Alles in 1 opzeggen

Als je van plan bent om over te stappen naar een andere aanbieder voor telefonie, televisie en internet, dan moet het contract bij jouw huidige provider ook worden beëindigd. Het voordeel van een alles in 1 pakket is dat je niet elke dienst afzonderlijk hoeft te beëindigen. In de meeste gevallen hoef je zelf niks te doen voor het opzeggen van een alles in 1 abonnement. De nieuwe provider zal de overstap voor je regelen en het huidige abonnement stopzetten. Het is dan wel belangrijk dat je contractvrij bent en niet meer gebonden bent aan je huidige provider. In dit artikel lees je alles over het opzeggen van een alles in 1 pakket, welke andere aanbieders je kunt kiezen, geven we je handige tips voor het overstappen, benoemen we enkele voor- en nadelen en vertellen we je hoe je kunt besparen bij een overstap.

Opzeggen

Het opzeggen van jouw bestaande provider kan op het moment dat je een aanvraag hebt gedaan bij een nieuwe provider. Heb je gekozen voor een alles in 1 abonnement bij de nieuwe aanbieder en heb je bij jouw huidige provider ook een alles in 1 abonnement, dan is de kans groot dat deze door jouw nieuwe provider wordt beëindigd. Om dat te controleren is het verstandig om dit na te vragen bij de nieuwe aanbieder. Als het namelijk niet zo is dat jouw huidige abonnement gestopt wordt, dan moet je dat zelf nog regelen. Dat kan in de meeste gevallen door contact op te nemen via de website van de provider waarbij je bent aangesloten zodat je het abonnement kunt stopzetten op het moment dat het nieuwe abonnement in gaat. Het is daarbij van belang dat je geen contract meer hebt met de huidige aanbieder. Controleer daarom ook online de einddatum van jouw contract en vanaf wanneer je kunt opzeggen. Nadat je hebt opgezegd moet je in de meeste gevallen nog wel het modem en de ontvanger voor digitale televisie terugsturen naar jouw oude aanbieder.

Prijsoverzicht

Als het aankomt op alles in 1 abonnementen waarbij internet, telefonie en televisie met elkaar gecombineerd worden, dan zijn er veel verschillende mogelijkheden. Er zijn verschillende aanbieders van deze diensten waaruit je kunt kiezen. Omdat er veel keuze is, is het verstandig om een degelijke vergelijking te maken van de mogelijkheden. Kijk daarbij niet alleen naar de prijzen, maar ook naar de diensten en de eigenschappen van de diensten die je zult gaan ontvangen. In veel gevallen is het ook mogelijk om een korting te krijgen op het maandbedrag voor bijvoorbeeld de eerste paar maanden. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van een groot aantal providers en de pakketten die zijn standaard als basisabonnement aanbieden.


KortingsperiodePrijs per maandInternetsnelheidTelevisiezenders
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5050 Mbps64 zenders
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-25 Mbps80 zenders
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-100 Mbps80 zenders
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-100 Mbps80 zenders
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5050 Mbps65 zenders
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-50 Mbps60 zenders
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-20 Mbps34 zenders
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4550 Mbps60 zenders
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-50 Mbps43 zenders
Solcon€ 60,7550 Mbps70 zenders
Caiway€ 52,-75 Mbps70 zenders
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 Mbps50 zenders

De abonnementen in de tabel zijn voor internet, telefonie en televisie in 1 pakket samen. Het gaat hier om de basispakketten waarbij je de minimale snelheid voor internet zult ontvangen die door de betreffende provider geleverd kan worden, het minimumaantal televisiezenders dat mogelijk is en vaste telefonie. In de meeste gevallen kun je gebruik maken van een aantrekkelijke korting waarbij je de eerste maanden minder betaald. Kijk bij het maken van een vergelijking ook goed naar de uiteindelijke kosten. Boven op deze kosten kunnen extra kosten gerekend worden als je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van onbeperkte telefonie, extra zenderpakketten voor televisie of een hogere internetsnelheid.

Voor- en nadelen

Een overstap maken doe je niet zonder reden. Vaak zijn de voordelen die je bij een andere aanbieder kunt genieten de reden om een overstap te maken. Aan het maken van een overstap zijn ook voor- en nadelen verbonden. Omdat het goed is om deze voor- en nadelen te weten, hebben we enkele van deze punten voor je benoemd in de onderstaande tabel.

Voordelen opzeggen en overstappenNadelen opzeggen en overstappen
Een nieuwe provider biedt vaak een aantrekkelijke korting voor de eerste maanden dat je het abonnement gebruikt In veel gevallen wordt jouw huidige alles in 1 pakket beëindigd door de nieuwe provider De mogelijkheid om gebruik te maken van bijvoorbeeld sneller internet of meerdere televisiezendersMaak je gebruik van een e-mailadres die je van jouw provider ontvangt, dan krijg je een nieuw e-mailadres Het modem van jouw huidige aanbieder moet teruggestuurd worden, net zoals de ontvanger voor digitale televisie

Goed om te weten

Ga je een overstap maken, dan is het goed om op de hoogte te zijn van verschillende zaken. Controleer bijvoorbeeld eerst of het mogelijk is om jouw huidige abonnement te beëindigen. Ga naar de website van de aanbieder waar je bij bent aangesloten om de einddatum van jouw contract te controleren en om te zien of je al kunt overstappen. Vaak heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand, die gebruikt kan worden voor het aansluiten van het nieuwe contract. Controleer ook online via een postcodecheck of de provider die je wenst te ontvangen kan worden aangesloten op jouw adres.

Tips om geld te besparen

Er zijn meerdere redenen om een overstap te maken naar een andere provider. Een reden die vaak genoemd wordt is geld besparen. Bij een nieuwe provider kun je bijvoorbeeld tegen een lager maandbedrag een hogere internetsnelheid krijgen of meer televisiezenders. Om te besparen is het daarom goed om een vergelijking te maken van de aanbieders die er zijn. Maak een lijstje met wensen die je hebt en ga aan de hand van die punten op zoek. Vergelijk providers niet alleen aan de hand van de prijzen en aanbiedingen, maar ook aan de hand van de internetsnelheid, het aantal televisiezenders en kijk vooral naar de prijs die je uiteindelijk na een kortingsperiode zal gaan betalen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …