Alles in 1 intranet

Een alles in 1 pakket wordt gebruikt door veel huishoudens, maar ook door bedrijven. Een alles in 1 pakket is immers veel voordeliger en gemakkelijker dan wanneer je alles los regelt. Dit komt omdat je alles bij dezelfde provider afsluit waardoor zij een korting kunnen geven en je alle abonnementen bij elkaar op dezelfde factuur hebt staan. Een bedrijf, afhangend van de grootte en het soort bedrijf, maakt over het algemeen een veel intensiever gebruik van het internet en telefoon dan een huishouden. Dit komt onder andere omdat zij ook veel gebruik maken van intranet. Het is daarom belangrijk dat je de beste kwaliteit in huis haalt.

Prijsoverzicht

Bij een bedrijf is het dus belangrijk dat je een hele goede internetverbinding hebt. Wanneer deze sloom is of blijft haperen, wordt de werknemer namelijk minder productief en dat wil je als baas natuurlijk niet hebben. Daarnaast werkt het niet fijn en is het minder professioneel naar klanten toe wanneer je geen goede internetverbinding hebt. Veel bedrijven maken gebruik van intranet. Dit is een soort privénetwerk binnen een bedrijf. Alleen de medewerkers hebben toegang tot dit netwerk. Het wordt gebruik om als plek waar alle medewerkers bepaalde informatie kunnen vinden of een plek om in te werken.

Je kunt er als bedrijf voor kiezen om zelf een intranet te bouwen of te laten bouwen. Het is dan helemaal op maat gemaakt en zo gebouwd dat je zo efficiënt mogelijk te werk kan gaan. Daarnaast heb je dan de keuze om het zo uitgebreid te maken als jij zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om het te gebruiken als een plek waar werknemer alles kunnen vinden over het bedrijf en de diensten of als plek waar werknemers met elkaar samen kunnen werken in bepaalde documenten en projecten. Je kunt er ook voor kiezen om een abonnement te nemen bij een bestaand intranet systeem. Je betaalt dan maandelijks een bepaald bedrag om het systeem te mogen gebruiken.

Daarnaast maken scholen ook gebruik van intranet. Dit wordt dan ingezet als een manier voor leerlingen om te leren. Zij kunnen hier bepaalde onderdelen oefenen of kunnen hier opdrachten in maken. Daarnaast kan het ook gebruikt worden om te communiceren met andere collega’s. Intranet voor scholen is geschikt voor elk soort onderwijs, van basisschool tot universiteit en is geschikt voor zowel studenten als leerkrachten. Om je intranet soepel te laten werken, heb je uiteraard een goede internetverbinding nodig.


Prijs per maandPrijs per jaar
Ziggo€92,50€647,50
KPN€39,50€654,-
Solcon€70,75€839,-
Oxxio€40,45€685,40

Als bedrijf wil je natuurlijk het beste internet hebben. Daarom zijn in de alles in 1 pakketten die hierboven genoemd worden voorzien van het snelste internet. Bij verschillende providers kun je ook kiezen voor zakelijk internet. Let er echter wel op dat dit niet op elk adres beschikbaar is. Misschien is het bij jouw bedrijf dus helemaal niet mogelijk om het allersnelste internet te gebruiken. Daarnaast worden er in bedrijven ook vaak gebruik gemaakt van telefonie, dus is het belangrijk dat je alles in 1 pakket ook zorgt voor een heldere en stabiele telefoonverbinding.

Voordelen intranetNadelen intranet
Het grote voordeel van intranet is dat het een systeem is dat speciaal voor jouw bedrijf ontworpen is en gemaakt om het werk gemakkelijker en efficiënter te maken. De werknemers zullen dus productiever zijn, wat goed is voor de winst en de onderlinge sfeer op de werkvloer. Daarnaast is het gemakkelijk te gebruiken en dus voor iedereen geschikt.Een nadeel van intranet is dat het redelijk duur kan zijn. Zo kun je bijvoorbeeld zelf een intranet laten bouwen zodat het helemaal op maat is, maar je kunt ook een abonnement nemen op een bestaand intranet. Ook moet je hiervoor een hele goede internetverbinding hebben zodat al je werknemers gewoon goed hun werk kunnen doen. Hierdoor betaal je ook meer voor je internet.

Goed om te weten

Voor je bedrijf wil je natuurlijk het allersnelste internet hebben. Zo heb je ook providers die zakelijk internet aanbieden. Dit kan bijvoorbeeld bij KPN of Ziggo. Je hebt dan een internetsnelheid van 1 GB/s. Dit is geschikt voor grotere bedrijven met veel computers of mensen die intensief gebruik maken van het internet. Let er wel op dat zakelijk internet helaas duurder is dan gewoon internet. Dit komt omdat de kwaliteit heel goed en stabiel is. Je wilt immers niet een videoconferentie hebben en dat je steeds blijft hangen. Dit is niet alleen onprofessioneel, maar ook gewoon heel onhandig.

Daarnaast is het als groter bedrijf ook geen overbodige luxe om meerdere abonnementen voor het internet af te sluiten. Zo weet je zeker dat iedereen optimaal gebruik kan maken van het internet en dat deze niet gaat haperen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om voor elke verdieping of voor elke afdeling een andere internetaansluiting te laten installeren. Zo ben je ervan verzekerd dat iedereen optimaal gebruik kan maken van het internet. Vooral wanneer mensen vaak grote bestanden moeten downloaden, uploaden of wanneer je in een creatieve sector werkt en veel zware programma’s gebruikt, kan het erg fijn om meerdere alles in 1 pakketten te hebben.

Tips om geld te besparen

Een handige en effectieve manier om geld te besparen is om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Bedenk wat je echt wil hebben in je pakket en zet verschillende opties naast elkaar. Op deze manier kun je namelijk het beste zien wat de inhoud van het pakket is en wat de prijs is. Het is zonde om te betalen voor een pakket waar je niet optimaal gebruik van gaat maken. Kies dus niet dat je voor de eerste optie die je tegenkomt en die je geschikt lijkt kiest. Zoek verder om te kijken of er nog een goedkopere optie is waardoor je maandelijks een hoop kosten kunt besparen. Zorg dus dat je de verschillende opties goed met elkaar vergelijkt zodat je zeker weet dat je de beste deal te pakken hebt.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …