Alles in 1 glasvezel

Steeds meer mensen kiezen voor glasvezel. Deze manier van internetten is relatief nog redelijk nieuw. Het bestaat namelijk nog niet heel lang en is daarom ook niet mogelijk op elk adres. De meeste providers bieden alles in 1 pakketten met glasvezel aan. Een alles in 1 pakket is erg handig omdat het veel voordeliger is dan wanneer je alles los regelt. Daarnaast is het veel overzichtelijker omdat je alles op één factuur bij elkaar hebt en alles bij dezelfde provider hebt geregeld. Lees snel verder om te kijken naar verschillende alles in 1 pakketten met glasvezel.

Prijsoverzicht

Er zijn veel providers die glasvezel aanbieden omdat het steeds populairder wordt onder de consumenten. Het is namelijk betrouwbaar en zorgt voor een hele stabiele internetverbinding. Daarnaast is het bewezen dat er bij glasvezel minder vaak een storing voorkomt dan bij een kabelverbinding. Je zou misschien denken dat door al deze voordelen glasvezel een stuk duurder is, maar dat valt ook reuze mee. Bekende providers die glasvezel internet aanbieden zijn KPN en XS4ALL. Deze twee worden door hun klanten ook als beste beoordeeld en zijn daarom heel populair.


Prijs per maandPrijs per jaar
Youfone€57,-€534,-
Budget alles in 1€52,50€567,-
KPN€54,50€574,-
Oxxio€50,45€575,40
T-Mobile€47,50€592,50
XS4ALL€67,-€670,-

In de tabel hierboven worden over het algemeen de goedkoopste alles in 1 pakketten van de providers genoemd. Meestal heb je dan een internetsnelheid van 50 Mb/s. Dit is snel genoeg voor meerdere mensen om tegelijkertijd gebruik te maken van de internetverbinding zonder dat deze gaat haperen of slomer wordt. Het fijne aan glasvezel is dat de upload snelheid altijd hetzelfde is als de downloadsnelheid. Dit is namelijk niet het geval bij andere vormen van internet. Hoe hoger de prijs wordt, hoe sneller de internetverbinding wordt. Dit is fijn wanneer je met meerdere apparaten tegelijk intensief gebruik wilt maken van het internet. Zo is het bijvoorbeeld geen probleem om grote bestanden te downloaden en ondertussen te kijken naar een film of serie op Netflix.

Daarnaast zit er in je alles in 1 pakket natuurlijk ook televisie en telefonie. Bij de meeste providers heb je dan tussen de zestig en de tachtig zenders waar je uit kunt kiezen. Een groot deel van deze zenders zijn dan ook beschikbaar in HD kwaliteit. Verder kun je je pakket nog altijd uitbreiden met extra zenders. Hoe duurder je pakket is, hoe meer zenders je meestal hebt. Doordat vast bellen steeds minder populair wordt, betaal je hier maandelijks een klein bedrag voor. Per minuut dat je belt, betaal je meestal tussen de €0,10 en 0,14. Deze kosten blijven hetzelfde, ongeacht de prijs van je pakket.

Voordelen glasvezelNadelen glasvezel
Het voordeel van glasvezel is dat het het snelste internet is dat je maar kunt krijgen. Dit komt doordat de data verstuurd wordt via lichtsignalen. Deze zijn een stuk sneller dan de stroomsignalen van een dsl of een kabelverbinding. Daarnaast is de downloadsnelheid even snel als de upload snelheid waardoor je net zo snel iets kunt versturen als downloaden. Bij andere internetmogelijkheden is de upload snelheid een stuk trager dan de downloadsnelheid.Het grootste nadeel van glasvezel is simpelweg dat het niet overal beschikbaar is. Daarnaast is het vrij duur om ergens aan te laten leggen en kan het zo zijn dat de huishoudens opdraaien voor de kosten om het aan te laten leggen. In de meeste steden en dorpen is het wel beschikbaar, maar zodra je naar de rand van het dorp gaat of ergens achteraf woont, wordt de kans steeds groter dat je geen toegang hebt tot glasvezel internet.
Glasvezel is ook geschikt voor zakelijk gebruik en is zelfs heel handig voor bedrijven. Het is namelijk geschikt om grote bestanden te moeten versturen terwijl er meerdere mensen gebruik maken van het internet. De snelheid wordt er namelijk niet minder van en je hebt altijd razendsnel internet. Daarnaast kun je ook heel goed een videoconferentie mee voeren van goede kwaliteit.Zakelijk glasvezel is een stuk durder dan normaal glasvezel. Als je zakelijke glasvezel wilt hebben, is dit wel meer geschikt voor grotere bedrijven. Wanneer je onder de tien computers of apparaten hebt, is het een beetje overbodig. Je betaalt dan onnodig meer geld, terwijl normale glasvezel ook voldoende zal zijn.

Goed om te weten

Bij de meeste providers krijg je een flinke korting of een leuke gadget cadeau wanneer je een nieuw alles in 1 pakket koopt. Je kunt dan vaak kiezen tussen een cadeau of een korting waarbij je de eerste paar maanden minder betaalt. Dit is natuurlijk erg fijn, maar meestal staat het bedrag met de korting in het groot afgebeeld en staat eronder in het klein wat je uiteindelijk gaat betalen. Let hier dus goed op wanneer je een nieuw abonnement uit gaat zoeken. Wat je ook kunt doen, is kijken naar de jaarprijs. Die staat er namelijk ook altijd bij en dit is dus de prijs die je in een jaar tijd kwijt bent aan je alles in 1 pakket. Zo weet je precies hoeveel je precies moet gaan betalen bij een bepaald pakket.

Tips om geld te besparen

Je kunt heel eenvoudig geld besparen door verschillende alles in 1 pakketten met elkaar te vergelijken. Sommige mensen kiezen namelijk voor het eerste pakket dat ze zien dat hen bevalt. Dat kan natuurlijk ook, zeker wanneer het een goede deal is. Maar wanneer je verschillende pakketten en providers op een rijtje zet, is de kans aanwezig dat je toch nog een betere deal kunt scoren. Zo kunnen twee pakketten met dezelfde inhoud van prijs verschillen wanneer ze allebei van een andere provider zijn. Door goed te vergelijken kun je dus heel veel geld besparen per maand. Let er ook op dat je een abonnement kiest dat goed bij je past. Een uitgebreid pakket klinkt misschien heel leuk, maar wanneer je hier niet optimaal gebruik van maakt is het zonde van je geld omdat je hier vaak duurder mee uit bent.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …