Alles in 1 internet budget

De meeste huishoudens sluiten hun abonnementen niet meer los af, maar kiezen voor een alles in 1 pakket. Je hebt dan je telefonie, internet en televisie in één keer geregeld bij dezelfde provider. Dit heeft verschillende voordelen. Zo is het namelijk een stuk overzichtelijker omdat alles op dezelfde factuur staat en daarnaast is het ook een stuk voordeliger. Doordat je al je zaken regelt bij dezelfde provider, kunnen zij namelijk een fijne korting geven. Er zijn verschillende providers waar je uit kunt kiezen die allemaal pakketten aanbieden, van heel goedkoop tot heel duur. Zo weet je dus zeker dat er ook eentje bij zit die goed is voor jou, ook al heb je niet heel veel te besteden.

Prijsoverzicht

Het internet is hetgeen dat het meeste geld kost in een alles in 1 pakket. Dit komt omdat je het meeste betaalt voor de snelheid van je internet. Hoe sneller het internet is, hoe duurder over het algemeen je pakket is. Wanneer je dus een budget alles in 1 pakket hebt, is de internetsnelheid waarschijnlijk een stuk lager dan gemiddeld. De laagste snelheden zijn meestal tussen de 20 en de 50 MB/s. Dit is snel genoeg voor normaal dagelijks gebruik. Uiteraard verschillen de kosten van bundels enorm per provider. Er zijn echter ook providers die pas beginnen bij 100 MB/s.


Maandelijkse prijs zonder kortingPrijs per jaarInternetsnelheidType internetverbinding
Tele2€36,-€402,-20 MB/sADSL
Youfone€57,-€534,-100 MB/sGlasvezel
Online.nl€50,-€547,50100 MB/sADSL
T-Mobile€47,50€562,5050 MB/sGlasvezel
KPN€54,50€574,-50 MB/sGlasvezel
Oxxio€50,45€575,4050 MB/sGlasvezel
Budget alles in 1€52,50€567,-50 MB/sGlasvezel
XS4ALL€67,-€670,-50 MB/sADSL

De televisie en de telefoon blijven in de meeste pakketten ongeveer hetzelfde. Zo heb je keuze uit verschillende televisiezenders en meestal is een groot deel daarvan beschikbaar in HD kwaliteit. Je kunt je pakket nog uitbreiden met extra zenderpakketten, zoals Film1. De telefoonkosten zijn redelijk laag doordat er steeds minder gebruik wordt gemaakt van een mobiele telefoon. Meestal betaal je een starttarief per gesprek van tussen de €0,10 en de €0,14 en betaal je datzelfde bedrag ook voor elke minuut die je belt. Er wordt daarin geen onderscheid gemaakt tussen een telefoongesprek met een vaste of een mobiele telefoon.

Het fijne aan een alles in 1 pakket is dat je vaak een flinke korting krijgt of een leuke gadget cadeau krijgt wanneer je een abonnement afsluit. Zo wordt je budget alles in 1 pakket dus nóg voordeliger. Je betaalt namelijk vaak de eerste paar maanden een lager maandbedrag dan de rest van je abonnementsduur. Let er daarom altijd goed op wat de jaarlijkse kosten zijn. Deze zijn namelijk niet het maandbedrag keer twaalf. Reken dit dus altijd goed uit wanneer je een nieuw alles in 1 pakket uit gaat zoeken.

Voordelen alles in 1 internet budgetNadelen alles in 1 internet budget
Het voordeel van een budget alles in 1 pakket is natuurlijk de prijs van het pakket. Je betaalt dan maandelijks niet heel veel waardoor je dus redelijk goedkoop uit bent. Voor een lage prijs heb jij in één keer je internet, televisie en telefonie geregeld. Tegenwoordig is ook een budget pakket van goede kwaliteit waardoor je toch kunt genieten van snel internet en veel televisiezenders.Het nadeel van een budget alles in 1 pakket is dat de internet waarschijnlijk in verhouding gezien van redelijk lage kwaliteit is. Woon je alleen of met iemand samen, dan is dit waarschijnlijk helemaal prima voor je. Maar wanneer je samenwoont met meerdere mensen of intensief gebruik maakt van je internet, dan zal een budget alles in 1 pakket waarschijnlijk niet goed genoeg voor je zijn. Je zult dan toch sneller internet nodig hebben zodat iedereen hier tegelijk gebruik van kan maken zonder dat de kwaliteit hierdoor wordt aangetast.

Goed om te weten

Wanneer je je pakket zo goedkoop mogelijk wilt houden, zijn er verschillende opties voor je. Uiteraard kun je kiezen tussen verschillende soorten pakketten en kun je dan de goedkoopste kiezen. Daarnaast zijn er ook providers waarbij je sommige dingen uit je pakket kunt laten. Wil je bijvoorbeeld geen televisie in je pakket hebben? Dan kies je voor alleen internet en bellen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen vast telefoon in huis te hebben. Je kunt dan ook kiezen voor een pakket met alleen internet en televisie. Door bepaalde elementen weg te laten, wordt je abonnement goedkoper en ben je dus maandelijks een hoop minder geld kwijt dan wanneer je een volledig pakket koopt.

Let er wel op dat de kwaliteit van je internet ook slechter kan zijn wanneer je een budget alles in 1 pakket aanschaft. Je wilt natuurlijk zo goedkoop mogelijk uit zijn, maar wanneer je een heel goedkoop abonnement hebt kan dit invloed hebben op de kwaliteit. De snelheid van het internet is namelijk een stuk lager en wanneer je intensief gebruik maakt van het internet kan hij dit niet aan. Het is dan bijvoorbeeld niet mogelijk om met meerdere apparaten tegelijk gebruik te maken van het internet of om grote bestanden in een korte tijd te downloaden. Wanneer je naar Netflix of Uitzending Gemist kijkt, kan het zijn dat de beeldkwaliteit lager is of dat hij blijft hangen.

Tips om geld te besparen

Een hele handige tip om geld te besparen is door simpelweg verschillende pakketten met elkaar te vergelijken. Door ze allemaal op een rijtje te zetten kun je namelijk goed zien welke het goedkoopste is. Ook kun je dan meteen kijken wat precies de inhoud van het pakket is. Het ene pakket kan namelijk een stuk duurder zijn bij de een provider dan een soortgelijk pakket met dezelfde inhoud maar van een andere provider. Het is zonde om meer te betalen voor een pakket terwijl het ergens anders ook goedkoper kan. Door verschillende pakketten met elkaar te vergelijken weet je zeker dat je zo goedkoop mogelijk uit bent en zo bespaar je dus een hoop kosten elke maand.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …