Alles in 1 instapsnelheid

Alles in 1 abonnementen worden in Nederland aangeboden door veel verschillende providers. Deze abonnementen bevatten internet, telefonie en televisie en worden aangeboden in verschillende vorm. De aanbieders van de pakketten leveren vaak verschillende abonnementen. De verschillen worden daarbij gemaakt in internetsnelheden die geleverd kunnen worden. Aan de hand van deze snelheden zijn de prijzen van de abonnementen bepaald. De basisabonnementen die worden aangeboden zijn allemaal voorzien van een zogenaamde instapsnelheid. De instapsnelheid is de minimale snelheid die geleverd kan worden voor een abonnement door een bepaalde provider.

Deze snelheden kunnen variëren per aanbieder tussen minimaal 20 Mbit per seconde en 100 Mbit per seconde in sommige gevallen. Wil je een hogere snelheid ontvangen, dan kun je dat aanvragen bij de provider tegen een extra vergoeding per maand. Dat geldt ook voor andere extra’s die je kunt gebruiken. Hieronder lees je meer over instapsnelheden van alles in 1 abonnementen, de prijzen die gevraagd worden voor dergelijke abonnementen, waar je op moet letten bij een aanvraag, welke voor- en nadelen een instapsnelheid heeft en hoe je geld kunt besparen.

Prijsoverzicht

Alles in 1 abonnementen bevatten internet, telefonie en televisie. Elke aanbieder heeft een zogenaamd basisabonnement met een instapsnelheid voor de internetverbinding, een vast aantal televisiezenders en vaste telefonie zonder extra’s. De instapsnelheden zijn verschillende per aanbieder, net als het aanbod van televisiezenders. In de onderstaande tabel zie je een weergave van meerdere providers en de alles in 1 abonnementen met een instapsnelheid die zij bieden.


KortingsperiodePrijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5064 zenders50 Mbps
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-80 zenders50 Mbps
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-80 zenders100 Mbps
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-80 zenders100 Mbps
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5065 zenders50 Mbps
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-60 zenders50 Mbps
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-34 zenders20 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4560 zenders50 Mbps
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-43 zenders50 Mbps
Solcon€ 60,7570 zenders50 Mbps
Caiway€ 52,-70 zenders75 Mbps
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 zenders50 Mbps

De instapsnelheden zijn de minimale snelheid die geleverd kan worden door een provider. Zoals te zien is in de tabel is dat in het geval van Tele2 een instapsnelheid van maximaal 20 Mbit per seconde terwijl het bij Online.nl en Budget mogelijk is om minimaal 100 Mbit per seconde te gebruiken. Deze verschillen komen door de verschillende wijzen waarop een abonnement aangeboden kan worden. Internet kan geleverd worden via een telefoonlijn, een kabel of via glasvezel. De prijzen die getoond worden zijn de basisprijzen met, in de meeste gevallen, een aanbieding waarbij de eerste maanden goedkoper zijn.

De abonnementen met een basissnelheid kunnen wel verder uitgebreid worden. Als het gewenst is kan er voor een hogere snelheid worden gekozen, al zul je dan niet meer te maken hebben met een instapsnelheid. Het is ok mogelijk om extra zenders, zenderpakketten of bijvoorbeeld onbeperkte telefonie naar vaste en mobiele telefoonnummers te nemen. Voor al deze uitbreidingen op de bestaande diensten betaal je een bepaald bedrag per maand. Verder worden er vaak door providers voor het aanvragen nog eenmalige kosten gerekend. Deze eenmalige kosten zijn niet meegenomen in het bovenstaande prijsoverzicht.

Voor- en nadelen

Een instapsnelheid van een alles in 1 abonnement is een ideale snelheid om te gebruiken voor de dagelijkse bezigheden zoals surfen, e-mailen en af en toe iets downloaden. Toch zijn er verschillende voordelen en ook nadelen te benoemen die verbonden zijn aan een instapsnelheid. In de onderstaande tabel zie je enkele voor- en nadelen van deze snelheid.

Voordelen alles in 1 instapsnelheidNadelen alles in 1 instapsnelheid
Een abonnement met een instapsnelheid is vaak zeer aantrekkelijk geprijsd De snelheid is voldoende voor het grootste deel van de gebruikersMinder geschikt voor fanatiek gamen De daadwerkelijke snelheid ligt vaak lager dan aangeboden

Goed om te weten

Wil je kiezen voor een abonnement met een instapsnelheid? Dan is het goed om een aantal zaken te weten. Met betrekking tot de snelheid zelf is het goed om te weten dat de snelheid die aangeboden wordt niet altijd de daadwerkelijke snelheid is die geleverd kan worden. Kies je voor een abonnement met een basissnelheid van maximaal 50 Mbit per seconde, dan kan het ook zijn dat er maar 20 Mbit geleverd kan worden op jouw adres. Onderzoek daarom vooraf wat de maximale snelheid is die met een dergelijk abonnement geleverd kan worden op jouw adres.

Dat doe je door het uitvoeren van een postcodecheck waarmee je ook kunt kijken of een aanbieder met een abonnement beschikbaar is op het adres waar je de aanvraag voor wilt doen. Belangrijk is ook dat je de mogelijkheid hebt om over te stappen. Ben je klant bij een andere aanbieder, controleer dan de contractdatum van je bestaande abonnement om te onderzoeken of je kunt overstappen. Het opzeggen van de huidige provider kan in veel gevallen gedaan worden door een nieuwe aanbieder maar moet soms nog wel zelf gedaan worden. Houdt hier dus ook rekening mee bij het aanvragen van een pakket voor alles in 1.

Tips om geld te besparen

Abonnementen voor televisie, telefonie en internet met een instapsnelheid, zijn over het algemeen de goedkoopste abonnementen die aangeboden worden door providers. Het is goed om onderzoek te doen voordat je een aanvraag doet. Je kunt namelijk besparen op de kosten die je maandelijks en eventueel eenmalig zult betalen door een vergelijking te maken van de mogelijkheden die er zijn. Zet daarom de wensen die je hebt op een rij en ga aan de hand van die criteria op zoek naar een geschikt abonnement. Maak een vergelijking van de prijzen die gevraagd worden, aanbiedingen, de instapsnelheden, de mogelijkheden met betrekking tot televisie en vaste telefonie. Om de goedkoopste aanbieder te kiezen tel je alle kosten voor een heel jaar bij elkaar op inclusief de eenmalige kosten. Aan de hand van die uitkomsten maak je de beste vergelijking.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …