Alles in 1 glasvezel KPN

Wanneer je een nieuw alles in 1 pakket uit gaat zoeken, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende providers die allemaal verschillende abonnementen aanbieden. Een erg populaire provider die alles in 1 pakketten met glasvezel aanbiedt, is KPN. Volgens de Consumentenbond is KPN Glasvezel zelfs de beste keuze die er is. Lees dus snel verder om te kijken wat je opties zijn bij een alles in 1 pakket van KPN met glasvezel.

Prijsoverzicht

KPN heeft verschillende snelheden internet waar je uit kunt kiezen. Deze variëren van de 50 MB/s tot de 500 MB/s. In principe is een snelheid van 50 MB/s ruim voldoende wanneer je met een of twee mensen in een huis woont en normaal gebruik maakt van het internet. Hogere snelheden zijn geschikt voor zwaarder gebruik, bijvoorbeeld wanneer je veel moet downloaden of veel kijkt naar Netflix of Videoland. Verder is het altijd mogelijk om live televisie te pauzeren en op te nemen.


Maandelijkse prijsJaarlijkse prijs
50 MB/s€54,50€574,-
100 MB/s€59,50€604,-
200 MB/s€62,-€619,-
500 MB/s€67,-€649,-

De eerste zes maanden van je abonnement krijg je een korting op het bedrag dat je per maand moet betalen. Hoe groot deze korting is, verschilt per pakket. De maandelijkse prijs die in de tabel hierboven wordt genoemd, is zonder deze korting. Daarom wordt er ook nog altijd de jaarlijkse prijs bij genoemd. Zo weet je precies wat je in een jaar kwijt bent en hoeveel korting je dus krijgt. Daarnaast krijg je bij aanschaf van een alles in 1 pakket van KPN met glasvezel ook nog een gratis beveiligingspakket erbij. Hiermee kun je met een gerust hart surfen op het internet, winkelen of bankzaken doen zonder dat je je zorgen moet maken om spyware of om virussen. Ook wordt het pakket gratis bij je geïnstalleerd door een monteur. Zo weet je zeker dat alles goed in ingesteld en kun je meteen genieten van je nieuwe abonnement.

Naast internet zit er natuurlijk ook nog televisie en telefonie in je alles in 1 pakket. Deze is bij alle vier de pakketten hetzelfde. Zo krijg je toegang tot 82 verschillende zenders. Hiervan zijn er maar liefst 61 beschikbaar in HD kwaliteit. Verder kun je bellen voor €0,14 per minuut. Dit geldt voor wanneer je naar een vast nummer belt en naar een mobiel nummer. Daarnaast moet je ook een starttarief betalen van €0,14. Je kunt je pakket wel nog altijd uitbreiden met extra’s. Zo kun je bijvoorbeeld een Spotify Premium account nemen voor maar €8,99 per maand of extra zenders kopen.

Voordelen KPN alles in 1 met glasvezelNadelen KPN alles in 1 met glasvezel
Het voordeel van KPN alles in 1 met glasvezel is dat het supersnel internet is dat erg stabiel en betrouwbaar is. Door de komst van glasvezel is het mogelijk om met meerdere apparaten tegelijk intensief gebruik te maken van het internet zonder dat dit een invloed heeft op de snelheid of kwaliteit. Daarnaast is het ongeveer net zo duur als een andere vorm van internet.Het grote nadeel van glasvezel is dat het nog niet overal in Nederland beschikbaar is. Het is simpelweg nog niet overal aangelegd en daardoor ook niet voor iedereen een mogelijkheid. Je kunt er ook niet zelf voor kiezen om glasvezel aan te leggen, want de gemeente bepaalt hierover. Wel kan het zo zijn dat jij de kosten hiervan moet betalen als je ervoor kiest dat jij glasvezel op jouw adres wilt hebben. Dit kost ongeveer rond de €1000,-.

Goed om te weten

Je kunt kiezen voor twee soorten abonnementen: eentje die voor twaalf maanden geldt en eentje die je maandelijks op kunt zeggen. Het fijne van maandelijks opzeggen is dat je er niet aan vast zit. Op deze manier kun je een abonnement uittesten om te kijken of het wel goed bij je past. Hier komt echter wel bij kijken dat je €3,- extra per maand betaalt. Let er ook op dat het abonnement dat je afsluit voor twaalf maanden, je na die tijd ook maandelijks op kunt zeggen.

KPN heeft ook een alles in 1 pakket met een internetsnelheid van 1 GB/s. Dit is echter wel alleen bij zakelijke glasvezel. De downloadsnelheid is dan 1 GB/s. De upload snelheid is iets minder, namelijk 500 MB/s. Daarnaast is 1 Gigabit nog niet op elke plek in Nederland beschikbaar, dus het kan zo zijn dat dit niet mogelijk is voor jouw bedrijf. Op de website van KPN kun je uiteraard checken of zakelijk glasvezel wel voor jou beschikbaar is.

KPN Hussel

Een alles in 1 pakket van KPN heet KPN Hussel. Je kunt namelijk je eigen pakket samenstellen, oftewel in elkaar husselen. Dit is erg handig omdat je niet meer hoeft te kiezen uit een standaard pakket, maar hem helemaal op maat kunt laten maken en de inhoud zelf kan bepalen. Gebruik je geen vaste telefoon meer en wil je alleen internet en televisie? Dat is geen probleem. Je kunt ook kiezen voor extra entertainment pakketten om je pakket helemaal naar wens te maken.

Tips om geld te besparen

De beste tip om geld te besparen is door verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Bedenk van tevoren ook goed wat je allemaal in je abonnement wilt hebben. Anders ga je een heel uitgebreid pakket kopen terwijl je hier niet optimaal gebruik van maakt. Welke snelheid internet heb je nodig? Wanneer je alleen of met twee personen woont, heb je over het algemeen een lagere snelheid nodig dan wanneer er meerdere mensen in je huis wonen. Het is dan zonde van je geld om een heel duur abonnement te kopen met supersnel internet, terwijl iets minder snel internet ook prima voor je is. Glasvezel is namelijk altijd goed van kwaliteit en snel. Vergelijk dus verschillende abonnementen met elkaar zodat je zeker weet dat je de beste prijs betaalt.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …