Alles in 1 glasvezel

Alles in 1 abonnementen voor internet, telefonie en televisie worden aangeboden door verschillende providers. Er zijn verschillende manieren waarop deze diensten aangeboden kunnen worden. Dat kan via de telefoonlijn, via de kabel of via een glasvezelaansluiting. Voor glasvezelabonnementen zijn er verschillende aanbieders die voornamelijk pakketten aan kunnen bieden met snelheden oplopend tot wel 1000 Mbit per seconde. Daarnaast kun je via een dergelijk abonnement gebruik maken van televisie waarbij de zenders in haarscherpe kwaliteit worden uitgezonden en heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van vaste telefonie.

De kosten die je betaald voor een alles in 1 glasvezelabonnement zijn afhankelijk van een aantal factoren. De prijzen verschillen per aanbieder en per abonnement dat je afneemt. De verschillen in abonnementen zitten vaak in de snelheden die geleverd kunnen worden, maar ook in zaken zoals extra televisiezenders of kosten voor bijvoorbeeld onbeperkt bellen naar vaste en mobiele telefoonnummers met een vaste lijn. Je leest hier meer over de verschillende mogelijkheden die er zijn, over de kosten die je kwijt bent aan een glasvezelabonnement, wat de voordelen en ook de nadelen van glasvezel zijn, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen.

Prijsoverzicht

Glasvezelabonnementen worden in Nederland aangeboden door verschillende providers. Deze providers bieden vaak abonnementen aan die van elkaar verschillen in snelheden die geleverd kunnen worden. Basisabonnementen zijn vaak pakketten met een snelheid van rond de 50 Mbit per seconde. Bij de abonnementen ontvang je ook digitale televisie met een bepaald aantal zenders en kan er gebruik gemaakt worden van vaste telefonie. In de onderstaande tabel is een vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders van glasvezel alles in 1 abonnementen.


KortingsperiodePrijs per maandInternetsnelheid
T-Mobile Fast3 maanden € 37,50€ 52,50100 Mbps
Online.nl Glas3 maanden € 35,-€ 52,50100 Mbps
KPN Hussel6 maanden € 35,-€ 57,50100 Mbps
XS4ALL Smart4 maanden € 36,-€ 72,-100 Mbps
Oxxio6 maanden € 40,45€ 57,45100 Mbps
Youfone6 maanden € 26,-€ 46,-100 Mbps
Solcon Start€ 60,75100 Mbps
Caiway Voordelig€ 52,-75 Mbps

De abonnementen en prijzen die hierboven getoond worden zijn vergelijkingen van abonnementen waarbij de provider een internetsnelheid kan leveren tot 100 Mbit per seconde. Enkele aanbieders kunnen ook abonnementen aanbieden met een snelheid van 50 Mbit per seconde, maar omdat niet iedereen dit kan is er gekozen voor de snelheid van rond de 100 Mbit per seconde. De prijzen zijn inclusief de kosten voor internet, telefonie en televisie. Bij alle providers is het mogelijk om te kiezen voor abonnementen met een hogere snelheid. De snelheden kunnen dan oplopen tot 200, 500 of zelfs 1000 Mbit per seconde.

Wil je gebruik maken van een hogere internetsnelheid bij jouw glasvezel alles in 1 abonnement, dan betaal je hiervoor wel maandelijks extra kosten. Hetzelfde geldt voor wanneer je gebruik wilt maken van extra zenderpakketten voor de televisie of als je gebruik wilt maken van onbeperkte telefonie naar bijvoorbeeld vaste en mobiele telefoonnummers. De kosten die je in veel gevallen éénmalig betaald voor het aansluiten van een abonnement zijn niet meegerekend in de tabel. Om de best mogelijke keuze te maken voor een glasvezel abonnement, kun je een vergelijking maken van de verschillende aanbieders en abonnementen die er aangeboden worden.

Voor- en nadelen

Een alles in 1 glasvezel abonnement heeft verschillende voor- en nadelen. Kijkend naar de afzonderlijke abonnementen is het interessant om gebruik te kunnen maken van een hoge internetsnelheid, maar is het nadelig dat je daarvoor een hoog bedrag per maand moet betalen. In het algemeen genomen zijn er ook voordelen en nadelen aan glasvezelabonnementen verbonden. Een aantal van deze punten hebben we opgetekend in de onderstaande tabel.

Voordelen alles in 1 glasvezelNadelen alles in 1 glasvezel
De mogelijkheid om te kiezen voor abonnementen met een snelheid tot maximaal 1000 Mbit per seconde Alle diensten gecombineerd bij 1 provider 1 vast bedrag per maand betalen voor de beste kwaliteitBij storingen werken vaak alle diensten niet meer Glasvezelabonnementen zijn alleen beschikbaar als de woning daarvoor ook een aansluiting heeft

Goed om te weten

Voordat je een aanvraag doet voor een alles in 1 abonnement via een glasvezelaansluiting, is het goed om een paar dingen te weten. Uiteraard is het in de eerste plaats belangrijk dat de woning waar je een aanvraag voor wilt doen ook beschikt over een glasvezelaansluiting. Alleen dan is het mogelijk om een dergelijk abonnement aan te vragen. Om er zeker van te zijn dat de leverancier waar je voor kiest ook bij jou kan leveren, kun je het best online een postcodecheck uitvoeren. Aan de hand van jouw adres kun je dan kijken of het mogelijk is om een bepaalde provider te benaderen voor het afnemen van een alles in 1 abonnement via glasvezel.

Een ander belangrijk gegeven is het contract bij je huidige provider. Vraag je een nieuw abonnement aan voor een woning waar nog geen aansluiting is, dan hoef je hier niet over na te denken. Wil je overstappen vanaf een andere provider, controleer dan eerst de einddatum van het contract bij jouw huidige provider. Zodra deze einddatum geweest is, kun je maandelijks overstappen naar een andere partij. Als dat niet het geval is, dan is overstappen vaak alleen mogelijk door het betalen van een boete. In veel gevallen wordt je huidige abonnement opgezegd door de nieuwe provider, maar controleer dit wel goed. In sommige gevallen is het namelijk noodzakelijk dat je dat zelf regelt.

Tips om geld te besparen

Wil je besparen op een alles in 1 abonnement via glasvezel, dan kun je dat doen door gebruik te maken van de ze tips. Maak altijd een vergelijking van de verschillende aanbieders en abonnementen die er zijn. Bekijk de snelheden, de voorwaarden voor telefonie, het aantal zenders voor televisie en uiteraard de maandelijkse kosten. Kun je gebruik maken van een kortingsperiode waarbij je de eerste maanden minder betaalt? Dan kun je op die manier vaak flink besparen op de vaste lasten.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …