Alles in 1 glasvezel Caiway

Alles in 1 abonnementen bestaan uit diensten als internet, telefonie en televisie die worden aangeboden door 1 provider. Deze abonnementen worden door verschillende providers aangeboden en kunnen op verschillende wijzen geleverd worden. Zo kun je een alles in 1 abonnement nemen via de telefoonlijn, via de kabel of via een glasvezelaansluiting. Dat laatste is onder andere mogelijk bij de provider Caiway. Caiway is een Nederlandse aanbieder van internet, telefonie en televisie. De diensten die door de provider worden aangeboden, worden geleverd via een glasvezelverbinding. Via de glasvezelabonnementen van Caiway heb je als gebruiker de mogelijkheid om digitale televisie te ontvangen in haarscherpe kwaliteit.

De internetsnelheden die geleverd worden kunnen variëren van 75 Mbit per seconde tot en met maar liefst 600 Mbit per seconde en er kan gebruik gemaakt worden van vaste telefonie. De abonnementen van Caiway die hiervoor aangeboden worden hebben elk een vaste prijs per maand en kunnen alleen geleverd worden op een glasvezelaansluiting. De prijzen voor de pakketten worden bepaald door de soort diensten en hun eigenschappen die je wilt afnemen. Je leest hier meer over de glasvezelabonnementen van Caiway, over de prijzen van de pakketten, wat de voor- en nadelen van een alles in 1 glasvezelabonnement van Caiway zijn, waar je op moet letten en hoe je kunt besparen.

Prijsoverzicht

Caiway biedt drie verschillende glasvezelabonnementen aan waarin internet, telefonie en televisie gecombineerd worden voor een vast bedrag per maand. In de basis hebben deze abonnementen dezelfde eigenschappen, met als groot verschil de snelheid van de internetverbinding. In de onderstaande tabel is een overzicht te vinden met de verschillende abonnementen, de maximale internetsnelheid die geleverd kan worden en het aantal televisiezenders dat in het abonnement is inbegrepen.


Prijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
Caiway Voordelig€ 52,-70 zenders75 Mbps
Caiway Slim€ 64,-70 zenders250 Mbps
Caiway Snel€ 76,-70 zenders600 Mbps

De abonnementen hebben een verschillende internetsnelheid die geleverd kan worden. Met het Caiway Voordelig alles in 1 glasvezelpakket, kun je gebruik maken van een internetsnelheid tot 75 Mbit per seconde. Dat is een goede snelheid voor dagelijks gebruik zoals surfen op het internet, e-mailen, online filmpjes bekijken en af en toe iets downloaden. Wil je meer snelheid kunnen benutten voor bijvoorbeeld het streamen van video’s, dan is het Caiway Slim abonnement met een snelheid van maximaal 250 Mbit per seconde een stuk aantrekkelijker. Het Caiway Snel abonnement is vooral aantrekkelijk als je van online gamen houdt of als je een snelle verbinding nodig hebt om thuis te kunnen werken.

Deze genoemde abonnementen hebben allemaal standaard een vast aantal televisiezenders inbegrepen bij de maandelijkse kosten. Je ontvangt een digitale ontvanger voor de televisie en kunt ervoor kiezen om een tweede ontvanger aan te vragen. In het geval van het Caiway voordelig abonnement zullen er voor de tweede ontvanger dan maandelijkse kosten gerekend worden. Verder heb je de mogelijkheid om tegen een extra vergoeding te kiezen uit verschillende zenderpakketten voor bijvoorbeeld films, sportzenders of kinderzenders. Wil je gebruik maken van onbeperkte telefonie naar vaste en mobiele telefoonnummers? Dan kan dat ook voor een vast bedrag per maand. Deze optie is vaak voordelig als je veel gebruik maakt van de vaste telefoonlijn.

Voor- en nadelen

Een alles in 1 glasvezel abonnement van Caiway heeft verschillende voor- en nadelen. Kijkend naar de afzonderlijke abonnementen is het interessant om gebruik te kunnen maken van een hoge internetsnelheid, maar is het nadelig dat je daarvoor een hoog bedrag per maand moet betalen. Als we het hebben over de alles in 1 glasvezelabonnementen van Caiway in het algemeen, dan zijn er ook verschillende voor- en nadelen te bedenken. Deze worden getoond in de onderstaande tabel.

Voordelen alles in 1 glasvezel CaiwayNadelen alles in 1 glasvezel Caiway
De mogelijkheid om te kiezen voor abonnementen met een snelheid tot maximaal 600 Mbit per seconde Alle diensten gecombineerd bij 1 provider 1 vast bedrag per maand betalen voor de beste kwaliteitBij storingen werken vaak alle diensten niet meer De diensten van Caiway zijn alleen in bepaalde plaatsen verkrijgbaar

Goed om te weten

Wil je een aanvraag doen voor een alles in 1 glasvezelabonnement van Caiway, dan is het goed om een paar dingen te weten. In eerste instantie is het goed om te weten of je überhaupt de mogelijkheid hebt om over te stappen. Voordat je een overstap kunt realiseren, moet het huidige contract bij jouw provider namelijk stopgezet worden. Dit is pas mogelijk op het moment dat het contract dat je hebt afgesloten is afgelopen. Wil je eerder overstappen voor de einddatum van het bestaande contract, dan kan dat vaak alleen door een boete te betalen. Je kunt de einddatum van jouw abonnement online bekijken bij je huidige provider.

Is de einddatum al geweest of is deze bekend, dan kun je vanaf dat moment maandelijks een overstap maken naar een alles in 1 glasvezelpakket van Caiway. In tegenstelling tot de meeste andere providers wordt jouw huidige abonnement niet opgezegd door Caiway. Dit moet je zelf doen door contact op te nemen met jouw leverancier van internet, telefonie en televisie. Om er zeker van te zijn dat je ook een alles in 1 abonnement van Caiway kunt aanvragen, is het verstandig om een postcodecheck te doen. Je kunt dan aan de hand van jouw adres controleren of het mogelijk is om een glasvezelabonnement van Caiway aan te vragen.

Tips om geld te besparen

Voor de aanvraag van een alles in 1 pakket bij Caiway hoef je niet veel te regelen. Je kunt online de aanvraag doen en moet nog wel zelf jouw huidige abonnement stopzetten. Als je wilt besparen op de kosten die je maandelijks gaat maken, dan kan dat door gebruik te maken van de volgende tips. Maak een vergelijking van de abonnementen die door Caiway aangeboden worden en kijk ook naar andere alles in 1 glasvezelabonnementen bij verschillende providers. Vergelijk de diensten, de prijzen en de totale kosten die je maakt over een heel jaar met elkaar om een goede keuze te maken en te besparen.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …