Alles in 1 met ADSL

In een alles in 1 pakket is je internet, televisie en telefonie in één keer geregeld. Dit is erg handig omdat alles bij dezelfde provider loopt en je dus alles op een overzichtelijke manier op dezelfde factuur bij elkaar hebt staan. Je kunt vaak zelf kiezen voor welke soort internetverbinding je kiest. Dit kan bijvoorbeeld glasvezel zijn, maar ook ADSL. Dit zorgt voor een goede en betrouwbare internetverbinding. Er zijn verschillende providers die een alles in 1 pakket met ADSL aanbieden. Lees dus snel verder om te kijken wat het beste bij jou past.

Prijsoverzicht

ADSL was bij zijn komst razend populair. Hierdoor was het namelijk mogelijk om te internetten en te bellen via dezelfde aansluiting. Voor de komst van ADSL liep de internetverbinding via de telefoonlijn waardoor je dus niet kon bellen wanneer je wilde internetten en andersom. Daarnaast werd het internet met ADSL veel sneller dan voorheen mogelijk was. Ook was het met ADSL voor het eerst mogelijk om een vast bedrag per maand te betalen waarbij je onbeperkt gebruik kon maken van het internet. ADSL is over het algemeen goedkoper dan een andere manier van internetten. Zo heb je al een alles in 1 pakket voor maar €36,- in de maand. Hier staat echter wel tegenover dat de internetverbinding vaak iets slechter is dan via de kabel of glasvezel.


Prijs per maand
Tele2€36,-
XS4ALL€67,-
Online.nl€50,-
Budget alles in 1€45,-
Oxxio€48,45

De snelheden van het internet van deze pakketten gaan meestal tot 100 Mbit/s, maar vaak nog hier onder. Het is prima om gewoon televisie te kijken, maar wordt lastiger wanneer er veel gebruik wordt gemaakt van het internet of van streamingdiensten zoals Netflix of Uitzending Gemist. Meestal betaal je de eerste aantal maanden van je abonnement een stuk lager bedrag. Dit komt omdat de meeste providers kortingen geven waardoor het aantrekkelijker wordt om voor hen te kiezen. Haal hier dus je voordeel uit en kijk hoeveel korting jij kunt krijgen. Dit is ook een reden waarom het goed is om te kijken naar de jaarlijkse kosten en niet alleen naar de maandelijkse kosten omdat de maandelijkse kosten dus verschillen.

Niet elke provider geeft de mogelijkheid om een alles in 1 pakket aan te sluiten met ADSL. Dit komt doordat het al een vrij verouderde techniek is en de kwaliteit van het internet vaak slechter is dan bij bijvoorbeeld glasvezel. Zo is dus de keuze uit providers een stuk beperkter dan wanneer je geen ADSL wilt. Gelukkig kun je bij onder andere Tele2, XS4ALL, Online.nl, Budget alles in 1 en Oxxio wel terecht voor een alles in 1 pakket met ADSL. Zij hebben allemaal verschillende soorten pakketten die elk een andere inhoud en bijbehorende prijs hebben.

Voordelen alles in 1 met ADSLNadelen alles in 1 met ADSL
Het grote voordeel van ADSL is dat dit op zo’n beetje elke plek beschikbaar is. In tegenstelling tot glasvezel, kun je dus op elk adres kiezen voor ADSL.Een nadeel van ADSL is dat de snelheid van je internet niet altijd even hoog is. Dit is namelijk afhankelijk van de afstand naar de dichtstbijzijnde wijkcentrale. Hoe verder deze afstand is, hoe slechter de internetverbinding is. Het internet wordt dan een stuk langzamer en de verbinding wordt instabieler.
Daarnaast wordt ADSL steeds goedkoper. Eerst was ADSL heel nieuw en daarom een stuk duurder. Door de komst van bijvoorbeeld glasvezel, wordt ADSL steeds ouder en door de concurrentie ook steeds goedkoper.Een ander nadeel van ADSL is dat de snelheid veel minder hoog is dan andere verbindingen, zoals via de kabel of via een glasvezelnetwerk. Dit komt doordat de techniek van ADSL een stuk ouder is dan glasvezel of de kabel.

Goed om te weten

Het is natuurlijk hartstikke handig om een alles in 1 pakket van ADSL te hebben. Zo loopt alles namelijk via dezelfde provider. Dit zorgt er echter wel voor dat wanneer er een storing is bij de provider, je de kans loopt dat je van al je apparaten niet meer gebruik kunt maken. Daarnaast loopt de internetverbinding op dezelfde manier als de televisie. Als je televisie kijkt en tegelijkertijd op het internet zit, kan de kwaliteit en snelheid achteruit gaan. Hoe meer mensen er dus tegelijk gebruik maken van de verbinding, hoe slechter hij wordt. ADSL is minder geschikt voor grote gezinnen en meer geschikt voor kleinere huishoudens.

Steeds minder mensen maken tegenwoordig gebruik van een vaste telefoonlijn. Dit komt door de komst van de mobiele telefoon. Iedereen gebruikt deze en daardoor wordt de vaste telefoon overbodig. De mobiele abonnementen zijn namelijk zo goed en uitgebreid dat je bijna nooit meer over je bundel heen gaat. Daardoor is mobiel bellen voordeliger dan bellen met de vaste lijn. Er zijn dan ook steeds meer providers die pakketten aanbieden voor alleen internet en televisie. Je bent dan namelijk goedkoper uit omdat je geen kosten van een telefoon erbij hebt. Bij ADSL gaat dat echter niet omdat je hiervoor ook een vaste telefoonlijn hebt. Zonder een vaste telefoonlijn werkt ADSL niet omdat het via dezelfde lijn gaat.

Tips om geld te besparen

Je kunt heel eenvoudig geld besparen op je alles in 1 ADSL pakket door simpelweg verschillende abonnementen en providers met elkaar te vergelijken. Elke provider heeft namelijk zo zijn eigen prijs en acties. Zo kan het best zijn dat je twee abonnementen hebt met elk een internetsnelheid van 100 Mbit/s en dat de ene duurder is dan de andere. Het is natuurlijk zonde van je geld om meer te betalen terwijl dit helemaal niet nodig is. Kijk daarnaast ook goed naar de inhoud van je pakket. Wanneer je weinig televisie kijkt, is het zonde om een pakket te kiezen waarbij je heel veel zenders hebt. Hier betaal je namelijk wel voor, maar dat is weggegooid geld als je hier toch geen gebruik van maakt. Vergelijk dus goed verschillende alles in 1 pakketten om een hoop geld te besparen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …