Alles in 1 internet, bellen, tv

We maken nagenoeg allemaal gebruik van internet en televisie thuis. Vaak worden deze diensten gecombineerd met een abonnement voor vaste telefonie afgenomen in een zogenaamd alles in 1 abonnement. Met alles in 1 betaal je een vaste prijs aan 1 provider. Daarvoor krijg je een vast aantal televisiezenders, kan er gebruik worden gemaakt van vaste telefonie en ontvang je een bepaalde internetsnelheid. Er zijn veel verschillende aanbieders van alles in 1 abonnementen die onderling ook verschillende pakketten aanbieden. In de meeste gevallen is het verschil direct terug te vinden in de snelheid die er geboden wordt voor het internet.

Deze snelheden zijn in de basis dan ook de reden voor de verschillen in prijzen tussen de abonnementen. Daarnaast heb je als klant de mogelijkheid om te kiezen voor extra’s zoals bijvoorbeeld meer televisiezenders, onbeperkte telefonie of een combinatie met een mobiel abonnement voor een smartphone. Hieronder lees je meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn, krijg je een prijsoverzicht te zien, vertellen we je iets over de voor- en nadelen van een alles in 1 abonnement, vertellen je waar je op moet letten en krijg je enkele tips om te kunnen besparen.

Prijsoverzicht

De verschillende aanbieders van abonnementen waarin internet, telefonie en televisie gezamenlijk worden aanboden, hebben altijd een basisabonnement in het aanbod zitten. De providers bieden daarin een vast aantal zenders aan voor digitale televisie, vaste telefonie met een vast tarief per minuut en een minimale internetsnelheid die er geleverd kan worden door de provider. In de onderstaande tabel zie je een prijsoverzicht van verschillende aanbieders en de basisabonnementen voor alles in 1 die zij bieden.


KortingsperiodePrijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5064 zenders50 Mbps
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-80 zenders25 Mbps
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-80 zenders100 Mbps
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-80 zenders100 Mbps
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5065 zenders50 Mbps
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-60 zenders50 Mbps
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-34 zenders20 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4560 zenders50 Mbps
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-43 zenders50 Mbps
Solcon€ 60,7570 zenders50 Mbps
Caiway€ 52,-70 zenders75 Mbps
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 zenders50 Mbps

Naast deze abonnementen worden er door nagenoeg elke provider ook 1 of meerdere andere pakketten aangeboden. Daarin zijn de snelheden voor het internet dat geleverd kan worden variërend. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor abonnementen waarbij de snelheid kan oplopen tot wel 1000 Mbit per seconde. Uiteraard is de prijs die je dan maandelijks betaalt ook een stuk hoger dan de bovengenoemde prijzen. In veel gevallen kun je kiezen voor een kortingsperiode waarbij je de eerste maanden minder betaalt voor het abonnement.

Heb je behoefte aan een uitgebreider aanbod voor televisie met meer televisiezenders of speciale zenderpakketten? Dan kan daarvoor ook gekozen worden voor een extra vergoeding per maand. Datzelfde geldt ook voor onbeperkt bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers. Naast de maandelijkse kosten en eventuele aanbiedingen, komen er vaak ook eenmalige kosten kijken bij een aanvraag. Dit zijn over het algemeen kosten voor het aansluiten van een nieuw abonnement voor internet, telefonie en televisie. De eenmalige kosten worden niet getoond in de bovenstaande tabel.

Voor- en nadelen

Alles in 1 abonnementen zijn handige abonnementen waarin internet, telefonie en televisie gecombineerd worden. Toch zitten er ook nadelen gekoppeld aan een dergelijk pakket. De onderlinge abonnementen die door aanbieders aangeboden zijn verschillend waardoor er voordelen en nadelen per pakket zijn. Hieronder zie je een tabel met daarin enkele voor- en nadelen van een alles in 1 abonnement in het algemeen bekeken.

Voordelen alles in 1 abonnementNadelen alles in 1 abonnement
Je betaalt 1 vast bedrag per maand Een alles in 1 pakket is voordeliger dan losse abonnementen Aanpassen van abonnementen is vaak zeer eenvoudigBij storingen heb je vaak geen beschikking over alle diensten die je afneemt

Goed om te weten

Ben je van plan om een alles in 1 abonnement voor internet, telefonie en televisie af te sluiten? Dan is het goed om een paar zaken te weten. Als je al klant bent bij een provider waarbij je deze diensten gecombineerd of los afneemt, dan is het in de eerste plaats noodzakelijk om te weten of je kunt overstappen. Controleer bij je huidige provider de einddatum van de contracten die je hebt om een overstap niet in de weg te zitten. Je kunt na de einddatum van een contract maandelijks het abonnement beëindigen en vaak wordt dit gedaan door je nieuwe provider.

Bekijk bij het aanvragen van een abonnement goed of het oude abonnement wordt opgezegd voor je of dat je dit zelf moet doen. Dat is bij sommige providers namelijk het geval. Verder is het belangrijk om te controleren wat de mogelijkheden zijn en of de provider die je wilt kiezen ook bij jou kan leveren. Dat kun je controleren aan de hand van een postcodecheck. Zo kun je zien of de providers die er beschikbaar zijn ook op jouw adres kunnen leveren en welke abonnementen zij kunnen aanbieden. Maak pas een keuze als je deze controle hebt uitgevoerd. Verder is het goed om te weten welke kosten je na een eventuele kortingsperiode betaalt en wat de eenmalige kosten voor een abonnement zijn.

Tips om geld te besparen

Geld besparen op een alles in 1 abonnement kan door een vergelijking te maken van het bestaande aanbod. Zet jouw wensen en behoeften op papier en vergelijk aan de hand van die punten de verschillende providers en de abonnementen die zij aanbieden. Kijk naar de snelheden die geleverd worden, het aantal televisiezenders en de voorwaarden die verbonden zijn aan de vaste telefonie. Wil je besparen, tel dan alle kosten voor een abonnement op die je over een heel jaar betaald inclusief de eenmalige kosten. Zo kun je de goedkoopste en beste keuze maken.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …