Alles in 1 goedkoopste

Met een alles in 1 abonnement kun je gebruik maken van internet, telefonie en televisie. In Nederland zijn er veel verschillende providers die alles in 1 abonnementen aanbieden voor particulieren en bedrijven. Als consument wil je graag gebruik kunnen maken van een hoge internetsnelheid, veel televisiezenders kunnen bekijken en gebruik maken van vaste telefonie. Daar komt uiteraard bij dat je als consument ook graag de laagst mogelijke prijs wilt betalen voor een alles in 1 abonnement. De vraag is dus welk pakket het goedkoopste is en welke keuze je het best kunt maken voor een alles in 1 pakket.

We vertellen je daarom meer over de verschillende aanbieders die er zijn, de prijzen die gevraagd worden voor basisabonnementen en wat de voor- en nadelen zijn van een goedkoop internetabonnement met televisie en vaste telefonie. Verder kom je te weten welke zaken je in je achterhoofd moet houden bij het uitzoeken van een nieuw alles in 1 abonnement. Omdat je op zoek bent naar de goedkoopste aanbieder met het goedkoopste abonnement, krijg je van ons tot slot ook nog enkele tips om te besparen op het pakket dat je gaat uitzoeken.

Prijsoverzicht

Alles in 1 abonnementen waarbij internet, telefonie en televisie gecombineerd worden aangeboden voor een vast bedrag per maand, worden door verschillende aanbieders aangeboden. De partijen die hiervoor op de markt actief zijn kunnen de diensten onder andere aanbieden via de telefoonlijn, de kabel of via een glasvezelaansluiting. Tussen de bedrijven zijn grote verschillen te ontdekken in prijs, snelheden voor de internetverbinding, aantal televisiezenders, vaste telefonie en extra’s. Standaard bieden alle providers een basisabonnement aan. Dat zijn abonnementen waarbij je een vast aantal televisiezenders ontvangt, vaste telefonie en een internetsnelheid die minimaal geleverd kan worden door de provider. In de onderstaande tabel zie je een prijsoverzicht van verschillende alles in 1 abonnementen.


KortingsperiodePrijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
T-Mobile3 maanden € 32,50€ 47,5064 zenders50 Mbps
Ziggo3 maanden € 39,95€ 54,-80 zenders25 Mbps
Online.nl3 maanden € 32,50€ 50,-80 zenders100 Mbps
Budget8 maanden € 35,-€ 45,-80 zenders100 Mbps
KPN6 maanden € 35,-€ 52,5065 zenders50 Mbps
XS4ALL4 maanden € 33,50€ 67,-60 zenders50 Mbps
Tele26 maanden € 31,-€ 35,-34 zenders20 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 50,4560 zenders50 Mbps
Youfone6 maanden € 25,-€ 45,-43 zenders50 Mbps
Solcon€ 60,7570 zenders50 Mbps
Caiway€ 52,-70 zenders75 Mbps
Delta6 maanden € 31,50€ 55,5050 zenders50 Mbps

De abonnementen die hier getoond worden zijn alles in 1 pakketten waarbij je de minimale internetsnelheid en het minimale aantal zenders ontvangt die door een partij geboden worden. In veel gevallen kun je gebruik maken van een periode waarbij je de eerste maanden korting krijgt op het maandelijkse bedrag dat je betaalt. Na die periode ga je de gebruikelijke prijs voor het abonnement betalen. Wil je weten bij welke provider je het goedkoopst uit bent? Maak dan een vergelijking van de verschillende aanbieders aan de hand van jouw postcode en adres.

Bekijk per abonnement de totale kosten die je betaald over het eerste jaar om te ontdekken welk abonnement het goedkoopst is. Dat doe je door de maandelijkse kosten met korting, de gebruikelijke maandelijkse kosten die je daarna betaald en de bijkomende kosten voor bijvoorbeeld het aansluiten gezien over een heel jaar bij elkaar op te tellen. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om gebruik te maken van extra diensten zoals bijvoorbeeld zenderpakketten, onbeperkte telefonie of een hogere internetsnelheid. Daardoor worden de maandelijkse kosten wel een stuk hoger waardoor je minder goedkoop uit bent.

Voor- en nadelen

De keuze maken voor een goedkoop alles in 1 abonnement kan voor- en nadelen hebben. Voor het gemak hebben we enkele van deze voordelen en nadelen voor je benoemd in de onderstaande tabel.

Voordelen goedkoopste alles in 1Nadelen goedkoopste alles in 1
Je betaalt de laagste prijs voor een abonnement Het gemak van alle aanbieders bij 1 provider, met 1 vast maandbedrag Geen bijkomende kostenDe internetsnelheid is lager dan bij abonnementen waar je meer voor betaalt Goedkoop betekent niet altijd dat de kwaliteit die geleverd is ook goed is

Goed om te weten

Het beste alles in 1 pakket met de laagste prijs kun je vinden door aan de hand van jouw wensen en behoeften op zoek te gaan. Voordat je daarmee kunt beginnen is het belangrijk om te weten of je ook over kunt stappen. Ga bij je huidige provider na of het mogelijk is om jouw huidige abonnement te beëindigen. Dat doe je door de einddatum van jouw contract bij de provider op te vragen. Als de contractdatum verstreken is, heb je de mogelijkheid om maandelijks het abonnement te laten ontbinden. Dit zal dan gebeuren door de nieuwe provider in de meeste gevallen.

Een ander punt van aandacht waar je rekening mee moet houden is de beschikbaarheid van een provider. Niet elke provider kan overal in Nederland zijn diensten leveren. Om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn maak je daarom een vergelijking en voer je een controle uit aan de hand van jouw postcode en adres. Daarmee is het mogelijk om te bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn op jouw adres. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en maak je geen keuze voor een provider die niet bij jou kan leveren.

Tips om geld te besparen

Uiteraard ben je op zoek naar de goedkoopste aanbieder van internet, telefonie en televisie. Om extra te besparen en om zeker te zijn dat je ook uitkomt bij de goedkoopste aanbieder, geven we je enkele tips. Kijk goed naar de voorwaarden en de kosten voor abonnementen die met korting worden aangeboden. Bereken de prijs voor het eerste jaar dat je betaald door de maandelijkse kosten met korting, de vaste kosten daarna en de aansluitkosten bij elkaar op te tellen. Maak vervolgens een vergelijking van de providers die je hebt uitgekozen aan de hand van deze kosten. Op die manier kun je ontdekken welke provider het goedkoopst is en waar je het meest zult besparen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …