Alles in 1 extra

Alles in 1 abonnementen worden door providers aangeboden in verschillende soorten. Standaard leveren alle providers een basisabonnement voor internet, telefonie en televisie. Bij deze abonnementen ontvang je een minimale snelheid voor internet, vaste telefonie en een bepaald aantal televisiezender. Als je meer mogelijkheden wilt kunnen benutten, zoals bijvoorbeeld een hogere internetsnelheid, dan kun je ook kiezen voor een alles in 1 extra abonnement. Dat zijn abonnementen waarbij je een hogere internetsnelheid kunt ontvangen en in sommige gevallen ook gebruik kunt maken van andere extra’s zoals bijvoorbeeld meer televisiezenders dan in het basisabonnement.

Om duidelijkheid te geven over de mogelijkheden lees je hier over de verschillende aanbieders van alles in 1 abonnementen en de mogelijkheden op het gebied van extra’s die er zijn. Je leest over de prijzen voor een extra abonnement, welke voor- en nadelen er aan een dergelijk pakket verbonden zijn, waar je op moet letten bij het maken van een keuze en je ontvangt enkele tips die van pas kunnen komen bij het uitkiezen van een abonnement zodat je kunt besparen op de kosten die je gaat maken.

Prijsoverzicht

Nagenoeg elke provider biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van een alles in 1 extra abonnement. Bij een dergelijk abonnement betaal je een hogere prijs dan voor het basisabonnement en in ruil daarvoor krijg je een hogere internetsnelheid. Afhankelijk van de provider kan het ook zijn dat je bijvoorbeeld extra zenders voor televisie kunt bekijken of bijvoorbeeld standaard gebruik kunt maken van onbeperkte telefonie. In de onderstaande tabel zie je een overzicht van enkele alles in 1 extra abonnementen.


Prijs per maandTelevisiezendersInternetsnelheid
Caiway Slim€ 64,-70 zenders250 Mbps
Delta 250€ 62,-50 zenders250 Mbps
KPN 200€ 60,-65 zenders200 Mbps
Online.nl Glas 200€ 60,-60 zenders200 Mbps
Oxxio 200€ 63,4560 zenders200 Mbps
Solcon Compleet€ 65,7570 zenders200 Mbps
Tele2 Plus€ 51,-69 zenders100 Mbps
Xs4All Plus€ 82,-60 zenders200 Mbps
Youfone 100€ 46,-43 zenders200 Mbps
Ziggo Complete€ 69,-80 zenders250 Mbps

De prijzen die in de tabel getoond worden zijn de prijzen die je gewoonlijk gezien betaald voor de abonnementen. De verschillen in prijzen worden voornamelijk veroorzaakt door de verschillende snelheden van de internetverbinding die geleverd kan worden. Vaak wordt er door de providers een aanbieding gegeven waarbij je in de eerste maanden bijvoorbeeld tegen een lager tarief het abonnement kunt afnemen waardoor je goedkoper uit bent. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van extra’s zoals zenderpakketten en onbeperkte telefonie. Hiervoor worden dan extra kosten in rekening gebracht boven op de eerdergenoemde prijzen.

Voor- en nadelen

Alles in 1 extra abonnementen zijn in verschillende opzichten aantrekkelijk om af te nemen. Ondanks dat zijn er voordelen en nadelen verbonden aan het gebruik van een dergelijk abonnement. Onderlinge verschillen tussen providers zijn er altijd en de keuze voor een bepaalde provider is persoonlijk. Zo kan het voor de ene persoon een voordeel zijn dat een abonnement zeer goedkoop is met een lage internetsnelheid, terwijl deze lage internetsnelheid juist voor een andere persoon nadelig kan worden ondervonden. De algemene voordelen en nadelen van een alles in 1 extra abonnement zijn hieronder weergegeven.

Voordelen alles in 1 extraNadelen alles in 1 extra
Snellere internetverbinding dan met een basisabonnement Vaak meer mogelijkheden met betrekking tot televisiezenders en extra zenderpakketten In veel gevallen de mogelijkheid om zelf een pakket samen te kunnen stellenDe kosten voor een alles in 1 extra abonnement zijn hoger dan voor een basisabonnement

Goed om te weten

Voordat je een alles in 1 extra abonnement gaat afsluiten, is het goed om te weten waar je op moet letten. De keuze voor een abonnement hangt niet alleen af van de prijs die je betaalt of van de internetsnelheid, er zijn meerder zaken om rekening mee te houden. Het is in de eerste plaats goed om te weten of je de mogelijkheid hebt om over te stappen. Kijk daarom bij jouw huidige provider naar de einddatum van het contract dat je op dit moment afneemt. Als deze einddatum is verstreken, dan kun je het abonnement vaak maandelijks opzeggen. Jouw oude abonnement wordt in veel gevallen dan opgezegd door de nieuwe provider.

Zit je nog binnen de looptijd van je contract, dan is opzeggen niet mogelijk of alleen als je een boete betaald. Een ander punt om rekening mee te houden is de beschikbaarheid van bepaalde providers. Maak een vergelijking en controleer aan de hand van jouw adres met een postcodecheck via internet welke abonnementen er beschikbaar zijn op jouw adres. Door dit te doen kom je niet voor verrassingen te staan en ben je ervan verzekerd dat je ook krijgt wat je besteld hebt. Verder is het goed om te weten welke voorwaarden er aan een abonnement verbonden zijn. Onderzoek of er extra kosten gerekend worden zoals aansluitkosten, bekijk de voorwaarden voor de duur van het contract en controleer alle mogelijkheden en diensten die geleverd zullen worden.

Tips om geld te besparen

De keuze voor een alles in 1 extra abonnement bij een provider naar wens, is een keuze die je persoonlijk maakt. Om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt en om te besparen op de kosten die je hiervoor gaat maken, geven we je enkele tips. Maak eerst een lijstje met wensen die je hebt voor het aanvragen van een abonnement. Kijk daarbij naar de gewenste snelheid, het aantal zenders voor televisie, extra zenderpakketten en eventueel onbeperkte telefonie. Aan de hand van die criteria kun je een vergelijking maken van de verschillende aanbieders van alles in 1 extra pakketten. Kijk vervolgens naar de prijzen en naar aanbiedingen. Bereken de totale prijs, gezien over een heel jaar, van een abonnement door de maandelijkse kosten met korting, de gebruikelijke maandkosten en de extra kosten bij elkaar op te tellen. Door dit te doen kun je geld besparen en de goedkoopste keuze maken voor een abonnement.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …