Alles in 1 ervaringen

Het kan erg lastig zijn om een alles in 1 pakket uit te zoeken. Er zijn namelijk heel veel verschillende providers waar je uit kunt kiezen. Deze providers hebben ook nog eens allemaal verschillende abonnementen die zij aanbieden. Soms kun je dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarom kan het erg handig zijn om naar ervaringen van andere mensen te kijken. Op deze manier kom je erachter welke pakketten goed zijn en welke je beter kunt vermijden. Wanneer je twijfelt tussen een aantal pakketten, kunnen ervaringen van andere mensen je helpen om de knoop door te hakken.

Prijsoverzicht

Een voorbeeld van een bedrijf die ervaringen van klanten op een rijtje zet is de Consumentenbond. Zij krijgen namelijk elke maand van 10.000 consumenten hun ervaringen met hun provider en abonnement. Zo kunnen ze dus op basis van deze ervaringen een realistische en handige lijst maken van verschillende providers. Twee voorbeelden van bedrijven met hele goede ervaringen van hun klanten zijn KPN en XS4ALL. De klanten zijn over het algemeen heel blij met de provider en de kwaliteit die zij leveren. De pakketten en hun bijbehorende prijzen en cijfers staan hieronder in de tabel van laag naar hoog.


Gemiddeld cijferPrijs per maand
KPN Glasvezel8.0€54,50
XS4ALL Glasvezel7.9€67,-
KPN DSL7.8€54,50
Telfort Glasvezel7.8€42,50
XS4ALL DSL7.8€42,-
Delta Kabel7.7€49,-
Solcon Glasvezel7.6€59,75
Tele2 DSL7.5€36,-
Caiway Glasvezel7.3€53,50
Telfort DSL7.3€42,50
Ziggo Kabel7.3€69,-
T-Mobile Glasvezel7.2€47,50

Uit de ervaringen van vele klanten blijkt dus dat KPN Glasvezel één van de beste pakketten is die je kunt kiezen. De kwaliteit van de telefonie en de televisie is erg goed en ook over de kwaliteit van het internet zijn zij zeer te spreken. Uiteraard denkt iedereen hier anders over en het betekent niet dat andere pakketten veel slechter zijn. Als je kijkt naar de cijfers, scoren ze allemaal gewoon ruim voldoende. Daarnaast hoeft een lager cijfer niet per se over de kwaliteit van het internet of de televisie te gaan, maar dit kan ook gaan over de kwaliteit van de klantenservice. Wanneer klanten vaker te maken krijgen met een storing en dus niet gebruik kunnen maken van hun alles in 1 pakket, kan dit voor ergernissen zorgen en dus ook voor een slechtere ervaring.

Een ervaring hangt natuurlijk af van vele factoren. Ten eerste is het heel belangrijk of de kwaliteit goed is. Zo moet het internet snel zijn, de telefoonlijn helder en de televisie moet goede kwaliteit leveren en niet blijven haperen. Daarnaast speelt dus de klantenservice en het aantal storingen ook een rol in de ervaring van een alles in 1 pakket. Een ander belangrijk onderdeel is het installatieproces. Wanneer dit heel moeizaam gaat, is de ervaring met de nieuwe provider al meteen slecht. Tot slot hangt een ervaring ook af van de verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het pakket. Wanneer een goedkoop pakket heel goed werkt, zullen zij een hoger cijfer krijgen van iemand dan wanneer het pakket duurder is en even goed werkt als het goedkopere pakket.

Voordelen ervaringen van alles in 1 pakkettenNadelen ervaringen van alles in 1 pakketten
Het voordeel van ervaringen bij alles in 1 pakketten is dat het een goede maatstaf is naar de kwaliteit van het product. Zo weet je dus zeker dat je goede kwaliteit in huis haalt en voorkom je dat je een heel slecht abonnement afsluit. Daarnaast kunnen ze ook je zoektocht naar een nieuw alles in 1 pakket een stuk gemakkelijker maken. Je kunt de reviews namelijk als leidraad gebruiken en sneller andere providers wegstrepen of juist daarvoor kiezen.Wanneer een bepaald pakket of een provider alleen maar lovende reacties krijgt, kun je er wel van uit gaan dat de kwaliteit ook goed is. Helaas weet de provider dit ook en kan dit zien als een reden om de prijs flink omhoog te gooien. Je bent dan een stuk duurder uit dan wanneer er niet zoveel goede ervaringen over een bepaald pakket gedeeld worden.

Goed om te weten

Een valkuil van de ervaringen van andere gebruikers is dat je natuurlijk niet weet wie de persoon is die schuilgaat achter de review. Zo kan deze persoon erg bevooroordeeld zijn over een provider of een stuk negatiever dan jij misschien bent. Het werkt natuurlijk ook de andere kant op, dat zij alles goed vinden terwijl de kwaliteit voor jou niet goed genoeg is. Ga dus niet blind af op de reviews en neem sommige met een korreltje zout. Als de beoordeling over het algemeen prima is, kun je er meestal wel van uit gaan dat het pakket goed is. Eén slechte beoordeling betekent niet meteen dat een pakket slecht is.

Daarnaast kan niet van elke provider een goed oordeel geschept worden. Dit komt omdat er niet voor elke provider genoeg ervaringen zijn. Wanneer er te weinig klanten hun oordeel geven over hun abonnement, kun je dus ook geen realistisch en betrouwbaar beeld schetsen van de kwaliteit. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer een provider relatief klein is en dus ook niet heel veel klanten heeft. Als een provider weinig klanten heeft, hoeft dit niet per se te betekenen dat de kwaliteit ook slecht is. Het kan namelijk ook zo zijn dat zij slechts in een klein deel opereren, pas net zijn begonnen of simpelweg een stuk onbekender zijn.

Tips om geld te besparen

Twijfel je nog steeds over welk abonnement je moet kiezen? Het kan dan verstandig zijn om gewoon voor de goedkoopste variant te gaan. Wanneer je dan toch niet tevreden bent hiermee en het uit wilt breiden, is dit vaak geregeld met slechts één telefoontje. Daarnaast is het misschien ook wel onnodig om een heel uitgebreid abonnement te kiezen. Je kunt dan ook eenvoudig geld besparen door te kiezen voor een iets minder uitgebreid, maar nog steeds geschikt alles in 1 pakket te kiezen. Verder is het belangrijk om verschillende alles in 1 pakketten met elkaar te vergelijken. Zo weet je zeker dat je de goedkoopste versie hebt en bespaar je maandelijks een hoop kosten.

Ruime helft Nederlanders kan geen week zonder mobiel (internet)

Een route uitstippelen, de weersvoorspellingen …

Extra’s beste alles in 1 pakketten

Niet alleen bij energieleveranciers …

Wat houdt het alles in 1 abonnement van Apple in?

Apple biedt tegenwoordig ook aantrekkelijke …

Is een alles in 1 pakket voordelig voor thuiswerken?

Alles in 1 pakketten worden steeds …

De vele voordelen van een alles in 1 pakket

De meeste Nederlanders maken bijna …