diensten maken we ook allemaal gebruik van mobiele telefonie. Dat doen we om te bellen en om te internetten.

Mobiel internet wordt geleverd via verschillende soorten mobiele netwerken. Op dit moment wordt er veel gebruik gemaakt van het 4G netwerk waarmee het mogelijk is om mobiele data te versturen en te ontvangen. De opvolger van 4G is 5G. Dit mobiele netwerk wordt uitgerold door verschillende providers die ook alles in 1 abonnementen voorin huis aanbieden. Enkele van deze providers zijn Ziggo & Vodafone, T-Mobile en KPN. In dit artikel lees je meer over alles in 1 abonnementen en 5G, over de prijzen voor deze abonnementen, wat de voor- en nadelen zijn, waar je op moet letten en hoe je geld kunt besparen.

Prijsoverzicht

Aanbieders zoals KPN, T-Mobile en Ziggo in samenwerking met Vodafone bieden op dit moment al abonnementen aan waarin 5G internet is inbegrepen. Door de dekking van het netwerk kan dit nog slechts beperkt op een aantal plekken in Nederland gebruikt worden. In veel gevallen is het mogelijk om een mobiel abonnement voor 5G te combineren met een abonnement voor internet, telefonie en televisie. Daarbij kunnen voordelen gebruikt worden zoals extra zenderpakketten, korting op de maanlasten of bijvoorbeeld dubbele data voor het mobiel internet via 5G. in de onderstaande tabel zie je een overzicht van prijzen die door de eerdergenoemde aanbieders gevraagd worden voor dergelijke abonnementen.


KortingsperiodePrijs per maandInternetsnelheid5G Sim Only
T-Mobile3 maanden € 52,50€ 67,50100 MbpsOnbeperkt bellen en sms + onbeperkt internet
Ziggo & Vodafone3 maanden € 59,95€ 74,-50 MbpsOnbeperkt bellen en sms + 20 GB data
KPN Hussel6 maanden € 52,-€ 74,50100 MbpsOnbeperkt bellen en sms + 2 GB data

De prijzen die hierboven getoond worden zijn bedoeld voor een alles in 1 abonnement met een standaardpakket aan televisiezenders, vaste telefonie en een snelheid van 50 of 100 Mbit per seconde. Deze internetsnelheid is afhankelijk van wat de provider minimaal op een adres kan leveren. Daarnaast is het goedkoopste 5G abonnement voor een mobiele telefoon toegevoegd aan het pakket. Het gaat om Sim Only abonnementen zonder een telefoon. Afhankelijk van de provider kunnen de abonnementen gecombineerd aangevraagd worden. Dit is het geval bij KPN en bij T-Mobile. Een abonnement voor alles in 1 bij Ziggo moet los van een mobiel abonnement bij Vodafone worden aangevraagd.

Het voordeel bij Ziggo en Vodafone is dat je een korting krijgt op de maandelijkse kosten voor je abonnementen, je gebruik kunt maken van een extra zenderpakket en dubbele data voor je mobiele internetbundel kunt gebruiken. De aanbiedingen die genoemd worden in de tabel, zijn de aanbiedingen voor het alles in 1 pakket dat door de provider geboden wordt, inclusief de vaste prijs voor het mobiele abonnement. Uiteraard heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een hogere internetsnelheid bij je alles in 1 abonnement, meer televisiezenders en onbeperkte telefonie naar vaste en mobiele nummer met de vaste telefoonlijn. Voor het mobiele abonnement zijn er ook mogelijkheden om voor meer data in de bundel te kiezen.

Voor- en nadelen

Het combineren van een alles in 1 abonnement met een abonnement voor mobiele telefonie heeft verschillende voor- en nadelen. Hieronder zie je een aantal voordelen en ook nadelen van het gebruik maken van een dergelijk abonnement.

Voordelen alles in 5GNadelen alles in 1 5G
Je hebt al jouw diensten ondergebracht bij 1 provider Je maakt gebruik van 1 aanspreekpunt Je betaalt 1 bedrag per maand, aan 1 partij5G is nog maar beperkt beschikbaar in Nederland Niet elke telefoon is geschikt voor 5G

Goed om te weten

Voordat je een bestelling plaatst voor een alles in 1 abonnement in combinatie met 5G mobiel internet, zijn er een aantal zaken die je moet weten. Met betrekking tot het 5G netwerk is er nog maar zeer beperkt dekking in Nederland voor het netwerk. Dat betekent dat je in de meeste gevallen gebruik zult maken van het 4G netwerk voor mobiele data. Ook zijn niet alle telefoons geschikt om 5G internet te kunnen ontvangen en gebruiken. Voor alle abonnementen geldt dat het pas mogelijk is om over te stappen als je contractvrij bent bij je huidige provider. Dat kan je onderzoeken door via de website van jouw providers naar de contractdatum te zoeken.

In het geval van een overstap zullen je oude abonnementen in de meeste gevallen worden stopgezet door je nieuwe aanbieder. Controleer dit wel vooraf, omdat het soms wel nodig is dat je dat zelf doet. Stap je over en heb je al een vast en mobiel telefoonnummer? Dan kun je deze altijd meenemen naar je nieuwe provider. Verder is het goed om te weten of de abonnementen ook beschikbaar zijn op jouw adres. Doe daarom een postcodecheck om te ontdekken of de provider waarbij je een abonnement voor internet, telefonie, televisie en 5G wilt afnemen ook kan leveren bij jou thuis.

Tips om geld te besparen

Als je wilt besparen op de kosten die je maandelijks maakt voor de abonnementen die je neemt, dan kun je dat doen door een vergelijking te maken van de verschillende aanbieders en hun abonnementen. Maak een lijstje met wensen en vergelijk aan de hand van die criteria de verschillende providers, alles in 1 abonnementen en mobiele abonnementen. Kijk daarbij naar de eigenschappen van de diensten, de internetsnelheid, het aantal zenders, de voorwaarden voor vaste telefonie, de databundel voor mobiele telefonie en uiteraard de prijzen.

Vergelijk gratis alles in 1

Laatste nieuws

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna dagelijks gebruik van mobiel bellen, internet en

Alles in 1 abonnement: wat zijn de dingen waar je op moet letten?

Een alles in 1 abonnement is vaak goedkoper dan losse diensten bij

Welke alles in 1 pakketten bieden de 3 grootste providers aan?

Bij een alles in 1 pakket kies je ervoor om diensten met